Δήλωση Νομάρχη Ξάνθης για τα συνεταιριστικά εργοστάσια

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την κλήση για συστράτευση από το Εργατικό Κέντρο, και την φημολογία περί τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια του Νομού μας, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε:

      Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την κλήση για συστράτευση από το Εργατικό Κέντρο, και την φημολογία περί τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια του Νομού μας, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε:


“Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανησυχία όλων και ειδικά του Εργατικού Κέντρου για το μέλλον των Συνεταιριστικών Εργοστασίων.


     Από το 1990 έχω ξεκάθαρη και σταθερή τοποθέτηση για την αναγκαιότητά τους στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό του Νομού.


     Όλες οι θέσεις εργασίας επιβάλλεται να διατηρηθούν και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους με ενέργειες αναγέννησης.


      Κατά τα λοιπά αναφέρομαι στην πρόσφατη, προ 5 μηνών, απόφαση-ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης”.


      Θυμίζουμε ότι η σχετική απόφαση από 25-06-2007 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης έχει ως εξής:


      “Το Νομαρχιακό Συμβούλιο διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πολιτών του Νομού Ξάνθης και προτάσσοντας την τοπική ανάπτυξη και την ανάγκη της παραπέρα ενίσχυσης του αισθήματος αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της περιοχής:


      * Θεωρεί  αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας των ιστορικών βιομηχανικών συνεταιριστικών μονάδων της Ξάνθης ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ.


      * Θεωρεί  επικίνδυνο το μήνυμα του ενδεχόμενου κλεισίματος οποιασδήποτε επιχείρησης στην περιοχή, ιδία συνεταιριστικής, που θα οδηγήσει σε αναστολή της δυναμικής της αναπτυξιακής πορείας.


      * Απαιτεί  την παρέμβαση – στήριξη της Πολιτείας, με όρους κοινωνικοοικονομικούς και περιφερειακής ανάπτυξης και όχι λογιστικούς, ώστε τώρα και για το μέλλον να διασφαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.


     * Θεωρεί  ότι οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις στηρίζουν, πέραν της μεταποίησης και τον παραγωγικό ιστό της περιοχής.


     * Απαιτεί  να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.


     * Τέλος επισημαίνει  την ανάγκη, όχι μόνο άμεσης εκπόνησης, αλλά και αμέσου εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης μελέτης βιωσιμότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, αυτοδύναμα, με τους κανόνες της αγοράς.”


            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button