Στο Νομό μας καταγράφηκαν 9 νέα πανελλήνια είδη που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν στη χώρα μας!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις περιοχές Δαφνώνα, Λειβαδίτη και δασικού χωριού Ερυμάνθου του νομού μας η 2η πανελλήνια φθινοπωρινή συνάντηση μανιταρόφιλων. Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών από πολλά μέρη της χώρας μας, καθώς και από το εξωτερικό.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις περιοχές Δαφνώνα, Λειβαδίτη και δασικού χωριού Ερυμάνθου του νομού μας η 2η πανελλήνια φθινοπωρινή συνάντηση μανιταρόφιλων. Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών από πολλά μέρη της χώρας μας, καθώς και από το εξωτερικό.


Ενδεικτικά, έχουν ήδη συμμετάσχει στην Π.Φ.Σ.Μ. μανιταρόφιλοι από Ξάνθη, Κομοτηνή, Εβρο, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα κ.α., ενώ είχαμε και ξένους επισκέπτες που προέρχονταν από Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία κ.α.


Η συγκομιδή μανιταριών ήταν μεγάλη και συμπεριλάμβανε πάνω από 140 διαφορετικά είδη, από τα πλέον επικίνδυνα μέχρι τα καλύτερα φαγώσιμα είδη. Μάλιστα, στο νομό μας έχουν γίνει μέχρι στιγμής 9 νέες πανελλήνιες καταγραφές ειδών που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν στη χώρα μας!


Ακόμη, πολλοί επισκέπτες είχαν εφέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπου κυνήγι άγριας τρούφας από το μέλος του συλλόγου μας Π. Παναγιωτίδη και το εκπαιδευμένο σκυλί του, κάτι που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες. 


Η έκθεση των συλλεγέντων μανιταριών και τρουφών έγινε σε αίθουσα του δασικού χωριού Ερυμάνθου και απεσπασε το θαυμασμό των επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και υπολογίζεται ότι ήταν περισσότεροι από 130.


Ακολούθησε ενημερωτικό σεμινάριο με προβολή διαφανειών από τον κορυφαίο μυκητογνώστη και συγγραφέα  Γιώργο Κωνσταντινίδη, στο οποίο ο συγγραφέας έδωσε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για τα επικίνδυνα και τα φαγώσιμα μανιτάρια και κράτησε μέχρι τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.


Ακόμη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν μανιταρόσουπα και μανιταρόπιτα. Τα σχόλια που ακούστηκαν στο τέλος από τους επισκέπτες για την εκδήλωσή μας ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά!


Η εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης καταδεικνύει την ανεκμετάλλευτη ακόμη δυναμική του τόπου μας και διαγράφει τις πολύ αισιόδοξες προοπτικές που ανοίγονται για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπό το πρίσμα αυτό, ο σύλλογός μας καλεί τις τοπικές αρχές και φορείς να συνδράμουν το έργο του και να συμβάλουν στην ανάδειξη του μυκητολογικού και περιβαλλοντικού πλούτου του νομού μας.


Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σταυρούπολης και ιδιαίτερα το δήμαρχο κ. Γ. Καρασακαλίδη, που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την Π.Φ.Σ.Μ. και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Εκφράζει ακόμη τις ευχαριστίες του προς ΣΕΠΕΚ Α.Ε., Πτηνοτροφία Γεννάδιος ΑΒΕΕ, Everest Active Sports, ζαχαροπλαστείο “Κυψέλη”, Ν. & Φ. Βουρβουκέλης & Υιοί Α.Ε., καθώς και τον μανιταροπαραγωγό Ξάνθης κ. Α. Σεμπέπο, οι οποίοι συνεισέφεραν με προσφορές προϊόντων τους.Για το


Μανιταρογνωστικό Σύλλογο Ξάνθης


Ο πρόεδρος 


Αγγελος


Παπαδημητρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button