ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Να που άρχισαν να γίνονται ορατά τα θετικά αποτελέσματα του γνωστού ριάλιτι παιχνιδιού Survivor Ελλάδας -Τουρκίας που έπαιζε πέρσι στο Μέγκα….. Συνέβαλε στην αναθέρμανση της ελληνοτουρκικής φιλίας και του πνεύματος συνεργασίας… Τόσο πολύ που ακόμη και η Ντόρα με τον Αλί είπαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους….

 Να που άρχισαν να γίνονται ορατά τα θετικά  αποτελέσματα του γνωστού ριάλιτι παιχνιδιού Survivor Ελλάδας -Τουρκίας   που έπαιζε πέρσι στο Μέγκα….. Συνέβαλε στην αναθέρμανση της ελληνοτουρκικής φιλίας και του πνεύματος συνεργασίας…


Τόσο πολύ που ακόμη και η Ντόρα με τον Αλί είπαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους….


Ποιος το περίμενε πως θα ερχόταν εκείνη η μεγάλη μέρα που θα βλέπαμε το ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με κοινή στρατιωτική μονάδα, αλλά και κοινό Επιχειρηματικό Συμβούλιο….


Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, ανάγκα και οι θεοί πείθονται….


Μόνο που να μην ξεχνάμε και τις λυκοφιλίες….


Κάτι ήξερε που έλεγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη γνωστή λαϊκή ρήση πως τους φίλους σου τους διαλέγεις, τους γείτονές σου όχι…..


 



Σε μια συμμαχία κερδισμένες θα πρέπει να βγαίνουν και οι δυο πλευρές….. Αυτό φρόντισε να το εξασφαλίσει τόσο η Μπακογιάννη, όσο πολύ περισσότερο και ο Μπαμπατζάν….


Τώρα τι συμμαχία θα είναι αυτή, όταν με το καλημέρα που μας είπε ο Αλί άρχισαν και οι παραβιάσεις και οι διεκδικήσεις και οι αιχμές για ισονομία ελευθερία στην άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων αποτελούν ψιλά  γράμματα…..


Αλλά, τέλος πάντως ας δείξουμε καλή προαίρεση….


Η ελληντουρκική φιλία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπαίνουν σε νέες βάσεις ….


Τα χρωστούμενα όμως στα παλιά τεφτέρια θα τα διαγράψουν οι δυο άσπονδες φίλες και γείτονες χώρες, ή ως συνήθως η μία πάντα θα υποχωρεί εμμέσως πλην σαφώς όμως, δηλαδή η ελληνική πλευρά…..;


 



Αποφασίστηκε, λέει μεταξύ άλλων και η ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβούλιο Ελλάδος-Τουρκίας, για την τόνωση και των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών….


Να αυξηθούν οι δουλειές δηλαδή των επιχειρηματιών μας στη γείτονα χώρα και αντίστροφα….


Μόνο που όπως μαρτυρά η ίδια η αγορά και το παράδειγμα το έχουμε μπροστά μας, μάλλον θα αυγατίσουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Τούρκων επιχειρηματιών και όχι των Ελλήνων….


Εμείς δυστυχώς έχουμε μάθει μόνο να εισάγουμε και όχι να εξάγουμε….


Η ελληνική αγορά, όπως και η τοπική έχουν κατακλυστεί πέρα από τα κινέζικα προϊόντα, και από τουρκικά ….έπιπλα, λευκά είδη, ένδυση και υπόδηση ….σημειώνουν ρεκόρ ζήτησης και άρα και εισπράξεων….


Όσο για τον τομέα του Τουρισμού και εκεί μάλλον θα πρέπει να κρατούμε μικρό καλάθι…. 


Μέχρι να μάθουν οι Τούρκοι Τουρίστες το δρόμο προς τα μέρη μας θα περάσει καιρός…..


 



Όμως αρκετά με τα ελληνοτουρκικά…..ποσώς ενδιαφέρουν τον μικρομεσαίο Έλληνα πολίτη……


Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις του……


Το πετρέλαιο πάνω, η ΔΕΗ πάνω, το ψωμί πάνω, το μόνο που κατεβαίνει είναι το κέφι και η διάθεση….. 


Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού έγιναν γνωστά με ντοκουμέντα …..


Όπως κατέδειξε έρευνα της Stat Bank, κατά 22% σημείωσε πτώση η αγορά πετρελαίου θέρμανσης τον τελευταίο ενάμιση μήνα…..


Πράγμα που σημαίνει, πως για πολλούς έσφιξε πάρα πολύ το ζωνάρι…..


Μέχρι και τη ζεστασιά τους περιόρισαν…..


Δυο τινά υπάρχουν ή ο Θεούλης μας βοήθησε με τον καιρό μέχρι τώρα, ή πολλοί συμβιβάζονται με τη ζεστασιά της κουβέρτας και όχι του καλοριφέρ…αναγκαστικά βέβαια, ρωτήστε τους συνταξιούχους, κάτι περισσότερο θα ξέρουν αυτοί….


 


Ευτυχώς που υπάρχουν όμως και καλοί άνθρωποι με έξυπνο μυαλό και επιχειρούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν να ζεσταθεί το κοκαλάκι του απλού κόσμου….


Γιατί αν περίμεναν από την κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους συνταξιούχους και στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, μάλλον ….θα γίνονταν πιγκουίνοι ……


Και επειδή τα θετικά πρέπει να γράφονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, η στήλη προτείνει τη Ντόρα να αφήσει τις επαφές με τον Αλί και να πάει κανένα ταξιδάκι κατά Βενεζουέλα επιδιώκοντας σύσφιξη σχέσεων με του τον Τσάβες τον Ούγκο….


Τι δηλαδή πιο έξυπνος είναι ο δήμαρχος Καισαριανής, Τζόκας Σπύρος, που ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας  να μπει η αθηναϊκή συνοικία στο πρόγραμμα προμήθειας φθηνού πετρελαίου….


Εάν μάλιστα το πετύχει οι Καισαριανώτες θα προμηθεύονται το πετρέλαιο κατά 30%  φθηνότερα από τους άλλους Έλληνες….


Ε, εσείς εκεί στο Νευροκόπι, αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι της Βορείου Ελλάδος κάτοικοι πώς πρέπει τώρα να αντιδράσουμε….;        


Σχετικά Άρθρα

Back to top button