Αυτή την φορά υπήρξε απαρτία

Με τη συμμετοχή μόλις εννέα μελών από τα 21 του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η επαναληπτική συνεδρίασε του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Τα παρόντα μέλη ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του φορέα, κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο για την υποβολή της πρότασης από πλευράς Επιμελητηρίου στα πλαίσια του προγράμματος MED C-ECO που αφορά στην οικολογία και τον τουρισμό. Κάλεσε όσα μέλη επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή να το πράξουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Με τη συμμετοχή μόλις εννέα μελών από τα 21 του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η επαναληπτική συνεδρίασε του Επιμελητηρίου Ξάνθης.


Τα παρόντα μέλη ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του φορέα, κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο για την υποβολή της πρότασης από πλευράς Επιμελητηρίου στα πλαίσια του προγράμματος  MED CECO που αφορά στην οικολογία και τον τουρισμό. Κάλεσε όσα μέλη επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή να το πράξουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Παράλληλα ενημερώθηκαν και για την επιχειρηματική αποστολή που θα γίνει στο Βουκουρέστι στις 28 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας των 13 Επιμελητηρίων ελληνικών και ξένων, που επιτεύχθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης.


Επισημάνθηκε ότι μέσα από τις συνεργασίες με άλλα Επιμελητήρια άλλων χωρών και συμμετοχές σε επιχειρηματικές συναντήσεις τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης, μπορούν να αποκομίσουν πολλά θετικά οφέλη.  


Στο μεταξύ των θέμα των Εμπορικών Κέντρων και Πολυκαταστημάτων απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου. Τα μέλη εξέφρασαν και πάλι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, καθώς και κάποιες πρώτες διαπιστώσεις που έχουν γίνει. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες που έχουν μετανιώσει που έχουν νοικιάσει καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, καθώς δεν έχουν την καταναλωτική κίνηση που προσμένανε.


Από την άλλη έγινε γνωστό πως η δημιουργία του εμπορικού κέντρου στη Λεύκη από την ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ έχει ματαιωθεί. Ωστόσο αναμένεται η ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Φελώνη, όπου και έχει ήδη γίνει και  αγορά της έκτασης.


Το θέμα μάλιστα  αναμένεται να απασχολήσει και τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για τη ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου.


Στο σημείο αυτό υπήρξε ένας προβληματισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν και πάλι στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας. Τελικά αποφάσισαν αρνητικά, καθώς θεώρησαν πως δε θα εξυπηρετήσει σε κάτι και θα είναι απλώς για το θεαθήναι.


Αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να παραστεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.


Στην προχθεσινή επίσης συνεδρίαση αποφασίσθηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου να προχωρήσει στις αγωγές για την έξωση του επιχειρηματία κ. Γεωργανά από το κατάστημα που του εκμισθώνει, το πρώην REX, καθώς έχει να καταβάλλει ενοίκια στο ΕΒΕ πάνω από ενάμιση χρόνο.


Επίσης  η διοίκηση του Επιμελητηρίου πρότεινε να και τα υποκαταστήματα των Τραπεζών που λειτουργούν στην Ξάνθη να πληρώνουν συνδρομή στο Επιμελητήριο.


Μέχρι σήμερα πληρώνουν συνδρομή μόνο τα κεντρικά καταστήματα των Τραπεζών, όμως βάσει νόμου θα πρέπει να πληρώνουν και τα υποκαταστήματά τους.


Όπως έγινε γνωστό στα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης η διοίκηση προχώρησε στην αποστολή των σχετικών εξώδικων. Κάποιες Τράπεζες ανταποκρίθηκαν θετικά, κάποιες όχι.    


Επίσης ο κ. Ανδρικόπουλος ενημέρωσε τα μέλη για τη σύσκεψη που έγινε στις 22/6/09 στην Καβάλα, όπου οι πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσαν τα προβλήματά τους, κυρίως οικονομικά ζητήματα, όπως ρυθμίσεις δανείων  και αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων  να ζητηθεί και η ενεργό στήριξη του Θρακιώτη υπουργού Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στις επαφές τους με τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών.


Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Αθανασιάδης έκανε παρέμβαση αναφορικά με την τελευταία ματαίωση της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, λόγω μη απαρτίας και προχώρησε σε κάποιες επισημάνσεις για το ρόλο τελικά των μελών του φορέα.


Από όλα τα μέλη τονίσθηκε και συμφωνήθηκε ότι το Επιμελητήριο είναι και θα είναι ένας φορέας όπου στηρίζει το διάλογο και όχι το μονόλογο και ανοιχτό σε προτάσεις.


Τέλος το μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕ Ξάνθης, Νίκος Τσάβας εξέφρασε την πικρία του για τις δηλώσεις που έκανε το επίσης μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, Γιώργος Μυλωνάς σε τοπική εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων μιλούσε για μια νέα ομάδα ανθρώπων του Επιμελητηρίου που αγωνίζεται και αφήνοντας σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη στάση των παλαιότερων  μελών  του ΕΒΕ.


Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς δήλωσε πως οκ. Τσάβας παρερμήνευσε τις δηλώσεις τους και πως δεν επιθυμεί να απαντήσει για το όλο θέμα.


Προς στιγμή ανέβηκαν λίγοι οι τόνοι, όμως χάρη στην παρέμβαση των μελών της Διοίκησης γρήγορα το θέμα έληξε.


 


                                                                                Δέσποινα Γκούμα  

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button