ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

κ. Σγουρίδη μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες από την κάλπη, στο ενδιάμεσο διάστημα της προεκλογικής περιόδου- πέρα από τον πύρινο όλεθρο και την τεράστια φυσική και οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα- είδαμε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, τις προεκλογικές εξαγγελίες των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου στην 72 ΔΕΘ και μόλις τον κ. Ορχάν Χατζηιμπραήμ να δηλώνει ανοιχτά πως είναι Τούρκος.

κ. Σγουρίδη μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες από την κάλπη, στο ενδιάμεσο διάστημα της προεκλογικής περιόδου- πέρα από τον πύρινο όλεθρο και την τεράστια φυσική και οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα- είδαμε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, τις προεκλογικές εξαγγελίες των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου στην 72 ΔΕΘ και μόλις τον κ. Ορχάν Χατζηιμπραήμ να δηλώνει ανοιχτά πως είναι Τούρκος. 


Και επισημαίνω για το τελευταίο πως το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του ο κ. Παπανδρέου είχε κατηγορηθεί από τη Ν.Δ. για την επιλογή Καραχασάν. 


Πιστεύετε πως πλέον το κλίμα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ κάτι που ευελπιστείτε να εκφραστεί ανάλογα και στην κάλπη; 


 


 


Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης και έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της χώρας και τις κατακτήσεις του λαού. Στην Ξάνθη , το ΠΑΣΟΚ έφερε την ανάπτυξη και την ισονομία των πολιτών. 


Η ανερμάτιστη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε στην επιστροφή των εθνικιστικών εξάρσεων του κ. Χατζηιμπραήμ. 


Όλοι μαζί χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα ξαναφέρουμε την νέα αλλαγή για το συμφέρον των παιδιών μας και για την καλλίτερη ζωή των οικογενειών μας.  Στις εκλογές κρίνονται πολιτικές και όχι εθνικιστικές επιδιώξεις. 


 


 



Ποιο είναι κατά την άποψή σας εκείνο το στοιχείο του προγράμματος του κόμματός σας που θα γυρίσει την πλάστιγγα των αναποφάσιστων προς το ΠΑΣΟΚ και να ρίξουν θετική ψήφο; 


 


Οι αναποφάσιστοι πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξαναοδηγήσει την Ελλάδα στις επιτυχίες, που θα ξαναδώσει τη σιγουριά στον εργαζόμενο πολίτη, τον αγρότη, τον νέο, τον συνταξιούχο. 


Αποτελεσματική κυβέρνηση, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι το τρίπτυχο που οδηγεί τον πολίτη στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ. 



 Οι ψηφοφόροι πιστεύετε ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση ή κατά ανάγκη; 


Η ανάγκη του ψηφοφόρου για να εξασφαλίσει καλλίτερη ζωή στην οικογένειά του και προοπτική στα παιδιά του, δημιουργεί την συνείδηση της προοδευτικής ψήφου. 


 


 



Η κάλπη της 16ης Σεπτεμβρίου θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση; 


 


Το πρώτο κόμμα δημιουργεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν αυτό δεν συμβεί σημαίνει ότι ο λαός ζητάει άλλα πράγματα και το μήνυμά του πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκεντρώσει ευρύτατη πλειοψηφική λαϊκή συναίνεση. Η Ν.Δ ήταν πάντα ο εκφραστής της μειοψηφίας στην κοινωνία. 


 


 



κ. Σγουρίδη τι απαντάτε στους επικριτές σας που σας κατηγορούν ότι βρίσκεστε πολλά χρόνια στην εξουσία και ότι είχατε να δώσετε το δώσατε; 


 


Η πολιτική μου σταδιοδρομία από τα σπλάχνα της Δημοκρατικής παράταξης, η παρουσία μου και η συμβολή μου σε ότι έχει γίνει για την ανάπτυξη της Ξάνθης, η συνεχής παρουσία μου στη Βουλή που μου απέφερε το χάλκινο μετάλλιο των ομιλιών στην ολομέλεια δηλαδή τρίτος στους τριακόσιους, η υπεύθυνη θέση μου για την τουριστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την προσπάθειά μου, τη διαρκή ανανέωση των ιδεών και των προτάσεών μου. 


Η πολιτική δεν είναι star system από διάττοντες αστέρες, είναι ένας μαραθώνιος αντοχής και συνέπειας. 


Εξάλλου είμαι 55 χρονών και νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να με σπρώξουν στη σύνταξη. 


Είμαι όμως πάντα στο πλάι κάθε νέου που θέλει και μπορεί να προσφέρει στη Δημοκρατική παράταξη. 


 


 



Υπάρχουν και οι υποστηρικτές σας οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι και δηλώνουν πως ο Παναγιώτης Σγουρίδης έχει να παρουσιάσει έργο και σημαντικό. Όπως επίσης ότι έχετε ακόμη κάποια όνειρά σας για την Ξάνθη και τους κατοίκους της να πραγματώσετε. Αν σας ζητούσα λοιπόν να επιλέξετε κάποια από τα όσα έχετε κάνει για την Ξάνθη, κατά την μακρά θητεία σας ως βουλευτής αλλά και ως αντιπρόεδρος της Βουλής, ποια είναι αυτά που κατά την άποψή σας αξίζει να επισημανθούν ακόμη μία φορά; 


 


Σηκώστε κάθε πέτρα στον νομό και θα βρείτε από κάτω την δική μου σφραγίδα. 


 


 



Ποιοι είναι κυριότεροι νέοι στόχοι που θέτετε για το νόμό Ξάνθης και τους κατοίκους της για την νέα τετραετία;


 


Η Ξάνθη σήμερα είναι στην Α’ κατηγορία των περιοχών. Το Πανεπιστήμιο , οι υποδομές, οι οδικοί άξονες ακόμη και οι αθλητικές επιτυχίες αποτελούν τα στέρεα θεμέλια για την Ξάνθη του αύριο. 


Η Ξάνθη που διευρύνει τους ορίζοντές της στα γειτονικά Βαλκάνια. 


Καινοτομία, ποιότητα στην αγροτική παραγωγή, τεχνολογία στις υπηρεσίες, παιδεία, υγεία. Το όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε ένα νομό ευχάριστο για τους κατοίκους του και ελκυστικό σε κεφάλαια και επισκέπτες. Αυτό είναι το κλειδί της μείωσης της ανεργίας. 


Αυτή είναι η πρότασή μας στην Ξανθιώτικη οικογένεια. 


 


 



Λιμάνι Πόρτο Λάγος, σιδηροδρομικό δίκτυο, κάθετος άξονας, μονοκαλλιέργεια καπνού, συνεταιριστικά εργοστάσια και εργοστάσιο Ζάχαρης, επιγραμματικά τα σχόλιά σας για το καθένα και πως προβλέπετε να εξελίσσεται η πορεία των θεμάτων αυτών στο προσεχές μέλλον; 


 


Το λιμάνι του Πόρτο Λάγος και η σύνδεση με την Βαλκανική αποτελούν την λεωφόρο της ανάπτυξης που θα φέρουν την Ξάνθη στο κέντρο του ενδιαφέροντος για επενδύσεις με στόχο τη νέα ενδοχώρα της Ανατολικής Ευρώπης.


Τα συνεταιριστικά εργοστάσια αποτελούν την προίκα μας για τη νέα ανάπτυξη, αποτελούν την παράδοσή μας 


Χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική.


* Αξιόπιστες , σταθερές και αξιοκρατικές διοικήσεις


* Καινοτομία στην αξιοποίηση της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής του νομού. 


 * Συνέργεια Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. 


Αυτό είναι το τρίπτυχο της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των συνεταιριστικών εργοστασίων μακριά από τον μικροκομματισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις της Ν.Δ. 


Δυστυχώς τα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης αυτή την προίκα που τους κληροδοτήσαμε την σπατάλησαν μέσα σε τρισήμιση χρόνια.  


 


 



Ο νομός Ξάνθης μπορεί να αποτελέσει με αξιώσεις τουριστικό πόλο έλξης και πως ώστε να δώσει μια αναπτυξιακή τροχιά στο νομό και να αυξήσει το εισόδημα των κατοίκων και δη των αγροτών; 


 


Το ΠΑΣΟΚ μου εμπιστεύθηκε την ευθύνη για τον τουρισμό


 Μέσα σε τρία χρόνια διαμορφώσαμε πρόταση ανάπτυξη, μια πρόταση που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. 


Η Ξάνθη θα ζήσει από την γη και τις ομορφιές της. Η Ξάνθη τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο για έλληνες και ξένους, δημιουργεί εισόδημα για το νομό και απασχόληση για τους κατοίκους. 


 


 



Υπάρχει ελπίδα να κρατήσουμε τους νέους στην Περιφέρεια και να αποτρέψουμε την υπεργιγάντωση της αστυφιλίας; 


 


Οι νέοι χρειάζονται σύγχρονη δωρεάν παιδεία, computer, ξένες γλώσσες, επαγγελματική εκπαίδευση. 


Οι νέοι απαιτούν ευχάριστες πόλεις και χωριά με υποδομές για τον ελεύθερο χρόνο τους. 


Οι νέοι απαιτούν αξιοπρεπή δουλειά και ποιότητα ζωής, αρνούνται την στράτευσή τους στην γενιά του delivery , της ευκαιριακής απασχόλησης, των 500 ευρώ. 


Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται και εγγυάται αυτή την καθημερινότητα για τον νέο της υπαίθρου. 


Η Ξάνθη μπορεί με ναυαρχίδα το Πανεπιστήμιό της να κρατήσει τους νέους, μπορεί να αποτελέσει προορισμό για τους νέους ανθρώπους. 


 


 



 κ. Σγουρίδη λίγο πριν από την κάλπη ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους ψηφοφόρους της εκλογικής σας περιφέρειας ;


 


Τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε να κρίνουν σε εσάς πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα; 


Καλώ τους συμπατριώτες μου, τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες να σκεφτούν την οικογένειά τους , το μέλλον των παιδιών τους και να ψηφίσουν νηφάλια το ΠΑΣΟΚ που μπορεί και θέλει να τα εξασφαλίσει. Η Ν.Δ. παρέλαβε την Ολυμπιακή Ελλάδα και παραδίδει την καμένη Ολυμπία, το σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων. 


Όλοι μαζί θα ξαναφέρουμε στην Ξανθιώτικη οικογένεια την αισιοδοξία, το δικαίωμα στην ευημερία. 


Θα επαναλάβω ότι το όραμά μας και δέσμευσή μου είναι να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη που να είναι ευχάριστη στους κατοίκους της , ελκυστική στους επισκέπτες , ανταγωνιστική στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Εγγυώμαι την υλοποίησή του.


 



Σας ευχαριστώ και καλή σας επιτυχία 


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button