Αποκλεισμός της Α.Τ.Ε. στην Ξάνθη -Απαντήσεις Κοντού για τα συνεταιριστικά

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, προχωρώντας από το πρωί σε 48ωρη απεργία και κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Ξάνθη.

   Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, προχωρώντας από το πρωί σε 48ωρη απεργία και κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Ξάνθη.


  Οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια, (που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν, να μεταβιβαστούν ή να αλλάξουν παραγωγικό προσανατολισμό), θεωρούν ότι οι κατά καιρούς διοικήσεις της Αγροτικής Τράπεζας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σημερινή κατάληξη των συνεταιριστικών μονάδων και ζητούν αλλαγή της στάσης της διοίκησης της Τράπεζας, προς την κατεύθυνση της οριστικής αντιμετώπισης των τεραστίων ελλειμμάτων των εργοστασίων. 


   Προχθες στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση 20 βουλευτών του ΚΚΕ για τα συνεταιριστικά εργοστάσια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέκος Κοντός τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η πορεία των εταιρειών ΣΕΒΑΘ και ΣΕΚΕ δεν είναι αναστρέψιμη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τελευταία και από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο τις έκρινε μη βιώσιμες.


   Τα εργοστάσια αυτά με το σημερινό τους προσανατολισμό, δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και η τράπεζα εξετάζει εναλλακτικές λύσεις που θα διασφαλίζουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους και παράλληλα θα αποκτήσουν μέσω αλλαγής του ιδιοκτησιακού τους χαρακτήρα, δυνατότητες βιωσιμότητας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κοντός.


   Σχετικά με τη ΣΕΚΑΠ, ο υπουργός επεσήμανε ότι η λειτουργία της εταιρείας υποστηρίζεται σε βάθος χρόνου από την Α.Τ.Ε. και έχει κατά καιρούς διευκολυνθεί στα πλαίσια του ισχύοντος πλαισίου, όπως αυτό ορίζεται από τις χρηματοπιστωτικές αρχές, ενώ για τη ΡΟΔΟΠΗ ανέφερε ότι ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός της θα τη φέρει σύντομα σε δυσχερή θέση για το λόγο αυτό η Αγροτική τράπεζα προχωρά στην πώλησή της και υπενθύμισε την προσπάθεια που καταβλήθηκε να περάσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στους κτηνοτρόφους της Ξάνθης και της Ροδόπης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button