ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο Ιστορίας


 και Διπλωματίας


 


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007, τον 3ο κύκλο Σεμιναρίου Ιστορίας και Διπλωματίας. 


 


Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο νομικός και Λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστήμιου κ. Άγγελος Συρίγος, και ο Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών και Λέκτορας του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Φάνης Μαλκίδης και θα περιλαμβάνονται οι εξής  ενότητες:


 


* Κεμαλισμός-ισλαμισμός και πολιτική της λησμονιάς στην Τουρκία


* Αλβανοί και Σέρβοι στα Βαλκάνια


* Βαλκάνια και Εύξεινος πόντος πριν τον Ψυχρό Πόλεμο 


Βαλκάνια και Εύξεινος πόντος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο


 


 


Eκθεση ζωγραφικής


ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΣΕΛΕ


 


 


Τα βιβλιοπωλεία “ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ” οργανώνουν έκθεση ζωγραφικής στον Πολυχώρο τους ( Βας. Σοφίας 8, Ξάνθη) από τις 15 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του


ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΣΕΛΕ


 


Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. και θα μιλήσει για το έργο του η κριτικός τέχνης Κική Χριστοδούλου.


 


Ο Νίκος Καμπασέλε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 όμως εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Θράκη. Εισέδυσε στον κόσμο των εικαστικών στο εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με δασκάλα την ζωγράφο Μαίρη Σιδηροπούλου . Φοιτά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο.


Εργάσθηκε σε εικονογραφήσεις βιβλίων, φιλοτεχνήσεις εξώφυλλων και αφισών.


 


Οι παραστάσεις του είναι έντονα επηρεασμένες από την τεχνοτροπία των κόμικς και από το φανταστικό, στοχεύουν στο να αναδείξουν τις βαθύτερες αλήθειες που κρύβονται στα παραμύθια.


Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα της περιόδου 2005-2007. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως λάδια, ακουαρέλες, ξυλομπογιές, μελάνια και μαρκαδόροι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button