Με ποιο θα συνεργαστεί η Ν.Δ μετεκλογικά

   Ακούσαμε την αντίδραση του αρχηγού της Ν.Δ Κ Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με σχόλια που γίνονται  περί συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά. Ο κ. Αρχηγός της Ν.Δ απέκλεισε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε πολύ έντονο ύφος. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτήν την στιγμή, υπάρχει συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μια και συμμετέχουν στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

   Ακούσαμε την αντίδραση του αρχηγού της Ν.Δ Κ Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με σχόλια που γίνονται  περί συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά. Ο κ. Αρχηγός της Ν.Δ απέκλεισε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε πολύ έντονο ύφος. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτήν την στιγμή, υπάρχει συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μια και συμμετέχουν στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Μάλλον θα έχει φαίνεται την εντύπωση, ότι θα πιάσει το 42%  που απαιτείται για να συνθέσει κυβέρνηση.

   Φυσικά εύκολο είναι να καταλάβει κανείς, ότι απευθύνεται στην εκλογική βάση της Ν.Δ την όποια προσπαθεί να συσπειρώσει δίδοντας την  εντύπωση, ότι η Ν.Δ δεν έχει ανάγκη συνεργασίας. Μόνον που όσο πάει γίνεται η συσπείρωση δυσκολότερη.  Δεν συσπειρώνεται πλέον ό Κόσμος και ας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες τα παπαγαλάκια των Καφενείων που προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι έρχεται η Ν.Δ στα πράγματα.

Αυτό όμως θα εξαρτηθεί εν πολύς, από το  ποιος θα αναλάβει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Αν στο ΠΑΣΟΚ αναλάβει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος ξέρει καλά το παιχνίδι, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Και επιτέλους στην καλύτερη περίπτωση, πόσο παραπάνω θα ξεπεράσει το 19% που είναι τώρα η Ν.Δ.  Αποκλείεται να πιάσει το 42% που απαιτείται. Δεν πρόκειται να έχει πλειοψηφία αφού το 19% είναι αδύνατον να γίνει 42%. Άρα η λύση είναι, φυσικά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως το απέκλεισε  ο κ. Σαμαράς.   Τότε ίσως εννοεί, ότι θα συγκυβερνήσει με την ανερχόμενη αριστερά!! Εξ άλλου υπάρχει καλή σχέση μεταξύ Ν.Δ και Αριστεράς η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από την Ν.Δ. Λέτε να το δούμε και αυτό; Ίσως ξέρει η λέσχη μπίλτεμπεργκ.

 

Ο

Πρόεδρος της Ν.Ε ΛΑ.O.Σ Ξάνθης

Χαραλαμπίδης Ιωσήφ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button