Γολγοθάς για τους Δημάρχους ο Καλλικράτης…

Αγώνα δρόμου δίνουν οι δήμαρχοι του νομού για να καταφέρουν να είναι μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες για τη μετάβαση στον “Καλλικράτη”. Παρά τα σεμινάρια που παρακολούθησαν οι αιρετοί για να ενημερωθούν, αλλά και να κατανοήσουν τις ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογήσουν, συνεχίζουν να είναι προβληματισμένοι για την επίτευξη του στόχου.

Αγώνα δρόμου δίνουν οι δήμαρχοι του νομού για να καταφέρουν να είναι μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες για τη μετάβαση στον “Καλλικράτη”.


Παρά τα σεμινάρια που παρακολούθησαν οι αιρετοί για να ενημερωθούν, αλλά και να κατανοήσουν τις ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογήσουν, συνεχίζουν να είναι προβληματισμένοι για την επίτευξη του στόχου.


Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα , αλλά και κάποια ασαφή σημεία του νόμου 3852/2010, που αφορά  τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, δηλαδή το Πρόγραμμα Καλλικράτης, αιρετοί και  διευθυντές και προϊστάμενοι των δήμων διαπιστώνουν όσο περνούν οι μέρες και εκπνέει η “εποχή Καποδίστρια” ότι το έργο της προετοιμασίας των υπηρεσιών για την εφαρμογή του Καλλικράτη αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο.


Και όταν μάλιστα καθυστερούν και από το αρμόδιο υπουργείο οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που θα διασαφηνίζουν και θα δίνουν οδηγίες για τη μετάβαση αυτή, τότε δικαιολογημένα αυτές τις ημέρες ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. 


 



Δίνουν και κάτι στους εργαζόμενους….


Οι περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τους μισθωτούς.


Ευτυχώς όμως πέρα από τις μειώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να ξεκινήσει και πάλι από το 2011 το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου, αλλά και της χορήγησης στεγαστικών δανείων.


Να θυμίσουμε τα παραπάνω προγράμματα είχαν ανασταλεί και τα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ δε δέχονταν νέες αιτήσεις των δικαιούχων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παρόλο που τους γινόταν οι σχετικές κρατήσεις από τους μισθούς τους.


 



Από την Αθήνα συνδικαλιστές


για πρόβλημα εργαζομένωντης Ξάνθης….


Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ξάνθης εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΟΕΚΙΔΕ, του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας ύστερα από αίτημα Σωματείου εργαζομένου εργοστασίου της Ξάνθης, το οποίο προσανατολίζεται στη μείωση κατά 20% των αποδοχών των εργαζομένων.


Στη συνάντηση που πραγματοποιηθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής, παρουσία και της διοίκησης του ΕΚΞ οι συνδικαλιστές των Αθηνών άκουσαν τα προβλήματα των εργαζομένων του εργοστασίου της Ξάνθης, στο οποίο εργάζονται κατά 99% γυναίκες και τις ενημέρωσαν για τα δικαιώματά τους-ακόμη και στις επιχειρησιακές συμβάσεις-για τι μπορεί να κάνουν ώστε να αποτραπεί η μείωση των αποδοχών τους, παρόλο που ο εργοδότης τους, τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε περικοπές μισθών.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button