Στηρίξτε το Ξανθιώτικο μπάσκετ

Με ιδιαίτερη χαρά στον αγώνα της Ξάνθης εναντίον του Ηρακλή για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ διαπίστωσα ότι η ομάδα μας απέκτησε χορηγό και από φέτος θα ονομάζεται ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ ΑΣ.

Με ιδιαίτερη χαρά στον αγώνα της Ξάνθης εναντίον του Ηρακλή για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ διαπίστωσα ότι η ομάδα μας απέκτησε χορηγό και από φέτος θα ονομάζεται ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ ΑΣ.


Η λέξη “χαρά” δεν αφορά βέβαια την αλλαγή ονομασίας (αναγκαίο κακό) αλλά την οικονομική ανάσα που πήρε η διοίκηση του κ. Νικολόπουλου, ενός ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια αιμοραγούσε οικονομικά προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή αυτή την ομάδα.


Μετά την αποχώρηση άλλωστε του κ. Πούλιου και της ΒF η ομάδα βάδιζε σε σίγουρο οικονομικό ναυάγιο.


Χάρη σ’ αυτόν τον άνθρωπο και τους λίγοστους αλλά πολύ καλούς του φίλους κράτησε την ομάδα στην Ξάνθη και στην κατηγορία.


Με πολύ προσεκτικές κινήσεις και με καλαθοσφαιριστές από την Ξάνθη και τη γύρω περιοχή ως επί το πλείστον την οδήγησε στην επίτευξη του στόχου που είχε θέσει πέρυσι και δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην Α2.


Η ονομασία της ομάδας πέρυσι ; Ξ Α Ν Θ Η Α.Σ.  Ομάδα λοιπόν χωρίς χορηγό (μόνο ΞΑΝΘΗ), με Έλληνες παίκτες, με Ξανθιώτες στη διοίκηση έπαιζε και συνεχίζει να δίνει αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου μπροστά σε συγγενείς και φίλους. 


Γιατί σας τα υπενθυμίζω αυτά; Μα θέλω να σας αποδείξω ότι ο Ξανθιώτης φίλαθλος είναι αδιάφορος για τον αθλητισμό στον τόπο του.


Δεν τον απασχολεί ούτε το ποδόσφαιρο , ούτε το μπάσκετ , πόσο μάλλον το βόλεϋ ή άλλα ευγενή αθλήματα. 


Σχετικά με τη SKODA ΞΑΝΘΗ , αν ρωτήσεις κάποιον Ξανθιώτη το λόγο που δεν πάει να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, οι πιθανές απαντήσεις που θα σου δώσει είναι:


“Δεν γουστάρω τον Πανόπουλο, δεν παίζουν Ξανθιώτες παίκτες, δεν μου αρέσει που η ομάδα μετακόμισε στα Πηγάδια, δεν οδηγώ SKODA, με πειράζει η υγρασία στα Πηγάδια ” και άλλες τέτοιες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσει την αδιαφορία του. 


Ωραία , δεκτά όλα αυτά. Αφού ρε Ξανθιώτη φίλαθλε δεν σου αρέσουν όλα αυτά γιατί δεν πας στο μπάσκετ που και Πανόπουλος δεν υπάρχει, παίζουν Ξανθιώτες παίκτες, η ομάδα έχει έδρα ένα πολύ όμορφο κλειστό γυμναστήριο μέσα στην Ξάνθη και βέβαια η πόλη δεν έχει τόση υγρασία όσο έχει η περιοχή των Πηγαδίων.


Η ομάδα όταν ήταν στη Β’ Εθνική και χτυπούσε άνοδο πήγαιναν 2500 κόσμος και δεν περνούσε καμία ομάδα και τώρα πηγαίνουν μόλις 250 , που και σε ανώτερη κατηγορία αγωνίζεται και αποδίδει και πιο όμορφο μπάσκετ. 


Που θέλω να καταλήξω;


Ότι οι δικαιολογίες , που πολλές φορές τις διαβάζω και εδώ μέσα, είναι εντελώς αβάσιμες και αστήρικτες. 


Η ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ ΑΣ αναγκάστηκε να ψάξει για χορηγό γιατί δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την… τεράστια οικονομική και ηθική βοήθεια (παρουσία στο γήπεδο) των Ξανθιωτών φιλάθλων. 


Κάθομαι λοιπόν και σκέφτομαι που θα ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου αν δεν ήταν η SKODA και ήταν μόνο ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ. Σίγουρα όχι στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. Πάντα κατακρίνω και θα κατακρίνω τις αλαζονικές κινήσεις του Χρήστου Πανόπουλου τόσα χρόνια, τις απαξιωτικές διαθέσεις που δείχνει για τους οπαδούς, την παράδοση και τη ζωντανή ιστορία της ομάδας , τις κινήσεις ξεπουλήματος και τόσα άλλα, ΑΛΛΣ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, έχω χρέος να είμαι παρών σε όλες τις συνθήκες, και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.


Να με βλέπει απέναντι του. Να ξέρει ότι έχω τη δύναμη να αντιδράσω. 


Κι αν δεν ήταν ο Πανόπουλος μπορεί να ήταν κάποιος άλλος που να έκανε κι αυτός τα ίδια, να μας έφερνε για παράδειγμα έφορο δημοσίων σχέσεων τον Νίκο Ευαγγελάτο (το πιάσατε το υπονοούμενο…. έτσι). 


Ο καθένας λοιπόν που έρχεται ως χορηγός δεν έρχεται εδώ γιατί γουστάρει τα σιροπιαστά της πόλης μας. Έρχεται για να κερδίσει χρήμα και προβολή.


Το θέμα βέβαια είναι να σέβεται την ιστορία της ομάδας. Αλλά εκεί αρχίζει ο δικός μου ρόλος του αγνού φιλάθλου. Να τον σταματήσω , να τον κοντράρω, να διαμαρτυρηθώ. Όχι να περιμένω τις μεταγραφές για να δώσω 150  Ευρώ το χρόνο. 


Είδατε εσείς τους οπαδούς της Άρσεναλ να κάνουν αποχή από τον γήπεδο επειδή ο Βεγκέρ δεν έκανε μεταγραφές. Τον έκραζαν όλο το καλοκαίρι, τα άκουσε χοντρά ο Αρσεν, αλλά όλοι στο γήπεδο να υποστηρίξουμε την ομάδα μας. Έτσι είναι , ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, τον έχεις στο αίμα σου, δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτόν. 


Στηρίξτε τις ομάδες μας. Φωνάξτε “παρών” στο γήπεδο. Αν αγαπάς την πόλη σου και τον αθλητισμό αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε όλοι μας. Κι αν δεν μας αρέσει κάτι, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Όχι να σφυρίζουμε αδιάκοπα. 


ΥΓ. Και ο Ορφέας, ομάδα Δ’ Εθνικής λέγεται ΟΡΦΕΑΣ PUMA. Πόσο θα άντεχε ο Μπάμπης μόνος του. Βλέπετε οι Ξανθιώτες ήταν όλοι…. δίπλα του.


teacher Rebelος


xanthifans.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button