Εκδηλώσεις

GALAN TRIO

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 20:00

Πολυχώρο Τέχνησ και Σκέψης – Οικία μανου χατζιδακι

 Μετά από περιοδείες στις ΗΠΑ, το Galan Trio παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρότζεκτ “Kinesis”. Έργα Αμερικανών συνθετών γραμμένα για το Galan Trio σε συνάντηση με μουσική του Δ. Μπουκουβάλα και Μ. Χατζηδάκι.

Από την ίδρυση του το 2012, το Galan Trio παρουσιάζει πλούσια δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ερμηνείες που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και ενεργητικότητα. Έχοντας ως κύριο άξονα δραστηριότητας την ανάδειξη νέων έργων το Galan Trio δημιουργεί πρωτότυπα προγράμματα, με τελευταίο σταθμό το Kinesis, ένα project σε συνεργασία με πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Η συνεργασία αυτή οδήγησε σε τέσσερις περιοδείες, από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2023, όπου παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια πρεμιέρα έργα Αμερικανών συνθετών σε 21 πανεπιστήμια, σε 13 πολιτείες των Η.Π.Α. Σημαντική στιγμή του Kinesis αποτέλεσε η ηχογράφηση και η κυκλοφορία του νέου ομώνυμου διπλού δίσκου τον Ιανουάριο του 2023 από την Neuma Records. Το τρίο έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα, Κίνα, Ισπανία, Η.Π.Α., Ιταλία, Αρμενία, Ολλανδία και Αλβανία, από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κομίτας, το τέταρτο διαδικτυακό φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Open Day του Ιδρύματος Ωνάση έως και τον κύκλο συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών “Μουσικά Πορτρέτα”. Οι συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους Dirk Brosse, Γιώργο Βασιλαντωνάκη, Paul Richards, Richard Lavenda, Arthur Aharonian, Martin Gendelman, Χρήστο Χατζή και Nickitas Demos. Τον Δεκέμβριο του 2021, το Galan Trio παρουσίασε ένα ακόμα διεθνές project με τον τίτλο Ararat στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και το 2022 κυκλοφόρησε ο ομώνυμος δίσκος τους από την Melism Records. Το 2019 το Galan Trio συνέθεσε και ηχογράφησε το πρωτότυπο soundtrack για το ντοκιμαντέρ “Y1: Silence of the Deep” σε σκηνοθεσία Φίλιππου Βαρδάκα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο Switch, με έργα που αφιερώθηκαν στο Galan Trio από τους Thomas Bramel (ΗΠΑ), David Haladjian (Αρμενία), Vincent Kennedy (Ιρλανδία), Vasco Pereira (Πορτογαλία) , Harald Weiss (Γερμανία), και Νίκο Ξανθούλη (Ελλάδα). Την ίδια χρονιά πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του δίσκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Switch αποκτά διεθνή απήχηση με παρουσία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Ελβετία, Πορτογαλία, Γερμανία και Αρμενία. Τον Ιούλιο του 2016, το σύνολο ταξίδεψε στο Gulangyu της Κίνας, το επονομαζόμενο “Piano Island”, για τη σειρά συναυλιών «Greek Inspirations in China», το πρώτο φεστιβάλ στην Κίνα που παρουσίασε ελληνική μουσική. Για το 2023 αναμένεται μία νέα κυκλοφορία του Galan Trio με έργα του Γιώργου Κοντογιώργου υπό τον τίτλο “De Chirico”

 Galan Trio – Kinesis

 Larry Alan Smith – Piano Trio No.3

  1. Allegro con insistenza
  2. Adagio
  • Allegro con spirit

 

Διονύσης Μπουκουβάλας – Aubade (Α’ παγκόσμια εκτέλεση)

 

Dominic Dousa – Three Sketches on the Artwork of Tom Lea

  1. A Franciscan Friar
  2. ii) Comanches
  • iii) The Altar of the Earth

Διάλειμμα

 

Μάνος ΧατζιδάκιςΜατωμένος Γάμος

  1. Τώρα νυφούλα μου χρυσή
  2. ii) Νανούρισμα
  • iii) Γύρνα φτερωτή του μύλου
  1. iv) Κουβάρι-κουβαράκι
  2. v) Ήταν καμάρι της αυγής

 

Brian Bondari – Persian Dances

  1. Pishdaramad – A punchy, poppy prelude
  2. ii) Tasnif – A song without words
  • iii) Reng – A folk dance / Finale

  

Galan Trio

Πέτρος Μπούρας – Πιάνο

Μπάμπης Καρασαββίδης – Βιολί

Μαρίνα Κολοβού – Τσέλο

     «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»

Στη Ξάνθη, την πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, η ΦΕΞ πραγματοποιεί τον μουσικό και όχι μόνο κύκλο εργασιών  «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι». Ταξιδεύοντας μαζί του, έχουμε ως στόχο τόσο την γνωριμία με το μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο, αλλά και με την ίδια την πόλη.

Κατά την διάρκεια του μπορούμε να παρακολουθήσουμε εξαιρετικές συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, χορό, εκπαιδευτικά προγράμματα.

 Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις εκδηλώσεις..

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις,  επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button