Ελλείψεις εκπαιδευτικών και βιβλίων σε σχολεία του Νομού Ξάνθης

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης διαμαρτύρεται για την έλλειψη εκπαιδευτικών σε σχολεία του νομού μας. Για άλλη μια φορά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο νομό μας παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικών ωρών και τη μη εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Φαινόμενο που παρατηρείται χρόνια τώρα και χαρακτηρίζει την εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ.

     Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης διαμαρτύρεται για την έλλειψη εκπαιδευτικών σε σχολεία του νομού μας.


      Για άλλη μια φορά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο νομό μας παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την απώλεια διδακτικών ωρών και τη μη εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Φαινόμενο που παρατηρείται χρόνια τώρα και χαρακτηρίζει την εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ.


    Εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το ολοήμερο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παραπάνω σχολεία να υπολειτουργούν.


      Η έλλειψη βιβλίων που υπάρχει σε αρκετά τεύχη, αλλά και η μη έκδοση και παραλαβή του βιβλίου της ιστορίας της Στ’ τάξης, δημιουργεί προβλήματα στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.


Διεκδικούμε:


    – Την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με τους απαραιτητους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.


       – Την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών στο τέλος Ιουνίου του προηγούμενου έτους, για να μη χάνονται διδακτικές ώρες και οι συνάδελφοι να γνωρίζουν, έγκαιρα, τη σχολική μονάδα που θα διδάξουν τον επόμενο Σεπτέμβρη.


   Λειτουργικά κενά


  Δάσκαλο 27


  Νηπιαγωγοί 16


  Αγγλικών 10


  Φυσικής αγωγής 5


  Μουσικής 2


  ΣΜΕΑ Δάσκαλοι 14


          Νηπιαγωγοί 2


Από το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button