Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Φυλάκιο της Νυμφαίας

Επίσκεψη στο στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας, του Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης.

    Επίσκεψη στο στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας, του Νομού  Ροδόπης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης. 


    Οι στρατευμένοι νέοι του φυλακίου ετοίμασαν θερμή υποδοχή στον  γενικό γραμματέα, έψαλλαν  τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα  τραγούδια, ενώ παρέθεσαν και μικρή δεξίωση.


    Ο κ. Σταμάτης εν  συνεχεία τους προσέφερε δώρα και τους ευχήθηκε κάθε  προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Τον γενικό γραμματέα της  Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη υποδέχθηκαν ο κ.  Δημήτρης Κωστούλας, Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού , ο κ.  Ευγένιος Ευγενίδης , Διοικητής του Φυλακίου της Νυμφαίας και ο  κ. Γκαντής Στέργιος, Διοικητής του  511 τάγματος πεζικού. 


Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας  της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ανέφερε:         “Επισκέφτηκα σήμερα ένα ακριτικό και με μεγάλη ιστορική  σημασία φυλάκιο.


   Είναι το αίσθημα της ευθύνης που καθορίζει  πολλές φορές τις μοίρες των λαών και η ιστορική μνήμη σ’ αυτήν  ειδικά την περιοχή είναι πάρα πολύ ισχυρή.


   Βαδίζοντας στη μοίρα  του ελληνικού έθνους πολλά χρόνια πριν εδώ οι Έλληνες  στρατιώτες των συνόρων έδωσαν μια απάντηση που δεν  ακούμπησε μόνο τον αντίπαλο αλλά πέρασε σ’ όλο τον κόσμο. 


   Η επίσκεψη μου εδώ έχει αφενός συμβολικό χαρακτήρα, τιμή στην  ιστορική μνήμη και τον χώρο και από την άλλη την ανθρώπινη  πλευρά να βρεθώ δίπλα με τα στρατευμένα παιδιά αλλά και μια  ευκαιρία να ξαναθυμηθώ κι εγώ όταν υπηρετούσα την θητεία μου”. 


     Ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Κωστούλας  ανέφερε  μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του:


“Η παρουσία του  γενικού γραμματέα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς,  αισθανόμαστε ότι η ελληνική πολιτεία είναι κοντά μας, μας  προστατεύει και μας βοηθάει στο δύσκολο έργο που επιτελούμε  στην ακριτική αυτή περιοχή.


Τα Χριστούγεννα είναι ημέρα αγάπης και εμείς οι Έλληνες τη  γιορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εύχομαι σ’ όλους τους  κατοίκους χρόνια πολλά με υγεία και ο καινούργιος χρόνος να μας  χαρίζει πρόοδο και ειρήνη σε όλους”. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button