Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. κ. Δημήτρης Σταμάτης

«Ο στόχος είναι, με τη συνεργασία όλων
και την εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού
για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας,
να επιτυγχάνουμε απτά οφέλη για όλους τους πολίτες»

Ανέλαβε σήμερα τα νέα του καθήκοντα ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης. Στην πρώτη του δήλωση, τόνισε: «Το όραμα της περιφερειακής ανάπτυξης για μια περιοχή προικισμένη από την φύση όπως είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, είναι πια υλοποιήσιμο, μπορεί να εξελιχθεί σε ρεαλιστικό σχέδιο, και προσωπικά επιθυμώ με τη συνεργασία όλων, να εργαστώ για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση, ώστε κερδίζοντας αυτό το στοίχημα από κοινού με τους πολίτες, να ωφεληθεί συνολικά η περιοχή».


 


     Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Σταμάτης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την επιλογή στο πρόσωπό του και χαρακτήρισε «ιδιαίτερη τιμή» να διαδέχεται τον μακροβιότερο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι: «Στη σημερινή θετική χρονική συγκυρία, διαπιστώνοντας τις γεωπολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην νοτιοανατολική Ευρώπη, με την μετάθεση του κέντρου βάρους των εξελίξεων μακράν των Αθηνών και με τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή μας (αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου – έργα που πρέπει να συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος) το ενδιαφέρον εστιάζεται  στην περιφέρεια και ειδικότερα βόρεια. Παράλληλα, υπάρχει σαφής  βούληση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, να προχωρήσουν με βάση την περιφερειακή ανάπτυξη, γι’ αυτό άλλωστε και η δέσμευση ότι το 82% των πόρων του Δ’ Κ.Π.Σ. θα κατευθυνθούν στην περιφέρεια».


    


     Καλωσορίζοντας το νέο Περιφερειάρχη, ο κ. Αγγελόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του, καθώς όπως είπε, «η εμπειρία, το ήθος, η γνώση και η ικανότητά του, εγγυώνται τη συνέχεια της συνολικής προσπάθειας για την αναβάθμιση της Περιφέρειας, εγγυώνται την προοπτική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Παράλληλα, του επέδωσε τα πρακτικά της ημερίδας «2007-2013 Νέα Εποχή, Ποια Προοπτική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης;» η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Αθήνα, λέγοντας πως «το έργο που δημιουργήσαμε συνοψίζεται στην ενημερωτική αυτή έκδοση, την οποία παραδίδω στα χέρια του φίλου Δημήτρη, με τη βεβαιότητα ότι θα του φανεί χρήσιμη» και ευχόμενος στον κ. Σταμάτη, «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του».


 


     Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Βουλευτές, Νομάρχες και Δήμαρχοι της Περιφέρειας, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, ο Μουφτής Ξάνθης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button