ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

“Μόλις ξυπνήσω το πρωί τα βλέπω όλα μαύρα, θέλω μια κούπα με καφέ και τέσσερα τσιγάρα ….” τραγουδά ο Νίκος Παπαζογλου… Πόσες φορές δεν το έχουμε σιγοψιθυρίσει, έχοντας και την ανάλογη διάθεση …. Τη μάχη του τσιγάρου μπορεί να την έχουν πολλοί κερδίσει και να έχουν απεξαρτηθεί από την νικοτίνη, όμως με την καφεϊνη οι δεσμοί δύσκολα κόβονται….

“Μόλις ξυπνήσω το πρωί τα βλέπω όλα μαύρα, θέλω μια κούπα με καφέ και τέσσερα τσιγάρα ….” τραγουδά ο Νίκος Παπαζογλου… Πόσες φορές δεν το έχουμε σιγοψιθυρίσει, έχοντας και την ανάλογη διάθεση …. Τη μάχη του τσιγάρου μπορεί να την έχουν πολλοί κερδίσει και να έχουν απεξαρτηθεί από την νικοτίνη, όμως με την καφεϊνη οι δεσμοί δύσκολα κόβονται…. Πώς μπορεί να ανοίξει το μάτι το πρωί και να λειτουργήσει ο εγκέφαλος σωστά αν δε πιεις το καφεδάκι σου…; Μπορεί κανείς να φανταστεί το πρωινό του δίχως τη μυρωδιά του ελληνικού καφέ που ψήνεται στο μπρίκι…; Και αν για κάποιους ο ελληνικός “πολλά βαρύ και όχι” θεωρείται ντεμοντέ και προτιμούν γαλλικό, νες, εσπρέσσο, καπουτσίνο ή φρέντο κανένα πρόβλημα, αρκεί να είναι καφές… Το αγαπημένο ρόφημα των απανταχού της γης, είναι ο αχώριστος σύντροφος….στο εγερτήριο, στην ανάπαυλα, στην παρέα, μετά το φαγητό, στις πίκρες και στις χαρές …
Φανταστείτε σκηνικό που σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς κάποια στιγμή θα το έχετε ζήσει….. Χτυπά το ξυπνητήρι, γυρίζεις πλευρό, το πάπλωμα βαρύ σε πλακώνει, δε θέλεις να σηκωθείς και όταν μάλιστα και το όνειρο που βλέπεις είναι ότι καλύτερο, το εγερτήριο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, που όρεξη τώρα για δουλειά…. Μερικά λεπτά αργότερα, χτυπά το δεύτερο ξυπνητήρι, που έχεις βάλει, έτσι για σιγουριά ότι αυτή τη φορά θα σηκωθείς, καθώς εξέπνευσε η χρονική περίοδος της προσαρμογής από τον ….ύπνο …στον ξύπνιο…. Με τα μάτια μισόκλειστα σηκώνεσαι, τεντώνεσαι και χασμουριέσαι, ώρα να ετοιμαστώ για τη δουλειά σκέφτεσαι, όμως πριν από το ντύσιμο το απαραίτητο καφεδάκι για να ανοίξει το μάτι…. Κατευθύνεσαι στην κουζίνα, μισοκοιμισμένος ανοίγεις το ντουλάπι και πιάνεις το βάζο του καφέ, ζάχαρη, κουταλάκι, μπρίκι και το καμινέτο…. Ετοιμάζεσαι να βάλεις τη δόση του καφέ, όταν ανοίγοντας το βάζο διαπιστώνεις πως είναι άδειο…. Και τότε εκστομείς μια καθόλου ευγενική λέξη και νευριασμένος σπεύδεις γρήγορα να ετοιμαστείς για να πιεις διπλό καφέ στο γραφείο, ξέροντας πως το πρωινό σου δεν ξεκίνησε καλά…..
Για τους θεριακλήδες όμως που κάποια στιγμή ξεμένουν από καφέ και χωρίς αυτόν δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί υπάρχουν και ευχάριστα νέα…. Αρκετά ποια με τις πολιτικές ειδήσεις και τα σκάνδαλα με τα ομόλογα ή το πότε θα παραιτήσουν τον Τσιτουρίδη… Αρκετά με τις απαισιόδοξες και εκνευριστικές ειδήσεις….. Σήμερα σας έχω μια είδηση που έρχεται από το μέλλον ….. Θυμάστε τη διαφήμιση σαμπουάν που έλεγε … “μην το πιείτε, λουστείτε…” γιατί είχε στη σύνθεση του μπίρα….; Ε, τώρα η στήλη σας λέει μην το πιείτε, πλυθείτε…. Και παρακάτω υπάρχει και η επεξήγηση….
Σαπούνι εμποτισμένο με καφεϊνη κατασκεύασαν Βρετανοί επιστήμονες…. Το σαπούνι εμφανίζεται ως ιδανική λύση για όσους δυσκολεύονται με το πρωινό ξύπνημα και χρειάζονται τη “βοήθεια” της καφεϊνης…. Το σαπούνι, που ονομάζεται Σοκ στο Ντους (Shower Shock), απορροφάται με φυσικό τρόπο από το δέρμα και κάθε ντους ισοδυναμεί με δυο φλιτζάνια καφέ, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του…. “Βαρεθήκατε να ξυπνάτε και να περιμένετε να ετοιμαστεί ο πρωινός σας καφές;”, είναι το διαφημιστικό σύνθημα της εταιρείας που προωθεί το σαπούνι…. Αρωματισμένο με λάδι δυόσμου το σαπούνι, θα σας προκαλέσει μεγάλη ευεξία σε μόλις πέντε λεπτά, ισχυρίζονται οι εφευρέτες του…
Ε, δεν πολύ καλύτερη είδηση από αυτές που μας κατακλύζουν τελευταία τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων….; Για φανταστείτε τη χαρά που θα κάνουν εκείνοι που ο γιατρός τους απαγόρευσε τον καφέ γιατί τους πειράζει στο στομάχι…. Τώρα το πρωινό ξύπνημα δε θα είναι μαρτύριο για αυτούς….Αρκεί να πλύνουν το πρόσωπο τους με το σαπούνι καφεϊνης και το μάτι άνοιξε γαρίδα…. Κάθε ντους ισοδυναμεί με δυο φλιτζάνια καφέ, λέει η συνταγή…. Άραγε πότε θα φτάσει στην ελληνική αγορά…..; Έτσι για να πειστούμε και εμείς με μια δοκιμή και να έχουμε μια εναλλακτική λύση όταν ξεμένουμε από καφέ…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button