«Αλματα στη σχολική στέγη»

Με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Λυκείου Ξάνθης, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό τύπο ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:

Με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Λυκείου Ξάνθης, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό τύπο ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: 


“Με έκπληξή μου ανέγνωσα την επιστολή που αναφέρεται στο 4ο Λύκειο. Οι συντάκτες γνωρίζουν, όπως τους διαβεβαίωσε και ο εργολάβος με τον οποίο επικοινώνησαν, ότι εντός της εβδομάδος το αργότερο, οφείλει να έχει  και θα έχει εγκαταστήσει τις αίθουσες, όπως είναι υποχρεωμένος από τη σύμβαση που υπέγραψε με τη Νομαρχία. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι βάσεις εγκατάστασης, που έγιναν με άλλη εργολαβία της Νομαρχίας, είναι έτοιμες εδώ και καιρό, τις οποίες επίσης παραβλέπουν. 


Με την ευκαιρία κάνουμε γνωστό προς τους πολίτες του Νομού  ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, η Νομαρχία παραδίδει, πέραν των εκατοντάδων αιθουσών, που παραδόθηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προς χρήση των μαθητών – παιδιών μας, 75 νέες αίθουσες  και υπερσύγχρονα εργαστήρια, στα 3 επίπεδα της εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), εντός της πόλεως Ξάνθης.


Οφείλουν κάποιοι να ενθυμηθούν, εκτός και αν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, ότι πριν ελάχιστα  χρόνια η πόλη της Ξάνθης  δεν είχε κανένα κτιριακό συγκρότημα Λυκείου και με πολύ κόπο απέκτησε τα κτιριακά συγκροτήματα  του 1ου  και 2ου Λυκείου, και εντός ελάχιστου χρόνου, περί το τέλος του έτους  το κτιριακό συγκρότημα του 3ου Λυκείου. 


Βεβαίως  αναμφισβήτητα, πρόκειται για άλματα στη σχολική στέγη.  Με την παράδοση των υπό αποπεράτωση υποδομών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Νομός της Ξάνθης, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά από τεράστιο κόπο και προσπάθεια επιλύει οριστικά τα προβλήματα της διπλοβάρδιας. 


Εκτίμησή μας είναι ότι   με την παράδοση του κτιρίου  του 3ου Λυκείου  που αποπερατώνεται, ο μέσος αριθμός μαθητών Λυκείου στο σύνολο των αιθουσών κύριας διδασκαλίας της πόλεως Ξάνθης, θα ανέρχεται σε λιγότερους από 25 μαθητές αντί των 30, που είναι το όριο. Όλα αυτά είναι γνωστά και κατανοητά σε όσους θέλουν να καταλάβουν. 


Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο μας, υπηρετούμε την αλήθεια και το συμφέρον των παιδιών μας και σίγουρα δεν αναζητούμε ρόλους”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button