ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Η Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ξάνθης στη προσπάθεια της να βρίσκεται κοντά στα μέλη της λειτουργεί γραφείο στην Πεζούλα Ξάνθης. Τα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν πληροφορίες και προωθούν τα θέματα που απασχολούν την αγροτική κοινωνία της περιοχή μας.

*Η Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ξάνθης στη προσπάθεια της να βρίσκεται κοντά στα μέλη της  λειτουργεί γραφείο στην Πεζούλα Ξάνθης.    


Τα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν πληροφορίες και προωθούν τα θέματα που απασχολούν την αγροτική κοινωνία της περιοχή μας.    


Για πληροφορίες το γραφείο είναι ανοιχτό κάθε Κυριακή και Δευτέρα από τις 18.00 έως 21.00 και στο τηλ. 6948046857      


 *Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007, τα εργαστήρια συντήρησης έργων Τέχνης, του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν σεμινάριο συντήρησης με θέμα: 


“Εισαγωγή στη Συντήρηση υφάσματος”.


Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η συντηρήτρια Έργων Τέχνης  κυρία  Αθηνά Χαρατσή-Μακρή.


Οι ενότητες που θα περιλαμβάνει είναι, ιστορικά στοιχεία, γνωριμία με το υλικό, αιτίες φθοράς των υφασμάτινων αντικειμένων, συντήρηση, φύλαξη/αποθήκευση, τρόποι έκθεσης, προληπτική Συντήρηση, γενικές Οδηγίες.


Η Αθηνά Χαρατσή Μακρή σπούδασε συντήρηση στο London College of Printing και στο University of London.


 *Μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία όλης της χώρας. Στα 64 μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Πριν αρχίσουν οι γενικές συνελεύσεις των μαθητών οι καταλήψεις στη συμπρωτεύουσα ξεπερνούσαν τις 100. Παρόμοιο είναι το κλίμα και στην Αθήνα. Οι μαθητές ωστόσο αναμένουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής, μετά το οποίο όπως φαίνεται θα αποκλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την κατάληψη σχολείων στον Πειραιά, στην οποία υπάρχει αναφορά ότι δεν γνωρίζουν το νόμο “Καποδίστριας”, απάντησε πως σέβεται κάθε άποψη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και εκείνοι που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο σέβονται τη δική του άποψη. Σε ερώτηση αν έχει σχέση ο “Καποδίστριας 2” με τις αρμοδιότητες στην Παιδεία, σημείωσε πως η αναφορά του στον “Καποδίστρια 2” δεν ήταν τυχαία, γιατί ήταν ένα από τα αιτήματα που ακούστηκαν στις πρώτες καταλήψεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button