Επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου από τη ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης

Αν και τα ονόματα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό της Ξάνθης έγιναν γνωστά εδώ και μέρες, η Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος παρουσίασε και επισήμως στα μέλη της και στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης τους υποψήφιους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος στο νομό, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Αν και τα ονόματα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό της Ξάνθης έγιναν γνωστά εδώ και μέρες, η Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος παρουσίασε και επισήμως στα μέλη της και στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης τους υποψήφιους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος στο νομό, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.


Ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ Ξάνθης, κ. Γιώργος Πυργελής, έχοντας στο πλευρό του το μέλος της ΚΕ του κόμματος, κυρία Σούλα Βλυσίδου και αφού προχώρησε πρώτα σε μια πολιτική εισήγηση δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει σε τούτες τις εθνικές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καλώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πλουτοκρατία και το δικομματισμό, παρουσίασε τα πέντε μέλη του ψηφοδελτίου.


Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη για τα δικαιώματα της λαϊκής τάξης από την οποία και προέρχονται, ένας οικοδόμος, δυο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένα καθηγητής και ένας επαγγελματίας. Συγκεκριμένα υποψήφιοι βουλευτές Ξάνθης με το ΚΚΕ κατεβαίνουν για πρώτη φορά, ο κ. Κωνσταντίνος Βογιατζής, ιδιωτικός υπάλληλος, ο Εφέντη Χασάν, οικοδόμος από τον Κένταυρο, η Μαχαιρίδου Παρασκευή, ιδιωτική υπάλληλος και φοιτήτρια, καθώς και οι παλαιότεροι, ο κ. Δημήτρης Φωτιάδης, φαρμακοποιός και νομαρχιακός σύμβουλος και ο Γιώργος Κολλάρος, καθηγητής του ΔΠΘ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Ξάνθης.


Ο Γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, Γιώργος Πυργελής, χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο αγωνιστικό και δυναμικό που μπορεί να βγάλει ασπροπρόσωπους τους ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ είναι στελεχωμένο κατά 60% από νέους ανθρώπους. Επεσήμανε πως υπάρχει ένα κλίμα θετικού προβληματισμού στην κοινωνία και το ΚΚΕ μέσα από λαϊκή κα ριζοσπαστική εξουσία μπορεί να εκφράσει όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Λέει όχι σε κάθε πολιτικό εκφοβισμό και κινδυνολογία και ναι σε κάθε μεταρρύθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμό που συμφέρει στον εργαζόμενο και στις ασθενείς οικονομικά κοινωνικές τάξεις.


“Δεν πετάμε στα σύννεφα, ότι θα προκύψει μια λαϊκή κυβέρνηση. Αλλά αυτό που πιστεύουμε είναι ότι το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο και ο δικομματισμός θα δεχτεί ένα πρώτο γερό χτύπημα. Μέσα από την ταξική πάλη θα αγωνιστούμε υπέρ του λαού για αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους νέους να δώσουν κόκκινη ψήφο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τέλος, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μαζί με τα τοπικά στελέχη του κόμματος θα κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, περιοδεύοντας στους χώρους εργασίας, αλλά και σε οικισμούς του νομού και συνομιλώντας με τους κατοίκους. Σ. Βλυσίδου “…φοβόμαστε προβοκάτσια απέναντι στο ΚΚΕ…”


Στο μεταξύ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Σούλα Βλυσσίδου σε συνέντευξή της στον “Α” σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, καθώς και τη στάση του κόμματος στον προεκλογικό αγώνα που δίνει.


Για το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών και της απώλειας ανθρώπινων ζωών σημείωσε “καταρχήν για τις καταστροφές, τις φωτιές και δυστυχώς το θάνατο συνανθρώπων μας, έχουμε τοποθετηθεί αλλεπάλληλα και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο, αλλά εδώ και χρόνια με πάγιες θέσεις που αφορούν την προστασία των δασών, της γης, σαν λαϊκού δημόσιου πλούτου.


Εμείς αυτό θεωρούμε βασική αιτία, το γεγονός ότι η γη έχει αξία, αποκτά όλο και περισσότερη αξία και τα κόμματα της εξουσίας, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, αυτή την αξία την παραδίδουν με δασοκτόνους νόμους στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια Πέρα από το αν κάποιες φωτιές μπορεί να είναι από λάθη, αβλεψίες, ή ακόμη θα έλεγα και από παρανοϊκούς ανθρώπους. Η ουσία είναι αυτή ότι η γη είναι βορά στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου”.


Για το διαζύγιο με το ΔΗΚΚΙ “Εμείς και στις εκλογές, όμως όχι μόνο σε αυτές αλλά και στα διάφορα μέτωπα πάλης ακολουθούμε και είναι πάγια πολιτική του κομμουνιστικού κόμματος, πολιτική συνεργασιών, συμμαχιών, προσπάθειας συσπείρωσης ευρύτερων κατά κύριο λόγο λαϊκών δυνάμεων. Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία στις κοινωνικές συμμαχίες με αυτή την έννοια, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικροεπαγγελαματιών και βέβαια στις πολιτικές συνεργασίες όταν και αν μπορούν να ευδοκιμήσουν.


Με το ΔΗΚΚΙ είχαμε μια τέτοια πολιτική συνεργασία στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Στις βουλευτικές εκλογές δεν ευδοκίμησε. Ο καθένας κρίνεται, και τώρα και εκ των υστέρων. Είναι δικαίωμα και επιλογή του ΔΗΚΚΙ να επιλέξει με ποιους θα συνεργαστεί. Θεωρούμε ότι ίσως για πρόσκαιρα και επισφαλή ανταλλάγματα έγινε αυτή η συνεργασία”. Το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές.


 “Ο λαός μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δίνοντας χαστούκι-απάντηση για τα βάσανά του στο δικομματισμό, τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Η μόνη ισχυρή αντιπολίτευση που θα αγωνιστεί για τα δίκαια του λαού είναι το ΚΚΕ” Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις.


“Προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά. Ήδη έχουν ανατρέψει πολλά σε ότι αφορά το ασφαλιστικό με τραγικές συνέπειες, κυρίως σε ότι αφορά τις γυναίκες και θα προχωρήσουν σε ακόμη βαθύτερες αλλαγές.


Για αυτό και προετοιμάζουν και αυτή την κατώτατη εθνική σύνταξη πτωχοκομείο. Θα μας πάνε όλους εκεί, δουλειά ως τον τάφο και όποιος προλαβαίνει θα παίρνει μια τέτοια σύνταξη. Ανοίγουν πληγές οι πολιτικοί και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έρχονται προεκλογικά να μοιράσουν τσιρότα για πολύ βαθιές πληγές. Και το χειρότερο είναι που ακονίζουν τα νυστέρια τους για ακόμη πιο βαθιές πληγές”.


Πεντακομματική Βουλή;


“Δεν κάνουμε προβλέψεις και ούτε καθορίζουμε εμείς. Ο λαός θα κρίνει. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετική ανοδική πορεία. Αυτό το συναντάμε σε όλη την πολιτική δουλειά που κάνουμε εδώ και τριάμισι χρόνια τώρα. Την εκτίμηση τη θετική τη συναντάμε για το κόμμα και τώρα στην προεκλογική περίοδο στις κατιδίαν συζητήσεις μας με τον κόσμο, με τους πιστούς μας ψηφοφόρους και όχι μόνο.


Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα. Ωστόσο εμείς βάζουμε και μια άλλη παράμετρο, γιατί δεν πετάμε στα σύννεφα. Αυτός ο κόσμος που σκέφτεται σήμερα να ψηφίσει το ΚΚΕ να αντέξει ως τις εκλογές. Είναι μεγάλη η πολιτική πίεση και τα διλλήματα και οι προβοκάτσιες απέναντι στο κόμμα που εμείς δεν τις αποκλείουμε. Άρα είναι ένα ζήτημα, ο κόσμος με αυτό που σήμερα σκέφτεται, με αυτό που έχει στην καρδιά του να πάει και στην κάλπη”. Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button