ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, θα προεδρεύσει σε διαδοχικές συσκέψεις φορέων των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

     *Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, θα προεδρεύσει σε διαδοχικές συσκέψεις φορέων των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.


    Αντικείμενο των συσκέψεων θα είναι ο συντονισμός των δράσεων όλων των φορέων, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι κοινοτικοί πόροι με την επίτευξη μεγάλων στόχων, που θα έχουν διάρκεια στο χρόνο και που θα αφορούν τους πολίτες της Περιφέρειας.


    Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συσκέψεις θα διεξαχθούν:


– 10.00 για το νομό Ροδόπης


– 11.00 για το νομό Έβρου


 – 12.00 για το νομό Ξάνθης


– 13.00 για το νομό Δράμας


    Η επίσκεψη του κ. Κοντού πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος επέλεξε και τον τρόπο διεξαγωγής των συναντήσεων του υπουργού με τους φορείς, με στόχο να αποτυπωθεί πλήρως η υφιστάμενη κατάσταση και ο προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε η παρουσία του υπουργού στην περιοχή να αποδώσει το μέγιστο αποτέλεσμα.


    Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, ο στόχος για το 2008 “είναι η ομαλή και πλήρης απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ, που ξεπερνά ήδη το 80%, να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένους μεγάλους στόχους προοπτικής, οι οποίοι πρέπει  έγκαιρα να επιλεγούν”.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντός αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση καθώς και για τον ίδιο προέχει η ανάπτυξη το αγροτικού τομέα της περιοχής και επιθυμία του είναι η επίσκεψη αυτή να θέσει τις βάσεις για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς, ώστε η αγροτική οικονομία να αποτελέσει στην πράξη έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.  


     *Ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, με δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6, κάλεσε πλέον τον κόσμο της Ξάνθης να πάρει την κατάσταση των συνεταιριστικών εργοστασίων στα χέρια του. Εξηγησε το πώς φτάσαμε στο σημείο να απειλούνται με κλείσιμο ή ξεπούλημα όλα τα εργοστάσια και υπενθυμίζει παλαιότερες βαρύγδουπες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ.


     *Μπορεί οι περισσότεροι να το αντιμετώπισαν ως “έκπληξη” και “βόμβα”, όμως η νίκη και η πρόκριση επί της ΑΕΚ κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε στις τάξεις της Ξάνθης!


    Οι Ξανθιώτες πλέον, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αφού ουδέποτε έκρυψαν ότι το Κύπελλο είναι ένας στόχος που τους ενδιαφέρει. Επιπλέον, η ομάδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία, σκορπώντας χαμόγελα ικανοποίησης και ο Χρήστος Πανόπουλος ανταμείβει τους παίκτες, μοιράζοντας πριμ 50.000 ευρώ!


  “Πήραμε πανάξια πρόκριση, ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ”, τόνισε ο -εκ των κορυφαίων- Τόμας Ρατζίνσκι, το γκολ του οποίου άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη πρόκριση. “Χαίρομαι που σκόραρα” είπε ο έμπειρος επιθετικός, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ξεκαθάρισε: “μας ενδιαφέρει το Κύπελλο”. 


   Με την ψυχολογία στα ύψη πια, οι παίκτες ξεχνούν την ΑΕΚ και σκέφτονται τον έτερο Δικέφαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος φέρνει την Ξάνθη στην Τούμπα. Στόχος; Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα διατηρήσει την ομάδα σε ανοδική πορεία και θα της επιτρέψει να “σκαρφαλώσει” ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button