“Εμπρησμοί οι μικροπυρκαγιές στην Ξάνθη”

Μετά την κατάσβεση των πέντε δασοπυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, οι τέσσερις το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή της Μάνδρας την ίδια χρονική στιγμή και η μια την Κυριακή το απόγευμα στο περιαστικό δάσος, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε :

Μετά την κατάσβεση των πέντε δασοπυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, οι τέσσερις το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή της Μάνδρας την ίδια χρονική στιγμή και η μια την Κυριακή το απόγευμα στο περιαστικό δάσος, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε :


“Η επιτυχής κατάσβεση των πέντε (5) πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν προχθές και χθες στην Ξάνθη, αφενός πρέπει να μας ικανοποιεί ως προς το αποτέλεσμα, αφετέρου να μας προβληματίζει ως προς τις αιτίες. Τόσο οι τέσσερις πυρκαγιές στη Μάνδρα, όσο και αυτή του περιαστικού δάσους Ξάνθης, ήσαν εμπρησμοί.


Με βεβαιότητα αυτές της Μάνδρας ήσαν εμπρησμοί από πρόθεση, γιατί εκδηλώθηκαν την ίδια χρονική στιγμή, στον ίδιο άξονα, χωρίς επαφή η μια με την άλλη, όπως και σήμερα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιοι είναι οι εμπρηστές και ποιος είναι ο στόχος τους.


Η ανησυχία αυτή εντείνει την εγρήγορση όλων και την κινητοποίηση της κοινωνίας. Θέλω να εκφράσω, θεωρώντας ότι και αυτά είναι και τα αισθήματα όλης της κοινωνίας του νομού, τον έπαινο και τις ευχαριστίες, στο σύνολο εκείνων που συμμετείχαν στην κατάσβεση, ιδιαίτερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα στελέχη της, στην Αστυνομική Δ/νση, στο Δήμο Ξάνθης, στη ΔΕΥΑ Ξάνθης για την ταχύτατη συνδρομή που παρείχε μόλις τη ζητήσαμε, στο Δήμο Αβδήρων, στο Δήμο Βιστωνίδας, στο Δήμο Τοπείρου, στο Δήμο Σελέρου, στους εθελοντές και στους διασώστες, στους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παρ/τος Ξάνθης, όπως επίσης και στους κατοίκους της περιοχής.


Επίσης στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν πολυποίκιλα ενεργά. Αφησα τελευταίους του κατοίκους της Ξάνθης που, κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος, με συγκινητικό τρόπο και αυταπάρνηση συνέβαλαν και αυτοί μαζί με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθοριστικά στον έλεγχο της φωτιάς.


Οι Ξανθιώτες, αρχές και πολίτες, απέδειξαν την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τον τόπο μας.


Το προληπτικό έργο και η φύλαξη των δασών του νομού συνεχίζεται με εντατικό τρόπο με έμφαση στο περιαστικό δάσος. Ενεργό συμμετοχή έχουν οι εθελοντές, η Αστυνομική Δ/νση με μεγάλη δύναμη, το Δ’ Σ.Σ., οι Δήμοι σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button