ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Αλλαγή σελίδας στην Αριστερά….. Την σκυτάλη πήραν τα νιάτα ….. Το σύνθημα “τόπο στα νιάτα ….” έγινε πράξη και μάλιστα με την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία για κάποιο κόμμα που δρομολογεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες την εκλογή του νέου του προέδρου….

*Αλλαγή σελίδας στην Αριστερά….. Την σκυτάλη πήραν τα νιάτα …..


Το σύνθημα “τόπο στα νιάτα ….” έγινε πράξη και μάλιστα με την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία για κάποιο κόμμα που δρομολογεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες την εκλογή του νέου του προέδρου….  


Το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Συνασπισμού έδωσε τη σκυτάλη της ηγεσίας του κόμματος  στον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία…..


Μια εκλογή αναμενόμενη, από τότε που ο Αλέκος Αλαβάνος αποφάσισε την αποχώρηση του από την προεδρία  του ΣΥΝ….


 



*Η ορμή των νιάτων με τις φρέσκες ιδέες, τα νέα οράματα για την πολιτική συμπεριφορά και δράση αποτυπώνονται στο πρόσωπο του Τσίπρα….


Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως στέλνει προς όλους η δική του υποψηφιότητα….


Μια υποψηφιότητα που όπως αποδείχθηκε είχε μια μεγάλη δυναμική και αποδοχή όχι μόνο από τη γενιά των τριαντάρηδων, αλλά και από τα ώριμα στελέχη και μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ…..


Γεγονός πάντως είναι πως η εκλογή του στη θέση του προέδρου σηματοδοτεί μια νέα σελίδα τόσο στο κόμμα αυτό της Αριστεράς, όσο και στα υπόλοιπα κόμματα της χώρας ….


Το σίγουρο είναι πως αναμένονται εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας….


Εξελίξεις και αλλαγές που για να γίνουν ορατές και αντιληπτές από τον κόσμο θα απαιτηθεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα…..


 



*Πάντως η εκλογή Τσίπρα σημειώθηκε σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδο για τα κόμματα της Αριστεράς…..


Μάλιστα όπως μαρτυρούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφεται σημαντική άνοδος της προτίμησης των ψηφοφόρων στα μικρά κόμματα…..


Το ερώτημα είναι αν αυτή η εκλογή μπορεί να σηματοδοτήσει την πτώση του δικομματισμού…..


Αν μπορεί να αποτελέσει μια άλλη πολιτική πρόταση  για όλους εκείνους που δηλώνουν αναποφάσιστοι και ρίχνουν την ψήφο τους  στην κάλπη  έτσι στην τύχη, αφήνοντας εκείνη να διαμορφώσει τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας….


Με όποιο πνεύμα και να δει κανείς την εκλογή αυτή, το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί παρά να μην την χειροκροτήσει και να την αποδεχτεί ως μια θετική εξέλιξη που καταγράφεται  στα πολιτικά δρώμενα της σύγχρονης Ελλάδας….


 



*Και όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στο συγχαρητήριο μήνυμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα, η εκλογή του βάζει ένα τέλος στον ηλικιακό ρατσισμό…..


Γιατί μη μου πείτε ότι οι περισσότεροι  δε μειδίασαν τότε που ο Αλέκος Αλαβάνος επέλεξε τον σημερινό πλέον πρόεδρο του ΣΥΝ για υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας, στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές…..


Οι κακόπιστοι και κακοπροαίρετοι είχαν αμφισβητήσει τότε τις ικανότητες του λόγω της ηλικίας του….


Ήταν πολύ νέος  για να ηγηθεί μιας άλλης κίνησης, μακριά από τα μέχρι τότε πρότυπα, να βγει και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας….


 



*Φυσικά όλοι αυτοί διαψεύστηκαν και απόδειξη τα όσα πλέον έθεσε σε τροχιά εξέλιξης το 5ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ……


Ένωσε με ειρηνικό πνεύμα εκείνα που αντιπροσωπεύει η νεανική ηλικία με τη σοφία των παλαιότερων γενιών …..


Ένωσε τις υγιείς δυνάμεις, τις προσδιόρισε ρόλους και τις κάλεσε να διαμορφώσουν μια πραγματική πρόταση πολιτικού πολιτισμού…..


Πέρα όμως από οποιαδήποτε σημειολογική ανάλυση της εκλογής Τσίπρα στα ηνία του ΣΥΝ, εκείνο που σίγουρα προδιαγράφεται είναι ότι η Γενιά των καταλήψεων μπαίνει πλέον αποφασιστικά στο πολιτικό παιχνίδι….


Και εκεί που ήταν διάχυτη στην κοινή γνώμη ότι η νεολαία έχει αποστασιοποιηθεί από τα πάντα που την αφορούν, έχει  ρουτινιάσει και την έχει αράξει στον καναπέ της, φαίνεται πως πολύ σύντομα θα πρέπει να αλλάξει άποψη…..


Η εκλογή Τσίπρα σηματοδοτεί την επιστροφή των νέων στην πολιτική, αν και ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη …..


Πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να αποδυναμώσει τους δεινόσαυρους του πολιτικού κατεστημένου και ότι αυτοί πρεσβεύουν, ανεξαρτήτου κομματικού χώρου….


  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button