Ο «ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ» στο Δήμο Σταυρούπολης

Για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Σταυρούπολης ήταν γνωστή η παρουσία του τηλεματικού σταθμού στα Κομνηνά, από όπου μπορούσε κανείς να δει μέσω ειδικού συστήματος τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και κυρίως τους μαιανδρισμούς του ποταμού Νέστου.

Για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Σταυρούπολης ήταν γνωστή η παρουσία του τηλεματικού σταθμού στα Κομνηνά, από όπου μπορούσε κανείς να δει μέσω ειδικού συστήματος τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και κυρίως τους μαιανδρισμούς  του ποταμού Νέστου.


Τώρα η νέα δημοτική αρχή που πήρε τη σκυτάλη πριν από ένα περίπου χρόνο, έρχεται να αναβαθμίσει και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα που θα έχει πολύπλευρο έργο.


Όπως έκανε γνωστό στον «Α» ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Γ. Καρασακαλίδης, πρόκειται για ένα έργο που θα έχει σχέση με την ανάδειξη, την προστασία και την προβολή της ευρύτερης περιοχής με το Δίκτυο Ιχνηλάτης.


Να σημειωθεί πως το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί , ενώ το όλο δίκτυο προβλέπει τέσσερις κάμερες οι οποίες θα λειτουργούν με φωτοβολταϊκά και θα είναι αυτορυθμιζόμενες. Έργο του να αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του Δήμου Σταυρούπολης και επίσης σημαντικό να προστατεύουν την περιοχή από φωτιές και διάφορες άλλες καταστροφές.


Ακόμη ο «ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ» θα δείχνει στον επισκέπτη μέσα από δυο control room με αντίστοιχες μεγάλες οθόνες τις φυσικές ομορφιές και τα τουριστικά αξιοθέατα.


Οι δύο εξοπλισμένοι χώροι θα βρίσκονται ο ένας στη Σταυρούπολη και ο άλλος στο Δασικό Χωριό.


Τέλος, ο δήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Καρασακαλίδης μας εξήγησε πως αυτό το δίκτυο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες «με ένα μηχανισμό, όπως αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια τους, μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο. Στην επόμενη φάση θέλουμε να δίνουμε εικόνα και στο διαδίκτυο. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στο χρήστη του ίντερνετ να κάνει σε πρώτο χρόνο σέρφινγκ και να βλέπει από την κάμερα της επιλογής του σε πρώτο χρόνο φυσικές ομορφιές και τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας».


 


                                                Δέσποινα Γκούμα


   


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button