Η ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ…….

Έμελλε να το δούμε κι αυτό !! Το έτος 2008, όταν τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών απαιτούν ριζική αναθεώρηση των πραγμάτων με άμεση στροφή στην παιδεία, την ποιότητα και τον πολιτισμό, εμείς εδώ στην Ξάνθη με έκπληξη, ντροπή και αγανάκτηση διαβάζουμε στον τοπικό τύπο την ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ που αφορά – αν είναι δυνατόν – δύο οικόπεδα της ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Κ. Μπένης”. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο !

   Έμελλε να το δούμε κι αυτό !!            


   Το έτος 2008, όταν τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών απαιτούν ριζική αναθεώρηση των πραγμάτων με άμεση στροφή στην παιδεία, την ποιότητα και τον πολιτισμό, εμείς εδώ στην Ξάνθη με έκπληξη, ντροπή και αγανάκτηση διαβάζουμε στον τοπικό τύπο την ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ που αφορά – αν είναι δυνατόν – δύο οικόπεδα της ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “Κ. Μπένης”.


   Φτάσαμε σε αυτό το σημείο ! 


   Ένα μεγάλο και ουσιώδες, όπως θα έπρεπε να ήταν, κομμάτι των δραστηριοτήτων του Δήμου μας, η Στέγη Πολιτισμού, μετά από τόσα προβλήματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα (έλλειψη καθηγητών, μικρές επιχορηγήσεις από το Δήμο, δυσλειτουργία και διαταραγμένες υπηρεσιακές σχέσεις) και που χαλούν μέρα με τη μέρα την εικόνα της, έπρεπε να φτάσει και στο σημείο να κινδυνεύει να της κατασχεθούν περιουσιακά της στοιχεία. 


   Περιουσία που βέβαια δεν ανήκει στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή την οποία οι Δημότες όρισαν ως διαχειριστή, αλλά ανήκει στον κάθε πολίτη αυτής της πόλης, ανήκει στις επόμενες γενιές. 


   Στην κατάσχεση αυτή οδηγηθήκαμε όταν πρώην υπάλληλος της Στέγης Πολιτισμού, έχοντας δικαστικές αποφάσεις, ζήτησε να αποζημιωθεί σύμφωνα με αυτές. Οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις αφορούν διαμάχη της πρώην υπαλλήλου με τη Στέγη εξαιτίας της μη κατάταξής της σε θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου από το 1997 και μετέπειτα. 


   Το αποτέλεσμα : οφειλή  προς το ΙΚΑ 90.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση (με διακανονισμό), αλλά και άμεση καταβολή 21.500 ευρώ προς την πρώην υπάλληλο. 


   Για τη δεύτερη περίπτωση η Δημοτική Αρχή θεώρησε μάλλον σωστό – προφανώς ενοχλημένη από το γεγονός – να μην επιζητήσει νέο διακανονισμό, αυτή τη φορά με την ίδια την πρώην υπάλληλο, διακινδυνεύοντας φυσικά το αποτέλεσμα στο οποίο περιήλθαμε!!


    Ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο ; 


   Ίσως έρχεται η ώρα που η Δημοτική Αρχή “δρέπει τους καρπούς” άστοχων και ανεξέλεγκτων χειρισμών παλαιότερων χρόνων για τους οποίους η ίδια δεν είναι άμοιρη ευθυνών.


  Όμως ορισμένα πράγματα στη ζωή και περισσότερο σε ένα Δήμο “δικαίου”, θα πρέπει να είναι αυτονόητα:


   – Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις αποτελούν πάντα ένα αδιαμφισβήτητο παράγοντα αποφυγής των προβλημάτων.


   – Ο διάλογος και η συνεννόηση αποτελούν καλύτερο σύμβουλο από την αλαζονεία και την ένταση.


   – Οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα πρέπει να είναι από όλους μας σεβαστές και άμεσα εκτελεστέες, ιδιαίτερα από φορείς οι οποίοι είναι ταγμένοι, πέραν των άλλων να διαφυλάττουν τη νομιμότητα


   – Αντίπαλος κάθε Δημοτικής Αρχής αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και του τόπου μας και όχι ο κάθε υπάλληλος ο οποίος διεκδικεί το δίκαιό του, όπως αυτό το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, ακόμα και αν το πράττει ενδεχομένως με λανθασμένο τρόπο 


    Για όλα αυτά όμως η “Στέγη Πολιτισμού” σε τι ευθύνεται και πρέπει να ντροπιάζεται με αυτόν τον τρόπο;


   Γιατί οι πολίτες αυτής της πόλης, ενώ θα πρέπει να συζητούν με καμάρι για τη Στέγη ως ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, θα πρέπει να θλίβονται με αυτά που βλέπουν και διαβάζουν; 


  Σίγουρα μας αξίζει καλύτερη τύχη!


  Σίγουρα στον πολιτισμό αξίζει καλύτερη τύχη!


Σάββας Μελισσόπουλος


Ματθαίος Σαββίδης


Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Παράταξης 


“Πολίτες για την Αλλαγή”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button