ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Την Τετάρτη το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων της χώρας-εξού και η απουσία της στήλη-συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό που προκήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

*Την Τετάρτη το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων της χώρας-εξού και η απουσία της στήλη-συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό που προκήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Εργατοϋπάλληλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες βρέθηκαν στους δρόμους για να πιέσουν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα αντιλαϊκά και αντιασφαλιστικά μέτρα στα πλαίσια της επιχειρούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης….


Και όπως σε κάθε απεργία, έτσι και σε αυτή, γεννάται το ερώτημα αν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι έφτασε σε ευήκοα  κυβερνητικά αυτιά…..


Αν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του, των οικονομικών Αλογοσκούφης, και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά θα λάβουν υπόψη τους την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και τις δικές τους προτάσεις…..


 



*Μετά από μια απεργία ποια είναι τα κέρδη για τους εργαζόμενους….;


Μάλλον μηδενικά έως ελάχιστα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι μετά από λίγο ξαναβγαίνουν στους δρόμους…..


Μάλιστα πολλές φορές ξαναβγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα υπαισχεμένα ….και όχι την ικανοποίηση νέων αιτημάτων τους….


Από την άλλη βέβαια αυτό δε πρέπει να οδηγήσει σε εκείνη τη συμπεριφορά της απαξίωσης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είναι μια απεργία, με το σκεπτικό ότι ” αφού  σπάνια κερδίζουμε από μια απεργία, προς τι ο λόγος να συμμετάσχω σε αυτή, αφού βγαίνω και χαμένος, χάνω το μεροκάματό μου…..Για αυτό λοιπόν ας απεργήσουν άλλοι για μένα. Αν η κυβέρνηση έχει να δώσει, θα δώσει, αν όχι όσο και να φωνάξω άδικος κόπος”….


Μη μου πείτε πως έτσι δε σκέφτονται πάρα πολλοί εργαζόμενοι….;


 



*Σίγουρα ναι , αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και η σωστή προσέγγιση του ζητήματος….


Γιατί ας μην ξεχνάμε και τη λαϊκή σοφία που για κάθε τι έχει και την απάντησή της…, όπως ” και το μωρό αν δεν κλάψει και τσιρίξει ούτε  η μάνα  το ταϊζει-  ή μήπως ξεχνά να το ταϊσει;….”….


Και επειδή πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις ξεχνούν τους εργαζόμενους, καλό θα ήταν και αυτοί που και που, όταν πρέπει και όταν βλέπουν πως δεν πάει άλλο να βγάζουν και  καμιά δυνατή κραυγή…..


Όλο και κάποιος θα τους ακούσει και θα πράξει και τα ανάλογα, έστω και στον ελάχιστο βαθμό…..


Άλλωστε από το “ολότελα καλή είναι και η Παναγιώταινα” …από το τίποτε, δεκτό  είναι και το κάτι….   


 



*Τώρα το πόσο πολύ ή το πόσο λίγο θα είναι αυτό το κάτι, θα μας το αποκαλύψει σήμερα ο πρωθυπουργός με τις ανακοινώσεις του για το Ασφαλιστικό….. Αρκετά όμως με τα πράγματα που μας αγχώνουν…..πάμε για αλλαγή ύφους και διάθεσης…


Μπορεί την Τετάρτη να ο κόσμος να βγήκε στους δρόμους για το ασφαλιστικό, την επομένη όμως δηλαδή την Πέμπτη όσοι μπόρεσαν άλλαξαν διάθεση και έτρεχαν στα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία….


Ας όψεται ο θεός Έρωτας…..


Τι νομίζατε ότι θα ξεχνούσα τον Άγιο Βαλεντίνο…;


Αν και εισαγόμενος Άγιος οι περισσότεροι τον τιμούμε δεόντως…..


Το μαρτυρούν εξάλλου    οι ανθοπώλες, ζαχαροπλάστες και λοιποί μαγαζάτορες που γέμισαν τις βιτρίνες με κατακόκκινες καρδούλες, κάρτες, χνουδουτά αρκουδάκια και άλλα είδη δώρων αφιερωμένα στην ημέρα του έρωτα, τη 14η Φλεβάρη …λες και ο έρωτας είναι μόνο για μια μέρα….


Μήπως τελικά έχουν δίκαιο αυτοί που πιστεύουν ότι ο άγιος Βαλεντίνος αποτελεί καταναλωτική εφεύρεση για να καλύψουν κάπως τα κεσάτια τους, τις ζημίες κάποια είδη καταστημάτων….


 


*Αφήστε και το σύνθημα, μίλησε με τη γλώσσα των λουλουδιών για τον έρωτά σου….


Δηλαδή αν πω σκέτα το σ’ αγαπώ, το έτερον ήμισυ δε θα το καταλάβει, ενώ αν του προσφέρω ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο ή μια ορχιδέα θα το αντιληφθεί αμέσως…..;


Πάντως όπως και έχει το θέμα, μια ωραία ανθοδέσμη και ένα κουτί σοκολατάκια δε θα τα επέστρεφα εάν μου τα προσέφεραν έστω και στις 14 Φλεβάρη…


Σε τελική ανάλυση εκείνο που μετρά δεν είναι η μέρα αλλά η κίνηση από το αγαπημένο σου πρόσωπο….


Και όσοι λένε πως ο φτερωτός έρωτας είναι για τα νιάτα, διαφωνώ και προτάσσω το γνωστό ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά….


 



*Ωστόσο δε χωρά αμφιβολία πως ο άγιος Βαλεντίνος είναι ο αγαπημένος των ανθοπωλών, ζαχαροπλαστών, χρυσοχόων και λοιπών καταστηματαρχών που αυτές τις ημέρες είδαν την πελατεία να αυξάνεται….


Δουλειά να γίνεται, κίνηση να υπάρχει στην αγορά και όλα βαίνουν καλώς, έστω και με εισαγόμενους αγίους…..


Ερώτηση και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου που δε μας υποχρεώνει είτε άμεσα, είτε έμμεσα κάποιος άγιος να εκφράσουμε τον έρωτά μας στο ταίρι μας, τι κάνουμε….ς


Μήπως ρουτινιάζουμε στην πεζή καθημερινότητα για την επιβίωση, την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση….;


Μόνο που το σκέφτομαι μελαγχολώ…    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button