ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Εκλογές τέλος……τα αποτελέσματα βγήκαν….άλλοι πανηγυρίζουν και άλλοι κλαίνε…. Ο λαός μίλησε μέσω της ψήφου του ….. Ανέδειξε νικητήριο κόμμα τη Ν.Δ. ……δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία….αλλά με οριακή αυτοδυναμία….κάτι κρύβει η κίνηση αυτή και ανάλογα θα πρέπει και να ερμηνευθεί…..

*Εκλογές τέλος……τα αποτελέσματα βγήκαν….άλλοι πανηγυρίζουν και άλλοι κλαίνε….

 

Ο λαός μίλησε μέσω της ψήφου του …..

 

Ανέδειξε νικητήριο κόμμα τη Ν.Δ. ……δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία….αλλά με οριακή αυτοδυναμία….κάτι κρύβει η κίνηση αυτή και ανάλογα θα πρέπει και να ερμηνευθεί…..

 

Ίσως η πρόθεση της λαϊκής ετυμηγορίας να είναι πως από εδώ και πέρα η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. θα βρίσκεται υπό… αυστηρή επιτήρηση …. όπως κάποτε έβαλε το ίδιο την οικονομία μας υπό… κοινοτική επιτήρηση….

 

Και για την καλύτερη έκφραση και λειτουργία της δημοκρατίας αποφάσισε τα κόμματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να είναι πέντε …

 

Παράλληλα οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να τιμωρήσουν  τα δυο μεγάλα κόμματα, μειώνοντας τα ποσοστά τους ….

 

Η Ν.Δ. από τούτες τις εκλογές βγήκε “αδυνατισμένη” κατά 3, 49 ποσοστιαίες μονάδες …

 

Ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε λιγότερο βάρος, γύρω στις 2,50 μονάδες….άρα προς τι αυτός ο αλληλοσπαραγμός των ηγετικών στελεχών του….; 

 


 

*Και ενώ αποδυνάμωσε τα δυο μεγάλα κόμματα, ο κυρίαρχος λαός ενίσχυσε τα μικρά κόμματα ….

 

Και αν στην προηγούμενη Βουλή ήταν δυο, τώρα είναι τρία τα μικρά κόμματα που εκπροσωπούν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων….

 

Ο κυρίαρχος λαός απεφάνθη…..

 

“Για συμμαζευτείτε ….η περίοδος χάριτος δε θα είναι για πάντα…. βρείτε τα, σηκώστε τα μανίκια και πιάστε δουλειά….και που είστε, δώστε λιγάκι προσοχή και σε αυτά που λένε και τα μικρά κόμματα που εδρεύουν στο ναό της Δημοκρατίας”…..

 

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η ψήφος του λαού ήταν ψήφος διαμαρτυρίας-δυσαρέσκειας ή ψήφος αναγκαστική διότι το μη χείρον βέλτιστο, εκείνο όμως που μπορώ να υπογραμμίσω με βεβαιότητα είναι πως προβληματίστηκαν πολύ….

 

Όσοι βέβαια πήγαν να ψηφίσουν, γιατί τα ποσοστά αποχής δεν ήταν καθόλου αμελητέα…

 


 

*Οι εκλογές τέλειωσαν, η κάλπη μπήκε στο ράφι και η επόμενη μέρα βρίσκει τους πάντες μουδιασμένους, σε πανελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο….

 

Ακόμη και οι κερδισμένοι κατά βάθος δεν μπορούν να χαρούν την όποια επιτυχία τους…..

 

Μπορεί η Ν.Δ. να επανεξελέγη στη διακυβέρνηση της χώρας, όμως με κομμένα τα φτερά της πόσο ψηλά μπορεί να πετάξει…..;

 

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο νομού μπορεί να σάρωσε, όμως πώς μπορεί να πανηγυρίζει όταν πανελλαδικά συνετρίβη από τη Ν.Δ- μια Νέα Δημοκρατία με πολλά τρωτά σημεία, όπως υπογράμμιζαν πολλά υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του Κινήματος-   και επίκειται εμφύλιος εσωκομματικός πόλεμος….;

 


 

*Όσο για το τι οδήγησε τώρα σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή στο νομό της Ξάνθης, ώστε να αποτελέσει κυρίαρχο θέμα στην πανελλαδική επικαιρότητα, είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία με παράλληλες και ποικίλες ερμηνείες…. άλλες με εθνικιστικές κορώνες και άλλες υπό ένα πιο προοδευτικό πρίσμα…..

 

Γεγονός πάντως είναι πως οι Ξανθιώτες σοκαρίστικαν, όχι γιατί έβγαλε το γαλάζιο και φόρεσε το πράσινο ένδυμά του ο νομός, εξάλλου αυτό γίνεται σε μια υγιή δημοκρατία…..

 

Σοκαρίστηκε ο κόσμος του νομού από τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται πάνω στην πλάτη του….

 

Οι Δούρειοι ίπποι που έρχονται για να αλώσουν συνειδήσεις και δημοκρατικές συμπεριφορές με διάφορα ύπουλα τεχνάσματα την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων της περιοχής…..

 

Τα ευκόλως εννοούμενα, ίσως αυτή τη φορά, θα πρέπει να παραλειφθούν…..αλλά ένα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι πως σε δημοκρατία κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών….

 

Η νέα τετραετία για τους εκλεγέντες βουλευτές ξεκινά με την ορκωμοσία τους οσονούπω και επομένως θα κριθούν στην πορεία για το πόσο καλά ή όχι έκαναν οι πολίτες που τους υποστήριξαν και τους εξέλεξαν με την ψήφο τους, παραχωρώντας τους το δικαίωμα να τους εκπροσωπούν στη Βουλή….

 

Για αυτό προς το παρόν η στήλη εύχεται μόνο καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του νομού, της Περιφέρειας και γενικά στους 300 της Βουλής….

 

Όσο για τα άλλα τα δικά μας, ξέρετε εσείς, αυτά που έχουν να κάνουν με την ισονομία και την ισοπολιτεία, ότι και να γράψει κανείς είναι πλεονασμός, όταν η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πως τα λόγια και οι υποσχέσεις προ πολλού έχουν γίνει πράξεις….

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button