ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Καταγγελία για τις απολύσεις στο δήμο Ξάνθης και την προβληματική λειτουργία των παιδικών σταθμών έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ” του Νίκου Ανταμπούφη.

Καταγγελία για τις απολύσεις στο δήμο Ξάνθης και την προβληματική λειτουργία των παιδικών σταθμών έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ” του Νίκου Ανταμπούφη.
Αναφέρεται στις απολύσεις που εχουν γίνει στους παδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του παιδαγωγικού έργου. Δημοσιεύουμε την καταγγελία χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο περιμένοντας την απάντηση του προέδρου κ. Τάσου Θεοδωρίδη.
“Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες ενός κύματος απολύσεων στο Δήμο Ξάνθης. Απολύονται εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν όλως “τυχαίως” λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. Φαίνεται ότι οι σχεδιασμοί, που υλοποιήθηκαν σχετικά με τους εργαζόμενους από το Δήμο Ξάνθης, είχαν ημερομηνία λήξεως την ημέρα των εκλογών.
Αντίθετα, τα προβλήματα που δημιουργούν αυτές οι πρακτικές δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, είναι μόνιμα και διαρκή και έχουν άμεσο αντίκτυπο στις λειτουργίες του Δήμου Ξάνθης.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών (Π. Σ.) του δήμου, διότι οι εργαζόμενες με σύμβαση καλύπτουν το 35% έως 50% του προσωπικού τους κατά περίπτωση. Η μοναδική μέριμνα του προέδρου των Π. Σ. ήταν να συγκεντρώσει τις απολυόμενες και να επαναλάβει τις υποσχέσεις του για επαναπρόσληψη, με στόχο να ξεπεραστούν ανώδυνα οι εύλογες διαμαρτυρίες. Πρόκειται για τον ίδιο υπεύθυνο που φρόντισε να “εξυπηρετήσει” προεκλογικά όσο το δυνατόν περισσότερους συνδημότες μας, αυξάνοντας υπέρμετρα και χωρίς σχεδιασμό τον αριθμό των παιδιών στους Π. Σ.. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να επανεκλεγεί ο πρόεδρος των Π.Σ. αυξάνοντας σημαντικά τις ψήφους του, αλλά να υποβαθμίζεται διαρκώς το παιδαγωγικό έργο των Π. Σ. και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υποδοχή των παιδιών αλλά και στη γενικότερη λειτουργία τους. Εύκολα διαπιστώνουμε ότι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου στους Π. Σ. δεν είναι η προτεραιότητα της τωρινής δημοτικής αρχής. Μόνη της υπονομεύει τη σημασία των Παιδικών Σταθμών και εμμέσως πλην σαφώς βάζει σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά και τους γονείς τους. Για άλλη μια φορά “διαβάζει” τα προβλήματα μέσα από το φίλτρο της μετάθεσης ή απόσεισης των ευθυνών της και προσπαθεί να τα λύσει μέσα από τη γνωστή συνταγή της προσωπικής διαμεσολάβησης. Πρόκειται για το πολυπαιγμένο έργο της χειραγώγησης των συμβασιούχων και των ανέργων μέσα από πελατειακές σχέσεις εξάρτησης.

Ως δημοτική κίνηση δεσμευόμαστε να θέσουμε το ζήτημα και τις καταγγελίες μας στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αλλάξει στάση η τωρινή δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα των προσλήψεων. Ξάνθη, 13 Νοεμβρίου 2006

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button