ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ…

*Μια ενδιαφέρουσα σύσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, παρουσία κλιμακίου από το Υπουργείο Υγείας.
Θέμα συζήτησης το πρόγραμμα για τους ROMA, τις πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο για τους Αθιγγάνους.

*Μια ενδιαφέρουσα σύσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, παρουσία κλιμακίου από το Υπουργείο Υγείας.
Θέμα συζήτησης το πρόγραμμα για τους ROMA, τις πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο για τους Αθιγγάνους.
Ο οικισμός του Δροσερού άλλωστε αποτελεί πεδίο εφαρμογής προγραμμάτων εδώ και καιρό με στόχο την άρση της απομόνωσης της περιοχής και των κατοίκων της.
*Νέα συνάντηση επεδίωξε και πραγματοποίησε με το Δήμαρχο Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ξάνθης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σωτήρης Τσιακίρογλου έθεσε και πάλι τους γνωστούς προβληματισμούς και προτάσεις της Ομοσπονδίας που στόχο έχουν μεταξύ άλλων την ανατροπή της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει η αγορά της Ξάνθης και που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού.
Με το δήμαρχο Ξάνθης συζήτησαν και πάλι για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την ενοποίηση των πλατειών και για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Η Ομοσπονδία ζήτησε από το Δήμαρχο να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό του Δήμου οι προτάσεις που καταθέτουν και να έχουν μαζί του έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο.
*Την ελπίδα ότι δε θα αφεθούν άλλο στη φθορά του χρόνου και την αδιαφορία της πολιτείας οι καπναποθήκες της περιοχής των Δώδεκα Αποστόλων και της οδού Καπνεργατών, δίνει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σύμφωνα με πληροφορίες θα υλοποιηθεί από το Δήμο Ξάνθης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην αποκατάσταση καπναποθηκών και την αξιοποίησή τους σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης.
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το γνωστό Π των Καπναποθηκών του Δήμου Ξάνθης.
Μάλιστα στις σκέψεις είναι μετά την αναστύλωσή του, να αποτελέσει ένα χώρο για να στεγάσει και να φιλοξενήσει καινοτόμες δράσεις και όχι μόνο. *Μέσα στη νέα χρονιά αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Ήδη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μαζί με το ΔΠΘ που θα εκπονήσει τη μελέτη κατασκευής εργάζονται πυρετωδώς. Μια πρώτη εξέταση του υφιστάμενου κτιρίου από τους μηχανικούς της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις επέκτασης. Το κτίριο είναι παλιό και τα στατικά του δεν αντέχουν τις όποιες επεμβάσεις, για αυτό προτείνεται η κατεδάφισή του και η ανέγερση νέου κτιρίου. Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης μετά και τη δέσμευση του υφυπουργού Απασχόλησης, κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, για εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, πιέζει προκειμένου να περάσει και ο σχετικός προϋπολογισμός στα ταμεία του Εργατικού, ενώ παράλληλα φροντίζει να εκπονηθούν εγκαίρως και οι σχετικές τεχνικές μελέτες από το ΔΠΘ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button