ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ

*Ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν φροντίσει τα σχολεία του νομού να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές. Τα βιβλία έχουν καταφτάσει στα σχολεία και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών ολοκληρώνονται.

*Ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν φροντίσει τα σχολεία του νομού να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές. Τα βιβλία έχουν καταφτάσει στα σχολεία και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών ολοκληρώνονται. Φέτος έχουμε και το νέο θεσμό των Επαγγελματικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ, που έρχονται να αντικαταστήσουν τα ΤΕΕ. Στόχος είναι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς κενά και προβλήματα. Δεν απομένει παρά να περιμένουμε το πρωί της Δευτέρας για να το διαπιστώσουμε. Δ.Γ.

*Στο μεταξύ αν όλα πάνε καλά από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να μπει τέρμα στη διπλοβάρδια. Σε κάποια σχολεία της Ξάνθης Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με τις γνωστές συνέπειες. Όπως για παράδειγμα να προσπαθούν οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία που είναι μόνο πρωινά, καταθέτοντας στις διευθύνσεις των σχολείων άλλες διευθύνσεις κατοικίας από αυτές που πραγματικά μένουν, δηλώνοντας συγγενών και φίλων. Αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα μαθητών στα πρωινά σχολεία και με τους Διευθυντές τους να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα τους διανείμουν στις αίθουσες και αν θα είναι επαρκείς. Από την άλλη για παράδειγμα το 6ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο που έχουν δυο βάρδιες να έχουν αρκετό χώρο για να δεχτούν και άλλους μαθητές, οι οποίοι όμως δεν τα προτιμούν. Δ.Γ.

*Νομαρχιακός Συνδυασμός “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”
Δημόσια πρόσκληση για προγραμματικό διάλογο
Η κατάθεση των προγραμματικών θέσεων και στόχων έχει ολοκληρωθεί, καθώς και το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ο διάλογος αποτελεί μέσο επικοινωνίας, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι προγραμματικές θέσεις και προτάσεις αυτών που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας. Αποτελεί για μας ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατικής μας ζωής και της λειτουργίας της, για αυτό μας βρίσκουν σύμφωνους ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχουν γίνει και ενδεχομένως να γίνουν και άλλες για την καλύτερη διεξαγωγή του. Με δεδομένη τη συμμετοχή μας στη διαδικασία διαλόγου, θα επιδιώξοιυμε να είναι αποδεκτός από όλους, όπως άλλωστε και εμείς έχουμε προτείνει, προσθέτοντας και άλλες μορφές διαλόγου για την καλύτερη διεξαγωγή του. Συζητήσεις διαλόγου, έχουν γίνει και κατά το παρελθόν, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ωστόσο δεν έγιναν με τη συμμετοχή και την παρουσία όλων, ιδιαίτερα όσων ασκούν τη διοίκηση. Θα προσθέταμε ίσως και τη δυνατότητα να συμβάλουν και να συμμετέχουν οι πολίτες με άμεσο τρόπο θέτοντας ερωτήσεις και καταθέτοντας προτάσεις, για θέματα που γνωρίζουν και τα βιώνουν από την καθημερινότητά τους, καθώς η τεχνολογία προσφέρει τέτοιες δυνατότητες. Στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να επιμείνουμε σε διαδικασίες διαλόγου, συμμετοχής και αντιπροσώπευσης των πολιτών, για να είμαστε αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί, να λειτουργούμε με κανόνες αξιών και διαφάνειας. Ας αξιοποιήσουμε την προεκλογική περίοδο προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η διαδικασία προσφέρεται και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολίτες. Ξάνθη, 7-9-2006 για την “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” Ο υποψήφιος νομάρχης Σελβιέρογλου Δημήτρης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button