ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μόλις δέκα μέρες για να στηθεί η κάλπη και όλα κυλούν πλέον σε φυσιολογικούς για προεκλογική περίοδο ρυθμούς…. Ο ένας μετά τον άλλο, οι υποψήφιοι εγκαινιάζουν τα εκλογικά τους κέντρα και εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα….


Οι περιοδείες και ομιλίες σε χωριά του νομού κατέχουν πρώτη θέση στο ημερήσιο πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων….


Χωρίς επαφές και συζητήσεις πώς να αποδείξεις στον άλλο πώς έχεις κάνει όντως έργο παρά τα όσα σε καταλογίζουν οι αντίπαλοί σου, όπου και αν βρίσκονται αυτοί…


Πώς μπορείς να ενημερώσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει το κόμμα σου, αλλά και πώς να καταθέσεις τις δικές σου προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου σου αν δεν βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με τους ψηφοφόρους….;


Μπορεί να επικρατεί η άποψη πως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται πλέον και δεν παρακολουθούν προεκλογικές ομιλίες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους….


Υπάρχουν ψηφοφόροι, που δε φορούν παρωπίδες και θέλουν να ακούσουν τους υποψηφίους και αυτά που έχουν να τους πουν… Να τους κρίνουν, ώστε να έχουν άποψη πριν βρεθούν μπροστά στην κάλπη για να σταυρώσουν κάποιον… Αν δεν υπήρχε κόσμος που ήθελε να ακούσει τις προεκλογικές κορώνες των πολιτικών, τότε προς τι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις για να επέλθει η συμφωνία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι όλοι ο πολιτικοί αρχηγοί και να απαντήσουν στα ερωτήματα των σταρ-δημοσιογράφων της T.V. ….;


Έβαλαν λοιπόν κάτω όλα τα δεδομένα οι εκπρόσωποι τους, τα επικοινωνιακά τους επιτελεία κομμάτων και πολιτικών αρχηγών και συμφώνησαν στους κανόνες για το πολυσυζητημένο ντιμπέιτ…..


Κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές, μαζί με τους υποψηφίους οι πολίτες αναμένουν να μάθουν και για το πόσες τηλεοπτικές μονομαχίες των πολιτικών αρχηγών θα υπάρξουν…. Σε τούτες αποφασίστηκε μία και μοναδική…..


Σήμερα το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον αναπαυτικό καναπέ μας μπροστά στην τηλεόραση….. Αυτή τη φορά όχι για να δούμε την αγαπημένη μας ποδοσφαιρική ομάδα ή την Εθνική Μπάσκετ, αλλά τους πολιτικούς αρχηγούς που θα πάνε τη χώρα μας ακόμη πιο μπροστά….


Που θα κάνουν τη χώρα μας Ευρώπη και στην πράξη και όλους εμάς από κουτοπόνηρους ανατολίτες, Ευρωπαίους που θα σεβόμαστε κανόνες, νόμους και θεσμούς…


Και ύστερα εγώ ξύπνησα…… Όπως και να έχει αυτή την τηλεοπτική υπερπαραγωγή δε θα τη χάσω ….


Μόνη ή με παρέα, έτσι για να υπάρξει και κερκίδα, αλλά και για σχολιασμό και κριτική μετά το σόου, σήμερα βράδυ θα πιάσω πρώτη θέση μπροστά στην πλάσμα οθόνη του σαλονιού μου….


Σποράκια για να περνά η ώρα, πίτσα για όσους πεινάσουν, ξηρούς καρπούς, φρουτάκια και ποτό για να δημιουργηθεί και ατμόσφαιρά και η διασκέδαση της Πέμπτης έκλεισε…


Έξι πρωταγωνιστές της πολιτικής θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των έξι πρωταγωνιστών της πολιτικής δημοσιογραφίας, ερωτήσεις που θα προέρχονται από έξι θεματικές ενότητες …..


Ότι απορίες και προβληματισμούς έχετε για την εξωτερική πολιτική της χώρας, την οικονομία μας, την κοινωνική μας πολιτική , τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, καθώς και σε γενικά πολιτικά ζητήματα, θα σας λυθούν το βράδυ από αυτά που θα σας πουν οι πολιτικοί μας αρχηγοί….. Τριάντα δευτερόλεπτα θα διαρκεί κάθε ερώτηση και ενενήντα δευτερόλεπτα η απάντηση του κάθε πολιτικού αρχηγού….


Το καλύτερό μου σε ένα ντιμπέιτ να ακούω τον συντονιστή να λέει …ο χρόνος σας τέλειωσε … ή να …έχω την …αγωνία αν ο χ πολιτικός αρχηγός …θα προλάβει να …ολοκληρώσει…


Τώρα αν τα όσα εξαγγείλουν θα γίνουν στη νέα τετραετία ή στη μεθεπόμενη είναι ένα ζήτημα που ποσώς τους απασχολεί…. Όπως επίσης αν υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κάθε πολιτικού αρχηγού ή μέρος αυτού….


Αυτά ας απασχολήσουν και προβληματίσουν τους ψηφοφόρους, να έχουν και αυτοί να ασχοληθούν με κάτι προεκλογικά και να μην τα περιμένουν όλα από τους πολιτικούς και τους υποψηφίους βουλευτές που αυτό τον καιρό… τρέχουν για όλα και δεν φτάνουν …..


Γεγονός είναι πως δε θα βγω πιο σοφή αν καθίσω και παρακολουθήσω το πολυσυζητημένο ντιμπέιτ, ούτε και πως θα ασκήσω με καθαρότερη σκέψη το δημοκρατικό μου δικαίωμα….


Αλλά θα έχω να σχολιάσω κάτι βρε αδερφάκι μου και να καταλαβαίνω και τους επικοινωνιολόγους, όταν θα βγουν την επομένη και θα αποφαίνονται για το ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων, ποιος έγραψε καλύτερα στην κάμερα και ποιος χρησιμοποίησε καλύτερα τη γλώσσα του σώματος….


Ποιος φάνηκε πιο αληθινός και ειλικρινής και ποιος επισκίασε ποιον με την προσωπικότητα και το λόγο του…..


Επί της ουσίας φυσικά, για τα όσα ειπωθούν την κριτική και το σχολιασμό τον αφήνουν σε μας τους ψηφοφόρους….


Και να κλείσω με δυο προτάσεις….


1η Αν ο καιρός το επιτρέψει, γιατί δε στήνεται μια γιγαντοθόνη στην κεντρική πλατεία για όσους δε θέλουν να χάσουν τη βραδινή τους ανάπαυλα στα τραπεζάκια της πλατείας, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να δουν και την κονταρομαχία των πολιτικών αρχηγών….


2η Γιατί δε γίνεται ένα ανάλογο ντιμπέιτ και σε τοπικό επίπεδο ….; Να καθίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές, όσε φορές κριθεί απαραίτητο γύρω από ένα τηλεοπτικό τραπέζι και να απαντήσουν για τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νομού….;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button