ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Η 57η Σύνοδος Πρυτάνεων
στην Κομοτηνή 29/2-1/3/08

Η 57η Σύνοδος Πρυτάνεων


στην Κομοτηνή 29/2-1/3/08


 


   Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την 57η Σύνοδο των Πρυτάνεων και προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών των ΑΕΙ της χώρας. που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.


Η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Αρκάντια, όπου παρών θα είναι και υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Σημειώνεται, ότι Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κομοτηνή είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί.


 



Έτοιμο το χωριό ΣΟΣ στη Θράκη


από το Φθινόπωρο 


 


   Τον Φθινόπωρο θα είναι έτοιμο να ανοίξει την αγκαλιά του το πρώτο παιδικό χωριό ΣΟΣ στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Αρίστεινο του Δήμου Τραϊανούπολης.


Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου των παιδικών χωριών ΣΟΣ Γιώργου Μπέντη, μέχρι τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του κατασκευαστικού κομματιού και σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν παιδιά με κινητικά προβλήματα.


Σε δεύτερη φάση  το Φθινόπωρο θα φιλοξενηθούν παιδιά που δεν έχουν οικογένεια, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με την οικογένειά τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προς όλους τους κατοίκους της Θράκης, προκειμένου να καταβληθούν προσφορές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των υποδομών στο παιδικό χωριό ΣΟΣ της Θράκης.  


 



 Προτεραιότητα τα έργα μεγάλης εμβέλειας


για τον Περιφερειάρχη


 


    Οκτακόσια οκτώ εκατομμύρια ευρώ αναλογούν στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης από το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ ανάλογο κονδύλιο θα διεκδικηθεί και για τομεακά έργα στην περιοχή.


 Αυτό -μεταξύ άλλων- επισημάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της 7ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειάς μας, που φιλοξενήθηκε στη Δράμα. 


Προτεραιότητα για τον γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρη Σταμάτη, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι “να καταπολεμηθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες και αδικίες και να έχουμε την -όσο το δυνατόν- μεγαλύτερη απορροφητικότητα με έργα μεγάλης εμβέλειας, που θα αναδείξουν κάθε νομό, αλλά και την Περιφέρειά μας συνολικά”. 


Ο κ. Σταμάτης -στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Δράμα- τόνισε ότι “το 2008 είναι ένα κρίσιμο έτος” και ότι “χρειάζεται αγώνας ταχύτητας, εγρήγορση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να επιτευχθεί εντός του έτους το κλείσιμο των υπολοίπων του Γ’ ΚΠΣ”.


Οι στρατηγικοί στόχοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος εξειδικεύονται με την διαμόρφωση πέντε αξόνων, όπως η ανάπτυξη της υπαίθρου, η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα, η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Περιφέρειας, η αστική ανάπτυξη και η άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.


 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ


ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΗΒΩΝ


 


    Συνεδριάζει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 11:30 το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εφήβων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ξάνθης.


Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:


ΘΕΜΑ 1ο: Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο ελληνικό διοικητικό σύστημα.


Συνοπτική αναφορά από το Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργο Παυλίδη.


ΘΕΜΑ 2ο: Τα σημαντικότερα προβλήματα του Νομού μας. Προτάσεις.


Εισηγητής ο μαθητής: Βασιλειάδης Δημήτριος – 2ο Λύκειο.


ΘΕΜΑ 3ο: Η/Υ – Πληροφορική και νέοι.


Εισηγήτρια η μαθήτρια: Πασχαλιά Νησσοπούλου – 1ο Λύκειο.


 


 


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ


ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣΣΤΗ ΣΕΚΕ


    Από τη ΣΕΚΕ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνήλθε στην Ξάνθη στις 18/02/2008, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με θητεία τετραετή, το οποίο μετά τη συγκρότησή του σε σώμα αποτελείται από τους Παναγιώτη Ταρενίδη, Πρόεδρο, Κων/νο Χατζηελευθεριάδη, Αντιπρόεδρο, Θεόφιλο Παπαδόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο και τους Αντώνιο Δαδαλιάρη, Νικόλαο Χατζηνίκου, Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο, Κων/νο Λεπίδα, Θωμά Ιωαννίδη, Ιωάννη Ταουσάνη, Αναστάσιο Ιωακειμίδη και Πέτρο Παπανικολάου, ως μέλη αυτού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button