Θα προλάβουν το χρόνο….;

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα χάλια της ελληνικής οικονομίας και το θέμα της πορείας των διαδικασιών διαβούλευσης για τον «Καλλικράτη» περνά σε δεύτερη μοίρα ως φαίνεται.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα χάλια της ελληνικής οικονομίας και το θέμα της πορείας των διαδικασιών διαβούλευσης για τον «Καλλικράτη» περνά σε δεύτερη μοίρα ως φαίνεται.


ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ εξέφρασαν την καταρχήν συμφωνία τους στις δομικές αλλαγές που επιφέρει το νέο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση, ωστόσο οι φωνές διαμαρτυρίας και διαφωνιών που ακούγονται στο παρασκήνιο από πολλούς δημάρχους είναι περισσότερες από εκείνες που δηλώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς.


Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχοντας ανοιχτά τα μέτωπα της οικονομίας και των αγροτών, το μόνο που δε θα ήθελε θα ήταν να ανοίξει ακόμη ένα.


Πάντως ο χρόνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση πιέζει και επειδή προβλέπονται πολλές αλλαγές στα αυτοδιοικητικά πράγματα, πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της και για το χωροταξικό των νέων δήμων και  να ξεκινήσει και ο σχετικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.


Αν και το θέμα των συνενώσεων είναι το τελευταίο που απασχολεί τους δημάρχους, καθώς προέχει για αυτούς η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων που έχουν θέσει στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.


Δ.Γ.


 


 


«ΕΛΛAΔΑ» όπως…..


Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης , έτσι ονομάζεται το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό  πρόγραμμα  το οποίο περιέχει τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων τόσο από κοινοτικούς, όσο και εθνικούς πόρους και θα έχει ως στόχο την υποστήριξη των νέων ΟΤΑ  στα πρώτα τους βήματα και την αναβάθμιση την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.


Μετά το ΘΗΣΕΑΣ του Καποδίστρια έρχεται η «ΕΛΛΑΔΑ»  του Καλλικράτη.


Το ζητούμενο βέβαια είναι τι αναπτυξιακή ώθηση θα δώσει στους νέους δήμους και πώς θα επωφεληθούν οι κάτοικοί τους.


Δ.Γ.


 


Γοητευμένος από τους Πομάκους….


Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία να δει κανείς  από κοντά  και να ακούσει έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες, τον Παντελή Βούλγαρη να μιλά για την ιστορία και τον κινηματογράφο, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο χώρο Π των Καπναποθηκών.


Ο σκηνοθέτης κ. Βούλγαρης με τη διεθνή καριέρα, δημιουργός πολλών επιτυχιών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, όπως το αριστούργημά του «Οι Νύφες», κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και στα Πομακοχώρια, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τους Πομάκους.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με έναν νεαρό Πομάκο που ολοκλήρωσε τη συγγραφική του δουλειά με τίτλο «Το πέτρινο καράβι» -βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης- όπου και ενημερώθηκε για την πλοκή του βιβλίου και δεν έκρυψε το ενδιαφέρον για το στόρι, το οποίο μάλιστα  μπορεί και να γυριστεί και ταινία.


Θυμίζει το βιβλίο Κώδικας Νταβίντσι και  αναφέρεται σε μια ιστορία κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής όπου οι ήρωές του κινούνται ανάμεσα στη Θράκη την Κωνσταντινούπολη και τη Βουλγαρία με επίκεντρο κάποια ιερά κειμήλια.


 Δ.Γ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button