Νέο καθεστώς στη διαχείριση των μειονοτικών βακουφίων στη Θράκη

Με ψήφους της συμπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο επανακαθορίζει το νομικό πλαίσιο για τη διοίκηση και τη διαχείριση των βακουφίων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

   Με ψήφους της συμπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο επανακαθορίζει το νομικό πλαίσιο για τη διοίκηση και τη διαχείριση των βακουφίων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.    Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλει ο ΛΑΟΣ επί της διάταξης η οποία προβλέπει τη θέσπιση ποσόστωσης 5 τοις χιλίοις υπέρ των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στους πανελλήνιους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ απορρίφθηκε το σύνολο των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής.


   Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι η ένταση αντισυνταγματικότητας του ΛΑΟΣ όχι μόνο είναι στον αέρα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και εθνικά επιβλαβής. “Μεγάλα και σοβαρά θέματα δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων” είπε.


    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τη διάταξη ρατσιστική, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί διακρίσεις, σε βάρος άλλων θρησκευτικών ομάδων και προσέθεσε ότι παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας, αφού, όπως είπε, κάποιοι πολίτες γίνονται πιο ίσοι από άλλους.


”   Αναγνωρίζεται στη μουσουλμανική μειονότητα ο ισότιμος ρόλος τους,ενώ τους παρέχεται ένα όπλο για την καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση τους, για αυτό δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας”, σημείωσαν τόσο ο εισηγητής όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης και Χάρης Καστανίδης.


  Για ανάγκη ισονομίας και ισοπολιτείας όλων ανεξαρτήτως των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο ή θρησκεία,μίλησαν οι εισηγητές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Δρίτσας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του ΛΑΟΣ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button