Οι ποιητές Ξάνθης…….πάνε σχολείο !!

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης  σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης οργανώνουν εκδήλωση για την ποίηση στην Ξάνθη. Ποιητές και Ποιήτριες της πόλης θα επισκεφτούν την σχολική μονάδα και θα διαβάσουν ποιήματά τους στους μαθητές.

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης  σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης οργανώνουν εκδήλωση για την ποίηση στην Ξάνθη. Ποιητές και Ποιήτριες της πόλης θα επισκεφτούν την σχολική μονάδα και θα διαβάσουν ποιήματά τους στους μαθητές.

Η όμορφη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.         Ο Συντονιστής του Δικτύου ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος και ο εκδότης μέλος Μιχάλης Σπανίδης θα μιλήσουν στην εκδήλωση για την Ξανθιώτικη ποίηση, θα παρουσιάσουν τους ποιητές που θα παρευρεθούν στο σχολείο, ενώ στη συνέχεια θα απαγγείλουν ποιήματά τους.

 

«Πρόκειται για μια ουσιαστική όσο και βιωματική συνάντηση της τέχνης και του Ξανθιώτικου πολιτισμού με τους  μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας» τόνισε ο δ/ντης Π. Νταουτίδης και συνέχισε : «είναι μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις του 2ου Γ/σιου, ολοκληρώνοντας μια σειρά από «ανοιχτές εκδηλώσεις» στο κοινό της πόλης που έλαβαν χώρα την φετινή σχολική σαιζόν. Μετά από τις εκδηλώσεις -αφιερώματα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στο ποδήλατο, στη διατροφή και τη στοματολογία, καθώς και στον ΕΟΣ Ξάνθης και το δασαρχείο. Σκεφτήκαμε να δώσουμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από κοντά τους «δικούς μας» ποιητές και πνευματικούς, καθώς στην περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης των αξιών και των ιδανικών, αποτελούν την καλύτερη τροφή για το εύπλαστο σχολικό μυαλό των μαθητών μας

Αξίζει να τονιστεί ότι οι μαθητές θα διαβάσουν ποιήματα που έγραψαν στις τάξεις τους σε συνεργασία με τους εκπ/κους, ενώ θα ακουστεί και μελοποιημένη ποίηση νεοελλήνων ποιητών. Στην ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ είναι προσκεκλημένοι οι :  Κωτούλας, Συμεωνίδης Τ, Καρακατσάνη Χ, Ευφραιμίδου Ε, Ταβουλτσίδης Κ, Βουγιουκλής Θ, Κασαπίδης Δ.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι φετινές σχολικές εκδηλώσεις του 2ου Γ/σιου συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία και λίγο πριν τις εξετάσεις της χρονιάς. Έτσι στις 11/04 θα πραγματοποιηθεί Αγγλόφωνη θεατρική παράσταση  από μαθητές – ηθοποιούς του σχολείου με το έργο «ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ», ενώ στις 24 του ίδιου μήνα υλοποιείται η ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ η οποία είναι αφιερωμένη στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό και την συμβουλευτική καθοδήγηση των μαθητών και γονέων τους.

 Η χρονιά τελειώνει για τις εκδηλώσεις του σχολείου στις 17 Μαΐου όπου θα γίνει και η τελετή λήξης και παρουσίασης των προγραμμάτων του σχ. έτους, ενώ στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί «Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ» στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, σε συνεργασία με το 7ο Γ/σιο και 2ο ΕΠΑΛ, όπως και του ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ.

«Ήταν μια χρονιά που τα είχε όλα»  για τους μαθητές και εκπ/κους του 2ου Γ/σιου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση στις παραπάνω εκδηλώσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button