“Τα πρώτα μηνύματα μάλλον αποθαρρυντικά…”

Μπορεί οι πρώτες δημοσκοπήσεις, να θέλουν το νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο να τυγχάνει ευρείας αποδοχής,  με ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά προτίμησης προς το πρόσωπό του, ωστόσο  αυτό δε σημαίνει ότι και τα πρώτα μηνύματα από τα νέα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας είναι ενθαρρυντικά, το αντίθετο θα έλεγα…..

Σε μια περίοδο που η μόνη λέξη που ακούς σε κάθε ελληνικό σπίτι, είναι λιτότητα ή περικοπή,  “κόψε κάτι, ρε γυναίκα…..μήπως  αυτό μας είναι περιττό;  ….,περιόρισε τις εξόδους γιε μου,…. μείωσε τους καφέδες και το τσιγάρο στο γραφείο άντρα μου,….

Μπορεί οι πρώτες δημοσκοπήσεις, να θέλουν το νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο να τυγχάνει ευρείας αποδοχής,  με ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά προτίμησης προς το πρόσωπό του, ωστόσο  αυτό δε σημαίνει ότι και τα πρώτα μηνύματα από τα νέα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας είναι ενθαρρυντικά, το αντίθετο θα έλεγα…..

Σε μια περίοδο που η μόνη λέξη που ακούς σε κάθε ελληνικό σπίτι, είναι λιτότητα ή περικοπή,  “κόψε κάτι, ρε γυναίκα…..μήπως  αυτό μας είναι περιττό;  ….,περιόρισε τις εξόδους γιε μου,…. μείωσε τους καφέδες και το τσιγάρο στο γραφείο άντρα μου,…. τι άλλο να βγάλω από τη λίστα με τις αγορές για το οικογενειακό  τραπέζι κολώνα του σπιτιού μου; Δεν έχει μείνει κάτι άλλο για να κόψουμε, εκτός αν  τη βγάζουμε μόνο με ψωμί και νερό, μήπως να μειώσουμε τις ώρες που καίει το καλοριφέρ γιατί με τα κοινόχρηστα δεν βλέπω να βγάζουμε το μήνα …..”….εμείς αποκτήσαμε μια ακόμη πολυπληθή κυβέρνηση…..

Άλλαξε δηλαδή ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Ενώ στέλνουν στην εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους και ετοιμάζονται για άλλους τόσους, οι υπουργικοί θώκοι έχουν μείνει στο απυρόβλητο …..

 

Κανείς υπουργός σε εφεδρεία, παρά μόνο αλλαγή σκυτάλης…..

49μελες το νέο κυβερνητικό σχήμα και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και τις όποιες μικρές ή μεγάλες ικανότητες τους, η πρώτη εντύπωση στο άκουσμα και μόνο του αριθμού των μελών της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν  αρνητική….

Τουτέστιν, εικονική ήταν η αλλαγή των διαχειριστών των ζωών μας…..

Πρωθυπουργός τύποις στα χαρτιά ο Παπαδήμος και άλλοι αναμένεται να κάνουν κουμάντο σε πολιτικό και άλλοι σε οικονομικό επίπεδο…..

Σαμαράς και Παπανδρέου-αν στην πορεία δεν αλλάξει ο αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ- θα δίνουν τη μάχη για την επικράτηση  στις επικείμενες εκλογές και οι τροϊκανοί θα δίνουν τη μάχη για τον οικονομικό θάνατο του λαού, προκειμένου να διασφαλίσουν  ότι θα πάρουν πίσω στο ακέραιο μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δανείων που μας δίνουν…..

 

Με απλά λόγια, τίποτε πια δεν περιμένω και σε τίποτε δεν ελπίζω…..

Ίσως να σκεφτόμουν διαφορετικά, αν μου έδιναν καλύτερο δείγμα της πρώτης γραφής τους …..

Αν αντί για 48 υπουργούς είχαμε τους μισούς ή έστω τριάντα για να δρομολογήσουν τα συμφωνηθέντα  με τις Βρυξέλλες ……

Αλλά και για να μας οδηγήσουν στην κάλπη τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως συμφώνησαν Σαμαράς και Παπανδρέου….

Για τρείς μήνες τι να τους κάνουμε τόσους υπουργούς και μάλιστα όταν το εύρος των αντικειμένων που έχουν να διαχειριστούν, έχει περιοριστεί κατά πολύ…..;

Το πακετάκι που αναλογεί για τη μισθοδοσία και τα λοιπά μπόνους τους δεν το σκέφτηκαν οι τροϊκανοί, αλλά και οι του υπουργείου Οικονομικών …..;

Αλλά τι γράφω….. για αυτούς λεφτά υπάρχουν…….

Και τώρα μάλιστα με την  εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο όλο και κάτι παραπάνω θα περισσέψει για τους “υπηρέτες” του λαού και της δημοκρατίας……

Εδώ μια ολόκληρη Ιταλία και μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι η νέα κυβέρνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ολιγομελής….

Κρίμα και πάλι κρίμα, η απογοήτευση και η ανασφάλεια των πολιτών δυστυχώς μέρα με την ημέρα που περνά γίνεται όλο και πιο έντονη…..

Για αυτό και το κράτος φοβάται για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου και παίρνει δρακόντεια μέτρα με πάνω από επτά χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την ημέρα του “Εδώ Πολυτεχνείο” …..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button