ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Είπαμε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις……
Και καλά όταν το κάνεις για χαβαλέ και θέλεις να σπάσεις πλάκα …..όταν δηλώνεις για παράδειγμα «πρόεδρος»….όποια πέτρα και να σηκώσεις όλο και κάποιον πρόεδρο θα βρεις….

Είπαμε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις……


Και καλά όταν το κάνεις για χαβαλέ και θέλεις να σπάσεις πλάκα …..όταν δηλώνεις για παράδειγμα «πρόεδρος»….όποια πέτρα και να σηκώσεις όλο και κάποιον πρόεδρο θα βρεις….


Εννοείται βέβαια πως στη συνέχεια βγαίνεις και βάζεις τα πράγματα στη θέση τους ….επαναφέρεις τα πράγματα στην τάξη και το αστείο τελειώνει εκεί….


Τα πράγματα όμως σοβαρεύουν και μάλιστα  επικινδύνως , όταν συνειδητά δηλώνεις στον ξύπνιο σου αυτό που είσαι στα όνειρά σου και φυσικά απέχει κατά πολύ από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα….


Όπως όταν δηλώνεις γιατρός, με ναααα κάτι περγαμηνές από το εξωτερικό….


Ξέρω μπερδευτήκατε λιγάκι, όπως και εγώ…..


Αλλά δε φταίω εγώ…..φταίνε τα παράλογα, τραγελαφικά και πολλές φορές τρομακτικά που αποκαλύπτονται κατά διαστήματα…..


Γιατί ευτυχώς η αλήθεια στο τέλος έρχεται στο φως…..ή ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…..


 


Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρονάκια….


Όπως ελπίζω πολύ καλά να καταλάβατε αναφέρομαι στην περίπτωση του «μαϊμού» γιατρού-μόνο γιατρό δεν αξίζει κανείς να τον πει-του Ιπποκράτειου, που μετά από δέκα περίπου χρόνια αποκαλύφθηκε πως τα στοιχεία που είχε καταθέσει ήταν πλαστά….


Ο κομπογιαννίτης γιατρός αφού έστειλε κάποιους ασθενείς του στα κυπαρρισάκια, πιάστηκε τελικά στην φάκα…..


Ο αθεόφοβος μέχρι και πιστοποιητικό ειδίκευσης από τον Μαγκντί Γιακούμπ είχε καταθέσει στο νοσοκομείο που δούλευε….


Είχε γίνει εξπέρ σε επεμβάσεις στη θωρακική χώρα και στη γενική χειρουργική….ας είναι καλά το νοσοκομείο, που ήταν γεμάτο από ανυποψίαστους ασθενείς…..


Το θέμα δεν είναι για διακωμώδηση…. Είναι να τρομάζει κανείς, και να παίρνει κεφάλια….


 


Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια για να διαπιστώσει η διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου πως τα περιστατικά που αναλάμβανε ο «χασάπης γιατρός» είχαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας….


Αλί  σε αυτούς που βρέθηκαν στα χέρια και ευτυχώς για εκείνους που τη γλίτωσαν έστω και  στο παρά πέντε…..


Είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά που ακούει καθημερινά για τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας…..και μάλιστα της δημόσιας δωρεάν Υγείας, στην οποία προστρέχουν για βοήθεια καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες απλοί πολίτες , που τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να στραφούν στα μεγάλα υπερσύγχρονα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα…..


Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο καλά ….θωρακισμένο είναι το κοινωνικό μας κράτος…. Πόσο υψηλό είναι το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει προς τους πολίτες του….


Στα λόγια και στις δεσμεύσεις διόλου δε φείδονται, μόνο που στη συνέχεια η πραγματικότητα δείχνει πως τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες…..


 


Το συγκεκριμένο μεμονωμένο περιστατικό-βέβαια είναι ένα από τα πολλά που έρχονται κατά καιρούς στο φως της επικαιρότητας, γιατί υπάρχουν και εκείνα που ακόμη είναι καλά καλυμμένα – θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να ενσκήψει με περισσότερη σοβαρότητα και ειλικρίνεια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο κεφάλαιο Δημόσια Υγεία….


Είναι τραγικό, είναι τρομακτικό να απευθύνεται ένας πολίτης σε ένα φορέα Υγείας και εκεί αντί για το γιατρό του, να συναντά το δήμιό του….


Θα πρέπει επιτέλους όλα αυτά τα κατά καιρούς ελεγκτικά σχήματα και μηχανισμούς που εξαγγέλλονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον κάθε νέο υπουργό Υγείας που αναλαμβάνει να τα εφαρμόσει, δίνοντας και την προσωπική του πινελιά, να λειτουργήσουν ουσιαστικά και όχι επιδερμικά…..


Όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά για την προστασία του…..


Έλεος, δεν πάει άλλο με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία…..


Από τη μια οι συνθήκες και από την άλλη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό….


Προς Θεού, η στήλη δε θέλει να τα ισοπεδώσει όλα ….δε θέλει τις εξαιρέσεις να τις κάνει κανόνα…..


Θέλει να στιγματίσει, να στηλιτεύσει   το γνωστό που δυστυχώς είθιστε να ισχύει ότι « η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα»…..


 


Υπάρχουν γιατροί που κάνουν θαύματα και ευτυχώς είναι πάρα πολλοί…..


Όπως επίσης υπάρχουν και νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που συμπάσχουν και βρίσκονται στο προσκέφαλο των αρρώστων, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας τους ….


Όμως όταν έρχονται στην επικαιρότητα τέτοια περιστατικά όπως αυτό με τον «μαϊμού» γιατρό του Ιπποκράτειου, τραυματίζουν τη γενική εικόνα στο χώρο της Υγείας, τρομάζοντας παράλληλα και φέρνοντας σε απόγνωση τον κόσμο…..


Πλέον ολοένα και περισσότερο γίνομαι και πιο δύσπιστη σε ότι με περιτριγυρίζει….


Εφεξής όταν θα πηγαίνω σε κάποιο γιατρό θα ζητάω να δω και τα πτυχία του, θα τα πηγαίνω για εξακρίβωση στοιχείων και μετά θα κάθομαι να με εξετάσει….


Αν πάλι χρειαστεί-χτύπα ξύλο-να νοσηλευτώ σε κάποιο νοσοκομείο τότε θα ζητάω και το γενεαλογικό του δέντρο και συστατικές επιστολές από προηγούμενους ασθενείς του….


Και μόνο που το σκέφτομαι να είμαι ξαπλωμένη σε κάποιο χειρουργικό κρεβάτι, κάτω από τα χέρια ενός «μαϊμού» κομπογιαννίτη γιατρού με πιάνει σύγκρυο…..


Για αυτό κ. Αβραμόπουλέ μου, αφήστε τα ωραία λόγια και τις υποσχεσιολογίες και περάστε επί του πρακτέου…..


Τα πράγματα είναι απλά, ελέγξτε, πληρώστε και απαιτήστε…..γιατί όταν πληρώνεται καλά τότε έχετε δικαίωμα και να απαιτήσετε, αλλά και να πάρετε «κεφάλια» με μεγαλύτερη άνεση….. 


               

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button