“Θα διαπρέψει ο γιος μου”

Ικανοποιημένος από όσα βρήκε στην Ελλάδα ο Πόι. Το γνωστό γνωμικό “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει” φαίνεται να επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο στα μέλη της οικογένειας Πόι. Ο γιος και παίκτης της Skoda Ξάνθης, Μάουρο, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής “δείγματα γραφής” του, βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Άλδο Πέδρο, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο.

   Ικανοποιημένος από όσα βρήκε στην Ελλάδα ο Πόι. Το γνωστό γνωμικό “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει” φαίνεται να επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο στα μέλη της οικογένειας Πόι. Ο γιος και παίκτης της Skoda Ξάνθης, Μάουρο, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής “δείγματα γραφής” του, βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Άλδο Πέδρο, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. 


  Ο 62χρονος σήμερα Άλδο Πέδρο Πόι (γεννημένος στις 14 Σεπτεμβρίου 1945 στο Ροζάριο) είχε από μικρός στην καρδιά του την ομάδα της γενέτειράς του, τη Ροζάριο Σεντράλ, στην οποία και πέρασε όλο τον ποδοσφαιρικό βίο του. Μάλιστα, οι φήμες τον θέλουν να είχε καταφύγει στα νησιά Ρίο Παρανά, κοντά στο Ροζάριο, προκειμένου να αποφύγει τη μεταγραφή του στην Κλουμπ Ατλέτικο Λος Αντες. Τα επιτεύγματά του στην ομάδα είναι αξιοπρόσεχτα: συμμετοχή σε 25 ντέρμπι με πολύ καλές επιδόσεις (10 νίκες, 11 ισοπαλίες, 4 ήττες) και σημαντικά τέρματα κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους όπως η Νιούελς (6 γκολ) και η Μπόκα Τζούνιορς (5 γκολ). 


Μιλώντας στη SportDay για την απόφαση του γιου του, Μάουρο, να ενταχθεί στο δυναμικό της “ακριτικής” ομάδας, τονίζει:


 “Πραγματικά χαίρομαι που ο Μάουρο παίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον συνόδεψα όταν έγινε η μεταγραφή και ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Ξάνθη και έμεινε ικανοποιημένος από τα πάντα. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, ο κόσμος φιλόξενος και ο σύλλογος πολύ καλά οργανωμένος. Έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχεις. Τώρα, το βασικότερο είναι να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν σε μια νέα χώρα”. 


 


Αναλυτικά η συνέντευξη του Άλδο Πέδρο Πόι: 


 


Ήταν οικογενειακή απόφαση ή είπε ο Μάουρο “πάω στην Ελλάδα”; 


“Βασικά το αποφάσισε ο Μάουρο. Το ενδιαφέρον παρουσιάστηκε ένα μήνα πριν ταξιδέψει, αλλά η Γοδόι Κρους είχε οψιόν ανανέωσης κι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο Μάουρο ενθουσιασμένος αποδέχτηκε την πρόταση της Ξάνθης”. 


Πώς βίωσε το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα; 


“Μέχρι τώρα έχει παίξει μόνο δύο αγώνες, διότι υπήρχε διακοπή λόγω των πυρκαγιών, των εκλογών, των εθνικών ομάδων. Αλλά είχε την τύχη να πετύχει το γκολ της νίκης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μεγάλη χαρά για όλους. Ξεκίνησε καλά και συνέχισε καλά, σκοράροντας και τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης”. 


Καλή αρχή δηλαδή… 


“Ναι, ήταν καλό σημάδι. Ο Μάουρο μου τηλεφωνεί καθημερινά και επικοινωνούμε και μέσω Ιντερνετ και μου λέει ότι είναι ικανοποιημένος, άνετος και αισθάνεται ότι μπορεί να δείξει την αξία του και τις δυνατότητές του. Τον ακούω ευτυχισμένο”. 


Αυτό το καλοκαίρι πήγαν 17 Αργεντινοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Τι ελκύει τις ελληνικές ομάδες και αποκτούν Αργεντινούς; 


“Θεωρώ ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής είναι συνηθισμένος στον υψηλό ανταγωνισμό και είναι νικητής. Ξεπερνά εύκολα τις δυσκολίες που συναντά στο εξωτερικό, προσαρμόζεται κι αυτό το μετρούν αυτοί που επιλέγουν παίκτες. Ο Αργεντινός έχει χαρακτήρα, είναι νικητής”. 


Ποιες από τις φετινές μεταγραφές Αργεντινών στην Ελλάδα μπορούν να ξεχωρίσουν αυτή τη σεζόν; 


“Ουφ, έφυγαν πολλοί και υψηλού επιπέδου. Για παράδειγμα, ο Μάουρο Μιλάνο του Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ καλός παίκτης. Όταν γίνει καλά θα βοηθήσει την ομάδα του. Είναι επίσης ο Λεντέσμα και ο Αρτσούμπι. Και ο Καρδόδο. Είναι όλοι πολύ υψηλού επιπέδου…”. 


Και ο Μάουρο; 


“Πιστεύω ότι θα αποδώσει πολύ καλά. Τώρα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνει πολύ καλά. Αυτό που είδα στην Ξάνθη είναι ότι είναι μία όμορφη πόλη 60.000 κατοίκων και του φέρονται καλά. Επίσης δεν έχει πιέσεις καμιάς μορφής εκεί, ούτε μπάρας μπράβας (σ.σ.: οι φανατικοί οπαδοί) ούτε προβλήματα με καθυστερήσεις στις πληρωμές, τίποτα. Η ομάδα είναι συνεπής, είναι επαγγελματίες. Και μου φαίνεται τέλειο που τα πράγματα είναι έτσι”. 


Με ποιον μένει ο Μάουρο; 


“Ζει σε ένα διαμέρισμα με τη μελλοντική του σύζυγο. Το σπίτι είναι άνετο, έχει τρία δωμάτια και ο σύλλογος του προσφέρει αυτοκίνητο. Ο Μάουρο πληρώνει μόνο τη βενζίνη. Επιπλέον, βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά, σ’ έναν παράδεισο”. 


Με τη γλώσσα πώς τα πάει; 


“Μιλάει κάτι λίγα αγγλικά, αλλά είχε την τύχη, μόλις έφτασε, να βρίσκονται ήδη στην ομάδα ο Μαριάνο Μεσέρα και ο Ντιέγκο Κιντάνα. Ο Ντιεγκίτο τον βοηθά πολύ, είναι ένα φανταστικό παιδί και μιλάει τέλεια ελληνικά. Θεωρώ ότι ο Μάουρο έλαβε την ορθότερη απόφαση πηγαίνοντας στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι μπορεί να θριαμβεύσει με τη φανέλα της Ξάνθης. Τα γκολ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης ήταν η καλύτερη αρχή. Θα έχει και συνέχεια. Ο Μάουρο είναι καλύτερος από μένα και πιστεύω ότι θα διαπρέψει στην Ελλάδα”. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button