«Τέλος δεν έχουν οι δυσκολίες ….»

Τελικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να βλέπεις το Big Brother ή τα δελτία ειδήσεων….
Το πρώτο ούτε το έχω δει ποτέ μου ούτε και θα ήθελα να το δω, αφού απεχθάνομαι τη θέα μέσω κλειδαρότρυπας….
Τα δελτία ειδήσεων, ένεκα και του επαγγέλματος τα παρακολουθώ ανελλιπώς…..
Όμως τα τελευταία χρόνια λιγότερο με ενημερώνουν και περισσότερο με προβληματίζουν, εξοργίζουν και αγχώνουν….

Τελικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να βλέπεις το Big Brother ή τα δελτία ειδήσεων….


Το πρώτο ούτε το έχω δει ποτέ μου ούτε και θα ήθελα να το δω, αφού απεχθάνομαι τη θέα μέσω κλειδαρότρυπας….


Τα δελτία ειδήσεων, ένεκα και του επαγγέλματος τα παρακολουθώ ανελλιπώς…..


Όμως τα τελευταία χρόνια λιγότερο με ενημερώνουν και περισσότερο με προβληματίζουν, εξοργίζουν και αγχώνουν….


Δεν ξέρω αν φταίνε και αυτοί  που εργάζονται πίσω και μπροστά από τις κάμερες για την παραγωγή τους  ή μόνο οι πολιτικοί που πρωταγωνιστούν σε αυτά….


Η κρίση η πολιτική, η κρίση η οικονομικοκοινωνική και ηθική αντικατοπτρίζεται στην πολιτική και λοιπή καθημερινότητα και ως εκ τούτου έχει επηρεάσει και τον τρόπο που αυτή καταγράφεται μέσα από το δημοσιογραφικό φακό…..


Δίνοντας φυσικά και το ανάλογο τελικό προϊόν στον  τηλεθεατή…..


 


Ανοίγω την τηλεόραση για να ακούσω ειδήσεις και να ενημερωθώ για αυτά  που συμβαίνουν  γύρω μου και που ίσως να με ενδιαφέρουν ή να με βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσω κάποια ζητήματα της καθημερινότητάς μου  και το μόνο που τελικά μαθαίνω είναι αυτά που κινούνται γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς…..


Τι έκανε ο Παπανδρέου, τι θα κάνει ο Σαμαράς, τα μηνύματα που στέλνει η Τρόικα για τα μέτρα που μας περιμένουν μετά τις εκλογές…..


Για το σήριαλ ίδρυσης κόμματος από τη Ντόρα, τα νεότερα επεισόδια θέλουν να ετοιμάζεται μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχοντας στο πλευρό της Μαρκογιαννάκη και Κιλτίδη…..


Και τώρα μας προέκυψε και το σενάριο του ανασχηματισμού, γιατί ο Γιώργος είναι θυμωμένος με κάποιους υπουργούς του…..


 


Δηλαδή με τα θα , τα ίσως και τα προσεχώς τρομοκρατούν, θέλω  να πιστεύω όχι εσκεμμένα , τους πολίτες που κάθονται κάθε βράδυ στις οχτώ για να παρακολουθήσουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, την Όλγα , το Νίκο, τη Μαρία και τον Αντώνη να ανακοινώνουν τα νεότερα από το πολιτικό και οικονομικό μέτωπο, λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο….


Πότε θα φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο όπου οι δημοσιογράφοι θα εκφωνούν ειδήσεις, γεγονότα που συμβαίνουν ή θα συμβούν άμεσα και όχι να στέκονται σε εικασίες και υποθετικά σενάρια….;


Μήπως έχουν έλθει σε συμφωνία τα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τους λεγόμενους  καναλάρχες με τους πολιτικούς και δη αυτούς που βρίσκονται σε θέσεις εξουσία, για να μας φέρνουν το δια ταύτα με το μαλακό, προετοιμάζοντας μας σιγά-σιγά με υποθέσεις που στην  συνέχεια γίνονται πραγματικές ειδήσεις και γεγονότα αναπόφευκτα….;


Από την άλλη μήπως οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές των ειδήσεων θέλουν να προϊδεάσουν τους τηλεθεατές, προκειμένου να γίνουν ενεργεί πολίτες και να αντιδράσουν ανατρέποντας τα κακώς κείμενα ….;


Όπως και να έχει η ουσία είναι μία, ο κόσμος δηλώνει τρομοκρατημένος και οργισμένος, μα και ταυτόχρονα αδύναμος να αντιδράσει…..


Γιατί απλούστατα δεν έχει από πού να κρατηθεί…..


Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα και αμφισβητούν τους πάντες…


 


Για αυτό και οι αυτοδιοικητικές εκλογές να τελειώσουν με το καλό και ο «Καλλικράτης» να αρχίσει να λειτουργεί  οι δυσκολίες για τους πολίτες δε θα έχουν τελειωμό ….


Και πώς να έχουν τελειωμό, αφού τα μεγάλα κανάλια ασχολούνται με τα προβλήματα των πολιτικών αρχηγών και όχι με τα ουσιαστικά, πραγματικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών…..;


Θα βελτιωθεί η δική μου η ζωή αν η Ντόρα κάνει κόμμα, σε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν δείξει κόκκινη κάρτα στα κόμματα….;


Δεν έλαβαν το μήνυμα της αποχής…..;


Και τι με νοιάζει αν ο Γιώργος θα προχωρήσει σε νέο ανασχηματισμό, αφού δεν πρόκειται να μειώσει τους μισθούς των υπουργών και υφυπουργών του, ακόμη και αν έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι είναι αργόσχολοι και αντιπαραγωγικοί, ή έστω να επιστρέψει σε ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα…..


Και δεν είναι μόνο αυτά ….αλλά επί του παρόντος θα μείνω σε αυτά….


Γιατί προσωπικά εμένα με έχει μονοπωλήσει η είδηση την οποία τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν προβάλει ως πρώτη είδηση, ένεκα και προεκλογικής περιόδου δεύτερης Κυριακής, το ότι ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται στη λίστα με τα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σε αντίθεση με την Τουρκία που εξασφάλισε δυο…..


Τι έχει να μας πει για αυτό η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου….;


Στο μείζον αυτό θέμα η στήλη θα επανέλθει προσεχώς και αφού θα έχει κοπάσει ο εκλογικός πυρετός….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button