Το Βατοπέδι και η Βιστωνίδα στο Συμβούλιο της Διευρυμένης

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Διευρυμένης Νομαρχίας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, το οποίο συγκαλείται σήμερα το απόγευμα έρχεται προς συζήτηση το θέμα της παραχώρησης της λίμνης Βιστωνίδας στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Διευρυμένης Νομαρχίας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, το οποίο συγκαλείται σήμερα το απόγευμα έρχεται προς συζήτηση το θέμα της παραχώρησης της λίμνης Βιστωνίδας στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.


Το εν λόγω θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη κι έρχεται προς συζήτηση μετά από σχετικό αίτημα της παράταξης Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία “ΝΑΣ”.


Μέλη της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ από τους τρεις νομούς, παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας σχετική συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη. Όπως τονίστηκε, πρέπει να συνταχθεί ένα καταδικαστικό ψήφισμα από το Σώμα το οποίο πρέπει να σταλεί στη Βουλή, η οποία εξάλλου θα συζητήσει επίσης το θέμα, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων βουλευτών. 


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για το εν λόγω θέμα στην Ξάνθη, και κυρίως η θέση που θα πάρει η πλευρά της πλειοψηφίας που πρόσκειται στο κυβερνόν κόμμα.


Η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης θα γίνει στην Ξάνθη, σήμερα στις 18:00. στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης επί της οδού Καπνεργατών 9. 


Εκτός από το θέμα της Μονής Βατοπεδίου που τίθεται εκτάκτως, υπάρχουν κι άλλα φλέγοντα ζητήματα, γεγονός που καθιστά τη συνεδρίαση άκρως ενδιαφέρουσα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και το θέμα της κοινής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.) για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ΚΥΑ επιτρέπει την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων μέσα σε περιοχή που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες για το περιβάλλον!


Ένα άλλο φλέγον θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό που αφορά στο Χωροταξικό σχέδιο Τουρισμού, το οποίο επανέρχεται (πανελλαδικά) προς διαπραγμάτευση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγιναν γνωστά.


Στην υπόλοιπη λίστα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται:


-Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2009 της Ν.Α. Δ-Κ-Ξ


-Προτάσεις βιώσιμης κατανάλωσης – πρακτικές προς εφαρμογή


-Επαναχαρακτηρισμός του οδικού δικτύου σε Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό, Δασικό).


-Χαρακτηρισμός οικισμών (Σύνταξη ρυμοτομικού σχεδίου).


-Μη ένταξη τομεακών έργων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας αλλά στους προϋπολογισμούς και τα προγράμματα των Υπουργείων.


-Προγραμματική Σύμβαση Ν.Α. Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης με Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης -Προγραμματική Σύμβαση Ν.Α. Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης με Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας


-Αλλαγή Νομικής Υπόστασης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  “Δέλτα Ροδόπη” 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button