Εκδηλώσεις απολογισμού και ολοκλήρωσης του ΠΕΠ ΑΜ-Θ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις απολογισμού και ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος διοργανώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) Περιφέρειας ΑΜ-Θ στις πέντε πρωτεύουσες των αντίστοιχων νομών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις απολογισμού και ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος διοργανώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) Περιφέρειας ΑΜ-Θ στις πέντε πρωτεύουσες των αντίστοιχων νομών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Η αρχή έγινε από την Ξάνθη και ακολουθεί η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.


Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί οι νομάρχες, οι δήμαρχοι και γενικότερα οι τελικοί δικαιούχοι του ΠΕΠ αλλά και του ΕΣΠΑ το οποίο αποτελεί το νέο αναπτυξιακό εργαλείο για την Περιφέρεια κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δηλώσεις του τόνισε τα ακόλουθα:


“Η Περιφέρειά μας έκλεισε με επιτυχία το ΠΕΠ και χαρακτηριστικά, σήμερα οι πληρωμές βρίσκονται στο 112%, ενώ οι νομικές δεσμεύσεις αγγίζουν το 131%. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που έγιναν αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή προκλήθηκαν από το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και προέρχονται από τις απαιτήσεις των πολιτών.


Είμαι αισιόδοξος για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με όλους τους τελικούς δικαιούχους είναι άριστη και προδιαθέτει για μια αποτελεσματική αξιοποίηση και των πόρων του ΕΣΠΑ.


Οι πολίτες της ΑΜ-Θ πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν, μέσα από τις επιτυχίες που είχαμε και στο ΠΕΠ και στον “ΘΗΣΕΑ”, τις δυνατότητες που έχουν.


Η Περιφέρειά μας δεν υπολείπεται άλλων περιοχών, προσωπικά επιθυμώ να έχει την νοοτροπία του πρωταθλητή στον ευγενικό αγώνα της ανάπτυξης και της προόδου. Έχουμε το αναγκαίο ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής ευνοούνται από τις γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Εμείς δημιουργούμε και ολοκληρώνουμε τις υποδομές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η υγιείς ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμό στον άνθρωπο”.


Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ΕΔΑ κ. Τρύφωνας Εξάρχου σημείωσε ότι το ΠΕΠ της ΑΜ-Θ είναι μέσα στα πρώτα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα στην Ελλάδα, σε επίπεδο απορρόφησης, ενώ τόνισε πως ήδη “τρέχει” το ΕΣΠΑ και έχουν απορροφηθεί περίπου 11 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί τα πρώτα 14 έργα προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχώς εκδίδονται νέες προσκλήσεις.


Να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ΠΕΠ συνολικά για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ειδικότερα για κάθε νομό, και σχολιάζονται από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.


Η σειρά των εκδηλώσεων ολοκλήρωσης και απολογισμού δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜ-Θ 2000-2006, συνεχίζεται την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο “Φιλία”, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στη Δράμα, στο ξενοδοχείο “Κούρος”, και ολοκληρώνεται την Τρίτη 23 Ιουνίου στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο “Λούσυ”. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button