Π.Σγουρίδης « Μαζί για τη νέα αλλαγή»

Την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα κήρυξε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Παναγιώτης Σγουρίδης με την τέλεση των εγκαινίων του Εκλογικού του Κέντρου.

Την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα κήρυξε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Παναγιώτης Σγουρίδης με την τέλεση των εγκαινίων του Εκλογικού του Κέντρου.


Επιλέγοντας την ημερομηνία ορόσημο για τον κόσμο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, την 3η Σεπτεμβρίου ημέρα γενεθλίων του κόμματος, και έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, τους φίλους του αλλά και τους χιλιάδες ψηφοφόρους του έθεσε τον εαυτό του για άλλη μια φορά στη μάχη για την ανάπτυξη του τόπου και στις υπηρεσίες των πολιτών της Ξάνθης. Έθεσε τον εαυτό του στον αγώνα για την επικράτηση της νέας Αλλαγής και του Γιώργου Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας.


Μέσα σε ένθερμα χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ μιας βέβαιης νίκης του στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτης Σγουρίδης βαθιά συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου ανέβηκε στο βήμα για την πρώτη δημόσια προεκλογική του ομιλία. «Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τριάντα τρία χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, όσα και τα χρόνια του Χριστού. Κάποιοι θέλουν να μας κρεμάσουν, αλλά στις 16 Σεπτεμβρίου ο λαός μέσα από την κάλπη θα μας αναστήσει…» σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ομιλία.


Ενώ λίγο παρακάτω συνέχισε «μαζί θα ξαναφέρουμε το χαμένο χαμόγελο στα χείλη των πολιτών…φτάνει πια η Δεξιά…να τελειώνουμε με την κυβέρνηση αυτή….». Μέσα από μια πραγματικά σκληρή πολιτική ομιλία, ο Παναγιώτης Σγουρίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ.. Την κατηγόρησε για εικονική πραγματικότητα, για απουσία έργου και για μεγάλη διαπλοκή.


 «Ως κυβέρνηση το μόνο καλό που έκανε, ξαναθύμισε στο λαό τι σημαίνει δεξιά», πρόσθεσε με έμφαση. Πριν συνεχίσει την επίθεσή του στο κυβερνών κόμμα κ, ο κ. Σγουρίδης έκανε αναφορά στα θύματα της ελληνικής τραγωδίας από τον πύρινο εφιάλτη που έζησε η Πελοπόννησος και η Εύβοια στην ολιγωρία της κυβερνητική κρατικής μηχανής. Επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των κατεστραμμένων περιοχών και στήριξης των κατοίκων που επλήγησαν από τις φωτιές.


Κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για κυνισμό όταν παραδέχεται πως δεν μπορεί να συντάξει προϋπολογισμό και για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιφυλάσσει για το λαό και προσπαθεί με διάφορα προσχήματα να κρατήσει κρυφά. «Τους πλούσιους τους έκανε πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους», επεσήμανε με νόημα. Και συνέχισε τους παραδώσαμε μια Ελλάδα με κύρος και μας ξαναγύρισαν στην ψωροκώσταινα, αν σκεφτεί κανείς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που μας θυμίζει την εποχή του ‘50». Χαρακτήρισε αυτές τις Εθνικές Εκλογές, εκλογές της παραλίας για να μη βγουν στη φόρα όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για αθέτηση υποσχέσεων και εξαπάτησης του ελληνικού λαού.


Με συνθήματα όπως «Σγουρίδη κράτα γερά, θα είμαστε κυβέρνηση στις Δεκαεπτά» ή «Μουσουλμάνοι-Χριστιανοί θα είμαστε μαζί σου» να διακόπτουν ανά διαστήματα την ομιλία του και να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα νίκης για το πρόσωπό του, ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπου στη σύνταξή του και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τον τουρισμό συμμετείχε και ο ίδιος.


Μίλησε για σχέδιο υφαρπαγής της ψήφου από τη Ν.Δ., αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως ο λαός θα τους «μαυρίσει». «Έφτασε η ώρα, επαναστατήστε», προέτρεψε τους πολίτες. Μιλώντας για τη λάσπη προς το πρόσωπό του, ο κ. Σγουρίδης αντίκρουσε τον άδικο πόλεμο που δέχεται κάνοντας επιγραμματικά γνωστό για άλλη μια φορά το έργο του και στη στήριξη που παρείχε σε όλους , αρχές και φορείς, αλλά και πολίτες ανεξαρτήτου κομματική ταυτότητας. (πχ. Στρατοδικείο, Αστυνομική Σχολή, πανεπιστημιακά τμήματα, πολυπολιτισμικότητα, κ..α.).


«Εκ των πραγμάτων δε γίνονται όλα. Εγώ προσπάθησα για το καλό του τόπου μου και των κατοίκων του και κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό. Κάναμε τη Θράκη μας και το νομό μας σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, θα την κάνουμε και σταυροδρόμι έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας με ναυαρχίδα το ΔΠΘ». Ενώ ανάμεσα στις προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου που κατέθεσε , επεσήμανε τις βιολογικές καλλιέργειες, την ποιοτική και πράσινη γεωργία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη Γεωθερμία, την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, του συνεδριακού τουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Ξάνθης.


«Η ανεργία εξαλείφεται μέσα από την ανάπτυξη», υπογράμμισε με έμφαση. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να του δώσει και πάλι τη δύναμη για να πραγματώσει τις επιθυμίες τους. «Μαζί θα προχωρήσουμε για την Ξάνθη που αγαπάμε. Να ξανασηκώσουμε τον ήλιο της νέας Αλλαγής.


 Όλοι μαζί για την Ελλάδα που αγαπάμε. Νίκη είναι δική μας», κατέληξε ολοκληρώνοντας την πρώτη του προεκλογική ομιλία, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος των πολιτών που έσπευσαν να τον ακούσουν και να τον στηρίξουν με την παρουσία τους.


Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλλου, ο Νέστωρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ,μπάρμπα-Χαρίλαος Ανθόπουλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, οι κ.κ. Καραλίδης και Πούλιος, ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο κ. Παπαβασιλείου, καθώς και πολλά άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εν ενεργεία και μη.


Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί-όταν τελείωσε την ομιλία του- και η προτροπή του κ. Σγουρίδη προς τον κόσμο που βρέθηκε στα εγκαίνια του για στήριξη και του κ. Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου, υποψηφίου επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Πάνω από όλα βάζω το συμφέρον και το καλό του ΠΑΣΟΚ και σε δεύτερη μοίρα το ατομικό. Για αυτό σας καλώ να πάτε και στο σύντροφο τον Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο…». Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button