ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Και εκεί που ήλπιζα πως θα γλίτωνα από το τέρας των δημοσκοπήσεων, τώρα που η 16η Σεπτεμβρίου πέρασε στην ιστορία και η εκλεγείσα κυβέρνηση με ανανεωμένη σύνθεση έπιασε δουλειά, διαπίστωσα πως πλέον τα γκάλοπ έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά μου….

*Και εκεί που ήλπιζα πως θα γλίτωνα από το τέρας των δημοσκοπήσεων, τώρα που η 16η Σεπτεμβρίου πέρασε στην ιστορία και η εκλεγείσα κυβέρνηση με ανανεωμένη σύνθεση έπιασε δουλειά, διαπίστωσα πως πλέον τα γκάλοπ έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά μου….


Το τέρας των δημοσκοπήσεων όχι μόνο δεν έπεσε σε αδράνεια, αλλά επανέκαμψε δριμύτερο πριν καλά-καλά προλάβει να πέσει η αυλαία των εθνικών εκλογών….


Και πώς να πέσει σε χειμέρια νάρκη ;


Και να θέλει να αναπαυθεί δεν το αφήνουν οι πολιτικές εξελίξεις….


 *Μπορεί να μην ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ….;


Να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στην “εκστρατεία σωτηρίας” του Κινήματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο….;


Τόσες μέρες πέρασαν από την “εξέγερσή” του και ακόμη ηχεί στα δικά μου αυτιά το… ” δεσμεύομαι ως μελλοντικός ηγέτης… για την ενότητα….”…. 


Βρε τέτοια πρεμούρα  να γίνουν όλοι ηγέτες…..


Ο λαός και δη οι οπαδοί και φίλοι των κομμάτων δεν έχουν ανάγκη από ηγέτες, έχουν ανάγκη από χαρισματικούς ηγέτες….


Και οι χαρισματικοί ηγέτες δε γίνονται, αλλά γεννιούνται….


Το να αυτοαναγορεύεται κανείς σε ηγέτη δεν έχει καμία αξία, γιατί τον τίτλο  το δίνει ο ίδιος ο κόσμος, κρίνοντάς τις συμπεριφορές, τις πράξεις τα έργα του κάθε πολιτικού προσώπου που φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις ενός τόπου….


 *Τα γκάλοπ λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις ελληνιστί, συνεχίζουν να κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα και συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων, από τα ΜΜΕ, τους πρωταγωνιστές και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, μέχρι και τους τηλεθεατές των οκτώ και όχι μόνο…


Οι δημοσκόποι και αναλυτές αποδεικνύεται πως έχουν δουλειές με φούριες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου….


Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης πρέπει να ενημερώνουν, να επηρεάζουν και να καθοδηγούν….


Χωρίς τους δημοσκόπους με τις έρευνές του πώς θα αποφασίσει ο κόσμος του Πασοκ ποιος είναι ο πιο ικανός αρχηγός για το κόμμα τους….;


Ποιος θα τους διαφωτίσει…..;


 Μπορούν οι δόλιοι οπαδοί να κρίνουν μόνο δια τηλεοράσεως και εξ αποστάσεως…;


Πόσοι από αυτούς έχουν κάνει χειραψία με τους πρωταγωνιστές των δημοσκοπήσεων, τους έχουν κοιτάξει άμεσα στα μάτια, για να μπορέσουν να τους ζυγίσουν πάνω-κάτω που λέει και ο λαός , έτσι ώστε να καταλάβουν ποιος από τους δυο είναι περισσότερο ειλικρινής και αληθινός ή έστω λέει τα λιγότερα ψέματα… ποιος προτάσσει το συμφέρον του κόμματος πάνω από το προσωπικό του;….


Γιατί σε ένα που συμφωνούν όλοι είναι πως από τον πολιτικό δεν λείπει το ψέμα…   


 *Τα γκάλοπ και οι δημοσκόποι θα βοηθήσουν το ΠΑΣΟΚ να βρει το δρόμο του….


Γιατί τα γκάλοπ και οι δημοσκόποι εκφράζουν αυτά που θέλει η πλειοψηφία των οπαδών και φίλων του Κινήματος, είναι η μια άποψη….


Τώρα το κατά πόσο αντιπροσωπευτική είναι αυτή η άποψη, εξαρτάται από το δείγμα της έρευνας…..


Αν το δείγμα είναι μικρό ή μεγάλο, αν προέρχεται αποκλειστικά από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή και από άλλα κόμματα, αν ρωτήθηκε πρωί ή βράδυ, πριν ή μετά το φαγητό, αν ήταν άντρες που μάλωσαν με τις συζύγους τους ή αντίστοιχα γυναίκες , αν προέρχεται από τη νεολαία, την τόλμη και γοητεία ή από το χώρο των κουρασμένων παλικαριών και των ταλαιπωρημένων νοικοκυρών……


Και φυσικά μπορώ να συνεχίσω με μια σειρά υποκατηγοριών και ομάδων που μπορεί να αποτελέσουν το δείγμα….


 *Βέβαια πέρα από τις δημοσκοπήσεις, υπάρχουν και οι κάλπες που ως συνήθως θα είναι εκείνες που θα εκφράσουν το θέλημα του λαού και στην προκειμένη περίπτωση των μελών, οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ….


Οι κάλπες που και αυτές δεν μπήκαν στο ράφι, αλλά βρίσκονται σε αναμονή για να κυοφορήσουν και πάλι στα μέσα Νοέμβρη…..


Πάντως γκάλοπ και κάλπες, κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν την προσοχή μου από εκείνα τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών, όπως το ασφαλιστικό που ανοίγει και πάλι, η Υγεία που ετοιμάζεται ο Αβραμόπουλος να της χορηγήσει αναβολικά, η Παιδεία, -ο γιος μου τελικά ποια ιστορία θα διδαχτεί, αν κάποτε φτάσει το βιβλίο στα χέρια του;- και βέβαια τα οικονομικά, -το ψωμί πήρε τα πάνω του, για να μη βάλω και το βαρέλι με το  πετρέλαιο-….


Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμένα με πλάνεψαν σήμερα οι σειρήνες των δημοσκοπήσεων και της κάλπης…. Όμως αυτό ήταν, αύριο θα κάνω αντίσταση…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button