“Στη Θράκη Ρυθμιστής των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων το τουρκικό προξενείο”

Αποκαλυπτικός ο Παναγιώτης Σγουρίδης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στα τοπικα μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο “Ελενα”. “Δυστυχώς λανθασμένες αντιλήψεις οδήγησαν εδώ στη Θράκη να γίνεται ρυθμιστής των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων το τουρκικό προξενείο και όχι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες του λαού και των προσώπων” τόνισε χαρακτηριστικά για τον “πόλεμο” που δέχτηκε από κύκλους της μειονότητας την προεκλογική περίοδο και το σχέδιο τους να εκλέξουν πανηγυρικα πρώτο βουλευτή τον Τσετιν καταψηφίζοντας τους χριστιανούς υποψηφίους.

Αποκαλυπτικός ο Παναγιώτης Σγουρίδης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στα τοπικα μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο “Ελενα”.


 “Δυστυχώς λανθασμένες αντιλήψεις οδήγησαν εδώ στη Θράκη να γίνεται ρυθμιστής των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων το τουρκικό προξενείο και όχι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες του λαού και των προσώπων” τόνισε χαρακτηριστικά για τον “πόλεμο” που δέχτηκε από κύκλους της μειονότητας την προεκλογική περίοδο και το σχέδιο τους να εκλέξουν πανηγυρικα πρώτο βουλευτή τον Τσετιν καταψηφίζοντας τους χριστιανούς υποψηφίους.


Στην αρχή της συνέντευξης είπε:


“Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Ξάνθης, τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου για τη στήριξη στο πρόσωπό μου.


Η βοήθεια τους με ξανάχρισε βουλευτή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.


 Οπως πάντα η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες της Ξάνθης δίχως διακρίσεις.


Το ΠΑΣΟΚ παρά  το δυσμενές αποτέλεσμα των εκλογών του 2007 παραμένει ο κύριος κορμός και ο βασικός πυλώνας των προοδευτικών δυνάμεων αυτής της χώρας.


Και έχει όλες εκείνες τις δημοκρατικές διαδικασίες για να ξαναηγεμονεύσει χωρίς κλυδωνισμούς.


Η ΝΔ πήρε μια δεύτερη ευκαιρία από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσει τη χώρα. Εμείς θα την παρακολουθούμε στενά και θα την ελέγχουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις της.


Η ΝΔ δεν είναι άτρωτη. Αρκεί να σκεφτεί ο καθένας μας ότι από το 45,5% των εκλογών του 2004, κατέβηκε στο 41,8% στις εκλογές του 2007.


Σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση Σημίτη το 1996 από το ποσοστό του 42% ανέβηκε στις εκλογές του 2000 σ το 44,2%.


Ομως στις εκλογές οι οποίες είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας πρέπει να κρίνονται πολιτικές, ιδεολογίες, οράματα και προγράμματα των κομμάτων, καθώς και η ικανότητα αυτών που μπορούν να τα υλοποιήσουν.


Σαφώς δεν πρέπει να κρίνονται θρησκείες και καταγωγές. Δυστυχώς λανθασμένες αντιλήψεις οδήγησαν εδώ στη Θράκη να γίνεται ρυθμιστής των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων το τουρκικό προξενείο και όχι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες του λαού και των προσώπων.


Εγώ παρέλαβα μια Ξάνθη που χρειάζονταν διαβατήριο για να επισκεφθείς περιοχές της. Ρίξαμε τις μπάρες. Βοηθήσαμε την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων. Την ανάπτυξη αυτών των απομονωμένων περιοχών.


Μετατρέψαμε την πολυπολιτισμικότητα από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, ανοίγοντας την αγκαλιά μας σε όλους τους συμπολίτες μας. Ανεξαιρέτως χωρίς να ξεχωρίζουμε χρώμα, θρησκεία, γένος. Σέβομαι το ότι πιστεύει ο καθένας.


Πάλεψα για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και διεθνώς όταν κάποιοι ποιούσαν τη νήσσα, φοβούμενοι το προσωπικό πολιτικό τους κόστος.


Υπάρχουν σε αυτό τον τόπο άνθρωποι που έχουν ανάστημα πολιτικό. Και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίζουν και το αναγνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης. Συνεπώς δε δέχομαι την πολιτική τρομοκρατία και τους πολιτικούς αποκλεισμούς. Και θ’ αγωνιστώ εναντίον όλων αυτών των μηχανισμών οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν ένα τέτοιο καθεστώς.


Συναισθανόμενος τις ευθύνες μου όπως πάντα δηλώνω ότι θα αγωνιστώ για το συμφέρον του κινήματος του ΠΑΣΟΚ και για το συμφέρον του τόπου μας, καθώς και για την αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος των λέξεων ισονομία, ισοπολιτεία και αξιοκρατία”ΣΚΛΗΡΟΣ


“Πολύ σκληρός για να πεθάνω”, τάδε έφη Παναγιώτης Σγουρίδης πριν τη χθεσινή συνάντευξη.32άρηδες στο ψηφοδέλτιο


Μετά το τέλος της συνέντευξης και πριν την αναχώρηση μας τον ρωτήσαμε αν αυτή θα είναι η τελευταία του τετραετία.


Μας απάντησε: “Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Στις επόμενες εκλογές πάντως οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει και μπορεί να είναι 32άρηδες”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button