Ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Θράκη για το θέμα των διώξεων των μελών Επιτροπών Ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων

Ερώτηση για το θέμα των διώξεων των μελών Επιτροπών Ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων της Θράκης, κατέθεσαν στη Βουλή οι τέσσερις βουλευτές Θράκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Μανωλιά, Παναγιώτης Σγουρίδης, Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Ντόλιος.

Ερώτηση για το θέμα των διώξεων των μελών Επιτροπών Ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων της Θράκης, κατέθεσαν στη Βουλή οι τέσσερις βουλευτές Θράκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Μανωλιά, Παναγιώτης Σγουρίδης, Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Ντόλιος. Οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησης τους, ότι κατά τη διαδικασία υλοποίησης των σχετικών διαδικασιών για την ορθή υπαγωγή, έγκριση, έλεγχο και επιδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, μέσω του αναπτυξιακού νόμου Ν. 1892/1990, προέκυψαν πολλαπλά προβλήματα, οφειλόμενα στην αφερεγγυότητα ορισμένων επενδυτών, την ασάφεια των σχετικών διατάξεων και την έλλειψη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου ελέγχου για τις Επιτροπές Ελέγχου. Τα προβλήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα από το έτος 2001 έως το 2003 την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος όλων των Επιτροπών Ελέγχου των επενδύσεων της Θράκης και την παραπομπή τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για τις εκθέσεις ελέγχου που συνέταξαν, υπέγραψαν και υπέβαλαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε εφαρμογή του Ν. 1892/1990 κατά το χρονικό διάστημα 1990-1998. Οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης τι προτίθεται να κάνει, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης και να κλείσουν το συντομότερο και με το δικαιότερο τρόπο όλες οι υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα, ενώ ρωτούν και τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών τι προτίθενται να κάνουν σχετικά με τη μελέτη ομάδας εργασίας του ΤΕΕ-Θράκης, που προτείνει διαμόρφωση ελεγκτικού πλαισίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις, αποδεκτό από τους μόνιμους μηχανικούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button