Κάλεσμα συσπείρωσης για τη νίκη το μήνυμα της συγκέντρωσης

Υπό τους ήχους των συνθημάτων όπως “σεισμός-σεισμός Φιλελευθερισμός. Έδυσε ο ήλιος και άναψε ο πυρσός” και την παρουσία πολύ κόσμου, Ξανθιωτών φίλων και οπαδών της Ν.Δ., οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση μαζί με τους αιρετούς άρχοντες του νομού, νομάρχη, δημάρχους, κοινοτάρχες, προέδρους παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, καθώς και όλα τα τοπικά στελέχη τα οποία πέρασαν κατά καιρούς από τη νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. και πρώην πολιτευτές, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του κόμματος στην Ξάνθη, το οποίο βρίσκεται επί της Μιχ. Βόγδου.

Υπό τους ήχους των συνθημάτων όπως “σεισμός-σεισμός Φιλελευθερισμός. Έδυσε ο ήλιος και άναψε ο πυρσός” και την παρουσία πολύ κόσμου, Ξανθιωτών φίλων και οπαδών της Ν.Δ., οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση μαζί με τους αιρετούς άρχοντες του νομού, νομάρχη, δημάρχους, κοινοτάρχες, προέδρους παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, καθώς και όλα τα τοπικά στελέχη τα οποία πέρασαν κατά καιρούς από τη νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. και πρώην πολιτευτές, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του κόμματος στην Ξάνθη, το οποίο βρίσκεται επί της Μιχ. Βόγδου.


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης έχοντας στο πλευρό του τους υποψηφίους Βουλευτές Ξάνθης της Ν.Δ.. και με ζωγραφισμένη την χαρά και την ικανοποίηση από τη μαζική και δυναμική ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια και αφού τους ευχαρίστησε, μετά την τελετή του αγιασμού ανέβηκε στο βήμα, ανοίγοντας την πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. Δήλωσε σίγουρος για τη μεγάλη νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μέσα από την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο λαοπρόβλητο πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, τον ηγέτη της νίκης, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που πάνε την Ελλάδα μπροστά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.


Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές, τους κ.κ. Ζαγναφέρη, Κοντό, Τσαλίδη και Χατζή Ιμπράμ (η κ. Ντιλέκ απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας), υπογράμμισε πως με κοσμιότητα και χωρίς προσωπικές αντιδικίες δίνουν τον αγώνα τον καλό. Ακολούθως ο κ. Μωραϊτης-με μια δόση αυτοκριτικής, όπως και από τους υπόλοιπους ομιλητές της βραδιάς- αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της Ν.Δ, στα 3,5 αυτά χρόνια που είχε τα ηνία της χώρας, παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε από την αρχή.


Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ κατά 65%, στη ρύθμιση των πανωτοκίων, στο ΕΚΑΣ, στη μείωση της ανεργίας από 11,7% στο 7,7%, στην αύξηση του επιδόματος της ανεργίας του ΟΑΕΔ κατά 30%, στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη μείωση του ΑΕΠ από 7,9% σε 2,6%, ενώ σημείωσε και μια σειρά φορολογικών ρυθμίσεων. Παράλληλα αναφερόμενος στην Παιδεία μεταξύ άλλων υπογράμμισε την κατάργηση των εξετάσεων στη Β’ Λυκείου και τη μείωση των εξεταστέων μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου, ενώ για τα αγροτικά ζητήματα θύμισε δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και την αύξηση των αποζημιώσεων.


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης, μίλησε και για το κοινωνικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος που αφορά τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και σημείωσε πως το κράτος κοινωνικού δικαίου είναι πρωταρχική προτεραιότητα. Άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά ονομαστικά το ΠΑΣΟΚ-κατηγορώντας τις για διχασμό, αναξιοκρατία, και λεηλασία. Παράλληλα προχώρησε και σε μια αυτοκριτική του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας πως έγιναν παραλήψεις, λάθη και άστοχες εκτιμήσεις και επιλογές, προσθέτοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν γίνεται έργο.


“Η παράταξη που ενώνει, η Ν.Δ., είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο διεκδικούμε το καλύτερο.


Τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος. Προέχει ο αγώνας και μετά τις εκλογές θα καλυφθούν και οι όποιες πληγές. Χέρι-χέρι, πόρτα-πόρτα, δεν μας περισσεύει κανένας”, σημείωσε μ’ έμφαση απευθυνόμενος και προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Μετά την ομιλία του κ. Μωραϊτη το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Χρήστος Παμπουκίδης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων “είμαστε η νεολαία της πολιτικής συμμετοχής. Χαμογελάμε στο αύριο. Έχουμε όνειρα και θέσεις και θέλουμε να ακούτε τη φωνή μας”.


Χαιρετισμούς απηύθυναν και ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος τόνισε πως η Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή είναι κυβέρνηση έργου και αποτελέσματος, καλώντας τον κόσμο να πάει σπίτι -σπίτι, γειτονιά-γειτονιά, χωρίο-χωριό και να μιλήσει για το έργο τη Ν.Δ. Να υπάρξει μια πανστρατιά για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.


Ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, υπογράμμισε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ν.Δ, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, προβλέποντας τοπικά σε ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. Στη συνέχεια το λόγο πήραν αλφαβητικά οι υποψήφιοι βουλευτές όπου παρουσίασαν επιγραμματικά τις πολιτικές τους θέσεις και κάλεσαν και εκείνοι με τη σειρά τους σε συστράτευση όλων, ώστε μετά την Κυριακή η Ν.Δ, να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ., κ. Κώστας Ζαγναφέρης σημείωσε μεταξύ άλλων “κανείς δεν είναι δυνατόν όταν εργάζεται να μην κάνει λάθη. Τώρα είναι η ώρα της μάχης, αύριο για αυτοκριτική και διόρθωση των λαθών…. Κινούμαστε με γνώμονα την προσφορά και την ανιδιοτέλεια….


Στηρίξτε το συνδυασμό της νίκης. Όλοι μαζί για τη νίκη και εύχομαι ο αγώνας να είναι καλός και πολιτισμένος, όπως και γίνεται με τους συνυποψήφίους μου”.


Από την πλευρά του ο συνυποψήφιός του, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κοντός παίρνοντας με τη σειρά του το βήμα της εξέδρας έκανε μια σύντομη αναφορά στο κυβερνητικό έργο και ειδικότερα σε ότι αφορά στο νομό Ξάνθης, ανακοινώνοντας παράλληλα πώς μέσα στους επόμενους μήνες δημοπρατείται το έργο της υπόγειας άρδευσης από το Νέστο της Πεδιάδας του κάμπου της Ξάνθης, έργο προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον επόμενο μήνα δημοπρατείται ο κάθετος άξονας Ξάνθης -Βουλγαρίας, και φυσικά υπάρχει σε εξέλιξη και το έργο της μετατροπής του εργοστασίου Ζάχαρης της Ξάνθης σε παραγωγής Βιοαιθανόλης από αραβόσιτο και τεύτλα..


Ο κ. Κοντός παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της για αυτό και ζητά τη στήριξη των πολιτών για μια νέα τετραετία. “Δε φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Δεν ολοκληρώσαμε το έργο μας. Κάναμε και λάθη και λάθος επιλογές. Ζητάμε επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα”.


Προς το τέλος της ομιλίας του και απευθυνόμενος προς τους Ξανθιώτες που είχαν δώσει το παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ν.Δ., επεσήμανε χαρακτηριστικά “σας κοιτώ στα μάτια και σας καλώ να δώστε τον αγώνα τον καλό. Ο Κώστας Καραμανλής έχει την ανάγκη σας….Για μένα δεν έχει σημασία να επανεκλεγούμε. Μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να γίνει δυνατή και αυτοδύναμη κυβέρνηση η Ν.Δ..


Κάνω έκκληση να στηρίξετε τον αγώνα μας. Δεν είναι μια κομματική προσπάθεια, είναι μια εθνική προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας”. Όσο για τον τρίτο υποψήφιο, το Βουλευτή Ξάνθης κ. Φίλιππο Τσαλίδη ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε “πορευόμαστε όλοι μαζί προς τη νίκη της Ν.Δ. Με δύναμη ευθύνης, εμπιστοσύνης, ασφάλεια για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο”. Ο κ. Τσαλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα μέσα από την ομιλία του στην ιδιαίτερη αγάπη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα και την προτεραιότητα που δίνει σε ότι αφορά στη Θράκη και την Ξάνθη.


 “Οι πόρτες του ήταν πάντα ανοιχτές για ζητήματα που αφορούσαν την Ξάνθη”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Στάθηκε και στο κομμάτι της μειονότητας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. πάντα ήταν στο πλευρό της. Και απευθυνόμενος προς αυτούς σημείωσε “πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Έχουμε ισονομία, δε διαφέρουν σε δικαιώματα από τους συμπολίτες τους χριστιανούς. Ισονομία, ισότητα των ευκαιριών και κοινωνική δικαιοσύνη είναι τα δεδομένα της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. για τη μειονότητα”.


Τέλος, παίρνοντας το λόγο ο τελευταίος ομιλητής, ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ., κ. Ορχάν Χατζή Ιμπράμ σημείωσε πως πολιτεύεται με το κόμμα της Ν.Δ. για πέμπτη φορά. “Κλήθηκα την τελευταία στιγμή να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κόμμα. Η πατρίδα, η χώρα μου, η Ξάνθη έχει ανάγκη τον Κώστα Καραμανλή. Εγώ απλώς κάνω το καθήκον μου”.


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button