Τοπικά νέα

«Η Ξάνθη Αλλιώς»: Ενα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο για τα αδέσποτα ζώα

Ο συνδυασμός «Η Ξάνθη Αλλιώς» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό, πραγματοποίησε χθες ανοιχτή συζήτηση με θέμα τα «Αδέσποτα Ζώα» στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Κοινωνικοί φορείς και συμπολίτες μας έδωσαν το παρών, καθώς η κατάσταση αυτή τείνει να λάβει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σε μία καθημερινότητα που οι δημοτικές αρχές οφείλουν να δίνουν άμεσα λύσεις σε ζητήματα που ανακύπτουν και δη όταν αυτά πλέον χρονίζουν. Στόχος μας στην Ξάνθη Αλλιώς είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και η αρμονική συμβίωση με τους τετράποδους φίλους μας.

Βασικοί άξονες του σχεδίου δράσης του συνδυασμού μας, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι:

  • Καταρτίζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των ζώων.
  • Συνάπτουμε μνημόνια συνεργασίας με φιλοζωικούς οργανισμούς και σωματεία φροντίδας αδέσποτων ζώων.
  • Διαμορφώνουμε καταφύγιο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
  • Δρομολογούμε εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την υπεύθυνη στάση μικρών και μεγάλων απέναντι στα ζώα.
  • Δημιουργούμε δύο νέα «Πάρκα Σκύλων».

Πιο αναλυτικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός στην τοποθέτησή του τόνισε: «Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε άμεσα ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο με πλήρη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και υλοποιήσιμες προτάσεις για έναν Δήμο που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και μεριμνά για τα ζώα συντροφιάς. Είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε τόσο τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, όσο και των ίδιων των ζώων. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στοχευμένα τους διαθέσιμους πόρους όπως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Άργος», για να επιλύσουμε ένα θέμα το οποίο διαρκώς επιδεινώνεται και επηρεάζει άμεσα την κοινωνία μας».

Η κα. Μαϊδάνογλου Ιωάννα-Μαρία, δικηγόρος και γραμματέας του Συλλόγου «Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης», αφού ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και περιέγραψε την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση, πρότεινε λύσεις για το ζήτημα, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και της μέριμναςγια τα ζώα.

Ο κ. Τζεμπραηλίδης Γιώργος, εκπαιδευτής σκύλων ανέλυσε από τη δική του σκοπιά τη θεματική, επεξηγώντας τη συμπεριφορά τους και τονίζοντας τη σημασία της κατάλληλης κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης τους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για αποτελεσματικά προγράμματα υιοθεσίας και για τη σημασία της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα ζητήματα της φροντίδας των ζώων.

Εν συνεχεία, ο λόγος δόθηκε στους πολίτες της Ξάνθης που συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία ανέδειξαν τον προβληματισμό τους γύρω από το καίριο αυτό κοινωνικό ζήτημα, εκθέτοντας απόψεις και προτάσεις για το θέμα και τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση επίλυση του.

Με το πέρας της συζήτησης προέκυψε ένας άκρως διαφωτιστικός άξονας ενεργειών που η Ξάνθη Αλλιώς σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις δεσμεύτηκε και είναι πανέτοιμη να εφαρμόσει με ευθύνη προς τους συμπολίτες μας αλλά και με γνώμονα την αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας εξασφαλίζοντας τις συνθήκες ευζωίας που τους αξίζουν.

Ευχαριστούμε τους Ξανθιώτες συμπολίτες μας για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους στον διάλογο αυτό. Οι άνθρωποι της Ξάνθης Αλλιώς είμαστε πάντα εδώ να διαπιστώνουμε ανάγκες και να αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Παρόντες για το αύριο της Ξάνθης μας!

Παρόντες για μια Ξάνθη Αλλιώς

«Η Ξάνθη Αλλιώς»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button