1ο RALLY ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2007

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, υπάρχει η ανάγκη υποστήριξης και ανάδειξης της πλούσιας φυσικής ομορφιάς των ορεινών της όγκων – και όχι μόνο – για εναλλακτική, συμπληρωματική δράση με σημασία και αποτελεσματικότητα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, υπάρχει η ανάγκη υποστήριξης και ανάδειξης της πλούσιας φυσικής ομορφιάς των ορεινών της όγκων – και όχι μόνο – για εναλλακτική, συμπληρωματική δράση με σημασία και αποτελεσματικότητα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή και συμπληρωματικά με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, διοργανώνεται το “1ο RALLY ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2007.


Το αυτοκίνητο, είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, όμως ο αγωνιστικός του χαρακτήρας, μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στον τομέα του τουρισμού. Ο διαφορετικός κόσμος του αγωνιστικού αυτοκινήτου, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια περιφέρεια που έχει ειδικά συγκριτικά αξιοποιήσιμα πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού.


Για το “1ο RALLY ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, ενώ παραβρέθηκε και ο επικεφαλής υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Αντώνης Παρταλιός. Μ. Αγγελόπουλος: “Ανάδειξη φυσικού κάλουςκαι πολυπολιτισμικότητας”


“Με το ράλλυ “Δημόκριτος” “ανεβάζουμε στροφές” στον τουρισμό μας προσπαθώντας παράλληλα να συνδυάσουμε αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας με σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες που γίνονται από τις Νομαρχίες, τους Δήμους και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς”, ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος και πρόσθεσε: “Το ράλλυ αποτελεί μια πιλοτική παρέμβαση να εξυπηρετήσει και τον γενικότερο στόχο μας, να γίνει η Ανατ. Μακεδονία-Θράκη η Περιφέρεια με τις μεγαλύτερες οικοδιαδρομές, με παρεμβάσεις σε έργα περιβάλλοντος που αλλάζουν την καθημερινότητα, αλλά και θα δείξουν ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι απλά αντικείμενο περιέργειας, είναι και στοιχείο της ίδιας της ζωής. Παράλληλα το ράλλυ προσπαθεί να δώσει περιεχόμενο, συγκεκριμένο και ειδικό, στην τουριστική προβολή αναδεικνύοντας την θεματικότητα του τουρισμού”.


• Σήμερα και ώρα 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., στην πλατεία της Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί στο SERVICE Parc (τεχνικός έλεγχος).


• Σήμερα και ώρα 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., στην πλατεία της Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί στο SERVICE Parc (τεχνικός έλεγχος).


* Αύριο, Σάββατο, 25 Αυγούστου και ώρα 20:30, στην πλατεία της Κομοτηνής, θα λάβει χώρα η εορταστική εκκίνηση του αγώνα.


 * Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ., στην Αλεξανδρούπολη, θα δοθεί η αγωνιστική εκκίνηση του αγώνα και οι αγωνιζόμενοι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε τέσσερις ειδικές διαδρομές του Έβρου και της Ροδόπης.


 * Ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων, θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή και ώρα 6:00 μ.μ. κοντά στον Φάρο της πόλης. Στόχος των διοργανωτών είναι να μπει το rally Δημόκριτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button