ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Στο γειτονικό νομό της Δράμας θα πραγματοποιηθεί φέτος το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Είναι από τα καλά του να είσαι αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ, όπως είναι ο νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης .

*Στο γειτονικό νομό της Δράμας θα πραγματοποιηθεί φέτος το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.


Είναι από τα καλά του να είσαι αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ, όπως είναι ο νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης .


Και στην προκείμενη περίπτωση ο Νομάρχης Δράμας κατάφερε να πείσει το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλογικού οργάνου των νομαρχών της χώρας το συνέδριό τους φέτος να φιλοξενηθεί στην πόλη της Δράμας.


Οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΑΕ έχουν προγραμματιστεί για τις 6-7-8 Δεκεμβρίου και μάλιστα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και καθοριστικό συνέδριο καθώς πρόκειται να συζητηθεί ο νέος Κώδικας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. 


Για τον ερχόμενο μήνα και μάλλον προς τα τέλη του Δεκέμβρη μετατίθεται το άνοιγμα των προσφορών για την εξεύρεση του στρατηγικού επενδυτή για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ, αυτά της Ξάνθης και της Λάρισας που θα μετατραπούν σε παραγωγής βιοαιθανόλης.


Δεν απομένει λοιπόν παρά να αναμένουν οι εργαζόμενοι σε αυτά, οι αρχές και η τοπική κοινωνία την έλευση του Αι Βασίλη για να δουν τι θα βγάλει τελικά από τον σάκο του.


 


Σε χρόνο ρεκόρ έληξε η προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης. Αφού ούτε και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι δεν το πίστεψαν. 


Δεν ξέρω αν η αιτία ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ή η απουσία του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος έλειπε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Περιφερειών της Ε.Ε.Και μια ακόμη απορία, όταν απουσιάζει ο νομάρχης Ξάνθης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο υπολειτουργεί-αν είναι δόκιμη η έκφραση-;


Δε συζητούνται θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης;


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φώτης Καραλίδης επιχείρησε να θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης το εξ αναβολής θέμα, από τον περασμένο Οκτώβριο, για τις εισόδους της πόλης, ανατολικά και δυτικά, μέχρι τους κόμβους της Εγνατίας Οδού, καθώς παρατηρούνται στα σημεία αυτά πολλά τροχαία ατυχήματα.


Αν και δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας, αλλά των δήμων-που βρίσκονται στα όρια τους- και της Περιφέρειας, ο κ. Καραλίδης ήθελε η νομαρχία να καταθέσει τη δική της γνωμοδοτική πρόταση επί του θέματος, ώστε να τεθεί υπόψη από τους εμπλεκόμενους δήμους, κατά τη σύνταξη των τεχνικών τους Προγραμμάτων τώρα το Νοέμβριο. 


Τελικά το εξ αναβολής θέμα, αναβλήθηκε και πάλι με τη δικαιολογία από πλευράς Αντινομάρχη Ξάνθης, κ. Ταρενίδη, ότι δεν μπορεί να συζητηθεί καθώς απουσιάζε ο νομάρχης, κ. Παυλίδης.           

Σχετικά Άρθρα

Back to top button