ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Για τρίτη χρονιά συμμετείχε η Νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρία Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης του Νομού στην έκθεση μαθητικού τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως και τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Η έκθεση έλαβε χώρα στο Ζάππειο, γεγονός που βοήθησε στη μεγαλύτερη προβολή της Ξάνθης, καθώς επισκέφτηκαν τη μαθητική έκθεση και πλήθος κόσμου πέρα από γονείς, καθηγητές και μαθητές.


“Πιστεύω πως είχαμε μια πολύ καλή παρουσία. Βεβαίως το ότι έγινε φέτος στο Ζάππειο ήταν σημαντικό, γιατί ήταν στο κέντρο της Αθήνας και πέρα από την ομάδα τη μαθητική στην οποία απευθυνόταν, δόθηκε η ευκαιρία και σε περαστικούς  να επισκεφτούν και να δουν από κοντά το υλικό όσων συμμετείχαν στην έκθεση. Εμείς από πλευράς μας είχαμε ένα από τα πιο οργανωμένα σταντ  με πλούσιο υλικό, έντυπα, αφίσες, DVD, υλικό για μαθητικό και περιβαλλοντικό τουρισμό, που πρόβαλαν τις φυσικές καλλονές του νομού μας. Η συμμετοχή μας αυτή πιστεύω πως θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε στον “Α” η κυρία Πέπη Στάντσιου.


Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως μαζί τους είχαν και ένα καινούριο έντυπο που απευθυνόταν στους μαθητές της χώρας. Η νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής ετοίμασαν μια πρόταση, ένα πρόγραμμα τετραήμερης εκδρομής στο νομό Ξάνθης. Ένα τετραήμερο ταξίδι στις φυσικές ομορφιές του νομού Ξάνθης, ανάλογα με το ύφος της εκδρομής π.χ. εκπαιδευτική, περιβαλλοντική, κ.α. που θα ενθουσιάσει τους μαθητές.


Και  όπως σημείωσε  και η  κ. Στάντσιου η νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής προθυμοποιήθηκε όσοι επιλέγουν την Ξάνθη για  μαθητικό τουρισμό να τους στηρίξουν, φτιάχνοντας τους ένα πρόγραμμα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και να αναλάβουν να τους κάνουν και κάποιες ξεναγήσεις.


Η αποστολή της Ξάνθης ενημέρωσε καθηγητές, μαθητές και γονείς για τις δυνατότητες που παρέχει ο νομός σε διάφορες μορφές σχολικού τουρισμού. “Πραγματικά ήρθαν μαθητές και καθηγητές στο σταντ που είναι συνειδητοποιημένοι και έχουν την Ξάνθη στον προγραμματισμό τους, πήραν έντυπο και άλλο υλικό, ρώτησαν κάποιες λεπτομέρειες για την περιοχή μας  και εμείς από πλευράς μας τους ενημερώσαμε όσο το δυνατόν καλύτερα.


Τους είπαμε ότι αξίζει να κάνουν μια ανατροπή από τους καθιερωμένους σχολικούς προορισμούς, επιλέγοντας την Ξάνθη. Μιλήσαμε για τη σπάνια βιοποικιλιότητα που διαθέτει, πως είναι ένας  πλούσιος νομός σε φυσικές καλλονές, γνωστός για τη ζεστή του φιλοξενία, για τις καλές ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει, το καλό φαγητό και φυσικά για την πόλη της Ξάνθης που είναι ζωντανή πόλη και ελκυστική στους νέους”, σημείωσε η κ. Στάντσιου.  


Τέλος, η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από την όλη διοργάνωση, ενώ επεσήμανε  πως της άρεσε το φετινό σλόγκαν της έκθεσης που εμπεριέχει και το στόχο της όλης προσπάθειας, “Σπουδάζουμε την Ελλάδα ταξιδεύοντας”.


Δέσποινα Γκούμα         

Σχετικά Άρθρα

Back to top button