ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μόνο Ιούνιο δε θυμίζουν οι μέρες που διανύουμε…. Μετά από το μίνι καύσωνα του Μαϊου μας ήρθε και το μίνι φθινοπωράκι…. Αυτά να τα βλέπει ο Μπους για τα πάνω κάτω που έχουν έρθει στον πλανήτη …. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν τρελάνει τον πληθυσμό της γης, πλημμύρες, ξηρασίες, καταστροφές, ανομβρία και όχι μόνο….

Μόνο Ιούνιο δε θυμίζουν οι μέρες που διανύουμε…. Μετά από το μίνι καύσωνα του Μαϊου μας ήρθε και το μίνι φθινοπωράκι…. Αυτά να τα βλέπει ο Μπους για τα πάνω κάτω που έχουν έρθει στον πλανήτη …. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν τρελάνει τον πληθυσμό της γης, πλημμύρες, ξηρασίες, καταστροφές, ανομβρία και όχι μόνο…. Το ξεκούρδιστο ρολόι του χρόνου ξυπνά τα φαινόμενα της φύσης, άναρχα και απότομα, κάνοντας τα δικά του παιχνίδια…. Παιχνίδια που τα προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας με την απληστία του…. Μπορεί άνθρωπος και φύση να είναι αλληλένδετα δεμένοι και αλληλοεξαρτώμενοι, ωστόσο αυτό που τους ενώνει τελικά είναι μια καταστροφή…. Ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον και η φύση τον εκδικείται, καταστρέφοντας ότι εκείνος έχει δημιουργήσει….
Μαζεύτηκαν αυτή τη φόρα επί γερμανικού εδάφους οι οκτώ ισχυροί της γης, οι λεγόμενοι G8 για να συζητήσουν και πάλι για το πώς θα προστατεύσουν την ανθρωπότητα από τις αόρατες δυνάμεις …. Τους αόρατους εχθρούς, που για τον απλό τον κόσμο, δεν είναι παρά η ίδια η ομάδα των οκτώ…. Τι κινήσεις θα κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών, αλλά και για να εξασφαλίσουν την ειρήνη στη γη μέσω των όπλων… Μια συνάντηση παρωδία που σώνει και καλά θέλει να δείξει στον κόσμο πως ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του πλανήτη….
Το μόνο βέβαιο είναι πως για εκείνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πως θα αυξήσει ο καθένας τους ξεχωριστά τις σφαίρες επιρροής τους…. Και δίνουν τη μάχη για να μην εισέλθει ο ένας ισχυρός στα βιλαέτια του άλλου… Έδωσαν ραντεβού στο γερμανικό θέρετρο Χάιλιγκεντάμ, το οποίο όπως είναι φυσικό έχει μετατραπεί σε φρούριο, καθότι πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, και από την Τετάρτη συσκέπτονται για μια σειρά θεμάτων….. Τα έριξαν στο τραπέζι κατά πως τους συμφέρει και άρχισαν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τους….. -“Αυτή η απόφαση μπορεί να συμφέρει εσένα, αλλά δε συμφέρει εμένα, όποτε εγώ διαφωνώ”, λέει ο ένας της G8 ….. -“Μα πώς, εδώ συγκεντρωθήκαμε για να πάρουμε σωτήριες δεσμεύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη μας και για το μέλλον της ανθρωπότητας, πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις”, επεμβαίνει η οικοδέσποινα της συνάντησης, η γυναίκα ισχυρή, της παρέας των 8, η Ανγκέλα μας η Μέρκελ….. Και το πόκερ δίνει και παίρνει…. Άλλοι παίζουν με ανοιχτά χαρτιά και άλλοι μπλοφάρουν…. Όλοι όμως έχουν την προσοχή τους στη μονομαχία των δυο ισχυρότερων της γης και ότι αυτοί συμβολίζουν….. όΜπους ή Πούτιν ; Η “δημοκρατία” του πλανητάρχη ή “δημοκρατία” της “ρώσικης αρκούδας” που ξύπνησε και διεκδικεί δυναμικά ηγετική θέση στο παιχνίδι….; Μήπως θα ήταν καλύτερη η δημοκρατία των λαών….; Πάντως οι δυο “μεγάλοι” άντρες της εποχής μας φαίνεται πως παραμένουν άσπονδοι φίλοι…. Και από τη συνάντηση των οκτώ διαπιστώθηκε πως η “ρωγμή” στις σχέσεις ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία ήταν αναπόφευκτη …. Ενώ προδιαγεγραμμένη θεωρούνταν για πολλούς να μη συμφωνήσουν οι της G8 για την κλιματική αλλαγή… Αλλά και στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας τους , όπως το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και η σχεδιαζόμενη επέκταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε ευρωπαϊκό έδαφος…. Η κατάληξη και τούτης της συνάντησης των ισχυρών της γης και όταν λέμε ισχυρών εννοούμε σε δύναμη και χρήμα και όχι στο μυαλό και στο πνεύμα, είναι βέβαιο πως δε θα έχει ευτυχή κατάληξη…. Και αυτό βέβαια συμπεραίνεται και από τα όσα δήλωσε και ο θείος Σαμ από το Αμέρικα , ο πλανητάρχης Τζόρτζ…. “υπάρχουν ελάχιστοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε…”….. Δηλαδή για ποια συνεργασία να μιλάνε οι οκτώ φίλοι, όταν κοιτούν σε διαφορετική ο καθένας τους κατεύθυνση του ορίζοντα….;
Και ύστερα να περιμένω εγώ από την παρέα αυτή των “ειρηνοποιών” που κατά βάθος κάποιοι από αυτούς μόνο εμπόλεμες καταστάσεις ονειρεύονται και σχεδιάζουν, από την παρέα αυτή των υποτιθέμενων περιβαλλοντικά και οικολογικά ευαισθητοποιημένων ηγετών της γης πως θα συμφωνήσουν στον περιορισμό για παράδειγμα της εκπομπής ρύπων, κύρια αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου…; Εκεί που ενδέχεται να συμφωνήσουν είναι στα θέματα που δεν έχουν σχέση με τα δικά τους χωράφια, όταν ως συνήθως επεμβαίνουν απροσκάλεστοι στις υποθέσεις των “αδυνάτων” και ανίσχυρων…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button