ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Η ζωή του τόπου ξαναβρίσκει την καθημερινότητά της….. Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε….. Οι υπουργοί και υφυπουργοί κάθισαν στις αναπαυτικές τους καρέκλες…. Οι πρώτες μέρες θα είναι χαλαρές και χωρίς μεγάλο φόρτο εργασίας, έτσι για να εγκλιματιστούν οι άνθρωποι και να ενημερωθούν για τις όποιες εκκρεμότητες των υπουργείων τους….

*Η ζωή του τόπου ξαναβρίσκει την καθημερινότητά της….. Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε…..


Οι υπουργοί και υφυπουργοί κάθισαν στις αναπαυτικές τους καρέκλες….


Οι πρώτες μέρες θα είναι χαλαρές και χωρίς μεγάλο φόρτο εργασίας, έτσι για να εγκλιματιστούν οι άνθρωποι και να ενημερωθούν για τις όποιες εκκρεμότητες των υπουργείων τους….


Θα επιληφθούν για τις τυχόν ελλείψεις και θα ετοιμάσουν την ατζέντα των δικών τους θεμάτων….


Θα επιλέξουν τους συνεργάτες τους …..


Συνηθισμένη η αλλαγή φρουράς και στους γραμματείς και τα διευθυντικά στελέχη κάθε φορά που τοποθετείται και νέος υπουργός….όΚαι ενώ οι υπουργοί βρίσκονται στη φάση της ανασυγκρότησης και του προγραμματισμού των υπουργείων τους, κάπου εκεί στο ΠΑΣΟΚ μυρίζει εμφύλιος πόλεμος…..


Ο βόρειοι και οι νότιοι μετρούν τις δυνάμεις τους λίγο πριν από τη μεγάλη μονομαχία….


Υπάρχει καθημερινότητα χωρίς καυγάδες….;


Όχι βέβαια. Αυτή τη φορά ο καυγάς στήθηκε στα χωράφια του ΠΑΣΟΚ….


Άρα τους πολίτες ουδόλως τους αφορά….


Όμως κατά βάθος αγγίζει τους οπαδούς και φίλους του ΠΑΣΟΚ….


Έτσι ο καυγάς αυτός μπαίνει έμμεσα και στα δικά τους χωράφια…


Δεν θα ήταν λοιπόν περίεργο αυτός ο εμφύλιος να μεταφερθεί και στα κατά τόπους κομματικά όργανα, ανά τη χώρα….


 *Η καθημερινότητα του Έλληνα λίγες μέρες μετά τις εκλογές πέρα από τον εσωκομματικό εμφύλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβλέπεται να είναι και πάλι δύσκολη….


Ο χειμώνας πλησιάζει και ο μαύρος χρυσός τραβά την ανηφόρα…..


Η τιμή του πετρελαίου σίγουρα προβληματίζει και αγχώνει τον  μέσο Έλληνα πολίτη, που βλέπει ο οικογενειακός προϋπολογισμός να μην μπορεί να συνταχθεί, γιατί το βέβαιο είναι πως θα είναι ελλειμματικός…..


Και αν ήταν κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει τη λύση προκηρύσσοντας εκλογές…. Τώρα τι άλλο να ζητήσει από την οικογένειά του….; Να κόψουν το επιδόρπιο μετά το φαγητό…..;


Φυσικά δεν επανήλθε δριμύτερο μόνο το οικονομικό πρόβλημα…


 *Το σχολείο άνοιξε, τα παιδιά άρχισαν τα μαθήματα  και μόνο ο έρμος γονιός ξέρει πόσα έδωσε για να πάρει στο παιδί του τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” για να γεμίσει τη σάκα του ….


Το πενηντάρικο και το κατοστάρικο, ευρώ εννοείται, μετά βίας έφτανε …..


Και αν σε μια οικογένεια τα σχολειόπαιδα ήταν δύο και τρία και τέσσερα, ή και περισσότερα από τα παιδιά του Πειραιά της Μελίνας, τότε τα πράγματα ήταν σκουρότερα…..


Μαύρα και άραχνα και δυστυχώς δεν προβλέπεται να γίνουν γκρίζα….


Γιατί αν προσθέσεις και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τις μουσικές, τα μπαλέτα και όλη την παραπαιδεία για να προετοιμάσεις τα παιδιά σου για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο, το βέβαιο είναι πως φως στα οικονομικά του ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν πρόκειται να δει…..


Η δωρεάν δημόσια ελληνική παιδεία σε όλο της το μεγαλείο….


 *Μπορεί μέχρι πριν από μερικές ημέρες την προσοχή του Έλληνα πολίτη να την είχε αποσπάσει μια κάλπη και να επιχειρείται και τώρα να γίνει το ίδιο με μια πράσινη εσωκομματική κάλπη, ωστόσο δεν μπορεί πλέον να αναβάλει άλλο την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητάς του….


Ο χειμώνας πλησιάζει και αν ο ίδιος δεν εξασφαλίσει το πώς θα τον περάσει, κανείς πολιτικός δε θα έρθει αρωγός στα προβλήματά του, δίνοντας του δανεικά για να ξεχειμωνιάσει…..


Οι εκλογές πέρασαν, η κυβέρνηση ανέλαβε και ήρθε πλέον η ώρα να δοθεί  βαρύτητα στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη…..


Να κάνουν πράξει τις πολιτικές τους δεσμεύσεις, και μάλιστα λίαν συντόμως με πρώτιστη αυτή της διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έτσι ώστε αυτός που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, να…ανέβει στα όρια της φτώχειας του και να ζει αξιοπρεπώς….


 *Το ξέρω σας μπέρδεψα ….μήπως δεν μπερδεύτηκα και εγώ και πολύ πιθανό και οι πολιτικοί μας όταν λένε πως θα φροντίσουν ο αδύναμος οικονομικά πολίτης να ζει με αξιοπρέπεια….;


Όλοι ζούμε με αξιοπρέπεια-αν την ερμηνεύσουμε με τα ηθικά χαρακτηριστικά της-….


Το “μέγεθος” της αξιοπρέπειας είναι το πρόβλημα, γιατί ποικίλουν τα μέτρα και τα σταθμά….


Για τον υπουργό αξιοπρεπή διαβίωση σημαίνει να ζει σε μια βίλα με πισίνα, για τον βουλευτή σε μια μεζονέτα, για τον υψηλόμισθο σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, για το μέσο Έλληνα πολίτη σε ένα τεσσάρι και για κάποιον που βρίσκεται στα όρια της φτώχιας του, θα του ήταν αρκετό ένα δικό του κεραμίδι…καμαρούλα μια σταλιά δύο  επί τρία…..


Για αυτό λοιπόν καιρός να γυρίσουμε όλοι μας στην σκληρή καθημερινότητα και να την αντιμετωπίσουμε κατά πως πρέπει….


Ελπίζω να με ακούτε εσείς της κυβέρνησης….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button